• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Festivale Kaymakam Aksoy'dan  Övgü

Festivale Kaymakam Aksoy'dan  Övgü
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy 16. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Karma Güzel Sanatlar Sergisini, Aksaz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç ile birlikte gezdi.

 

 

 

 

 


Aksoy “ Uzun zamandır, pandemi dolayısı ile bu güzelliklere ve sanata hasret kaldık, geçirmekte olduğumuz bu zor günlerde sanatın ışığını ve renklerini bu sergi ile bizlere getirdiğiniz için sergiye katılan tüm sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Kalimerhaba Derneği Projeler Koordinatörü Umur Özlüer yerel yönetim ve idarenin etkinliğe vermiş olduğu destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Marmaris’teki yöneticilerimizin sanata olan ilgisi bizlere moral vermekte, daha kapsamlı projeler üretmeye, böylelikle halkın sanatla buluşmasının yanı sıra, Marmaris’in de sanatla tanıtılmasını sağlayacak etkinlikleri hayata geçirmemiz yolunda teşvik etmektedir” dedi.
Özlüer festivalin etkinliklerle devam ettiğini söyleyerek,
“Karma Güzel Sanatlar Sergisi ile açılan festival her yıl olduğu gibi bu yıl da kişisel sergileri de konuk ediyor.
“İki Müzisyen Bir Sergi – Renkler ve Sesler” Aysun Timurcan ve Dilara Elagözlü dostluğunun müzikte , sanatta kesişmesinin sergisi.
18 Mart Perşembe günü, saat 11.00 de açılacak sergide gerçekleşecek Fuaye Müzik Dinletisine, Marmaris Filarmoni Derneği müzisyenleri de katılarak bu ikiliye eşlik edeceklerdir.
Sergi 28 Mart tarihine kadar açık kalacaktır.
Festivalin 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği katkıları ile gerçekleşiyor. UASB Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan bu yıl 19 – 20 Mart (Cuma – Cumartesi) tarihleri arasında Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliklerde Dünya Şiir Bildirgesi’nin halka sunulacağını, yazarların kitaplarını imzalayarak şiirlerini okuyacaklarını, şiirli müzik dinletisinin yanı sıra Yerel Medya ve Sanat Panelinin yapılacağını ve Ressam Elizhabeth Tuganova Anma Söyleşisi’nin gerçekleşeceğini 21 Mart Pazar günü ise sokağa çıkma yasağı nedeni ile 212121 başlığı ile Dünya Şiir Buluşmasını, zoom toplantı üzerinden internette hayata geçireceklerini söyledi.
26 Mart Cuma Günü (genel istek üzerine ) Saat 12.00 de Yönetmen Biket İlhan tarafından çekilen
“Hilal-i Ahmer Hanımlar Merkezi” adlı filmin gösterimi ikinci kez AKM de gerçekleşecek.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü (Cumartesi) 08 Mart Dünya Kadınlar Günü toprağa verdiğimiz sanat dünyasının hiç sönmeyen yıldızı Altan Karındaş’ı Anma ve Saygı etkinlikleri programında saat 14.00 de Günay Turgut tarafından yazılan yönetilen ve oynanan “Tek Dişilik Gösteri” adlı sahne performansı saat 15.00 de “Altan Karındaş ve Sanat Dünyası” adlı sunum ve saat 16.00 da Utkan Özüpak yönetmenliğinde Muğla Sahne Tiyatrosu Derneği Oyuncuları tarafından uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekme ve önleme adına yapılan “Hayatın Umudu” adlı oyun sahnelecektir.
Bu özel gün için Kalimerhaba Derneği 16. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali tarafından rahmetli Altan Karındaş adına hazırlanan “Yaşam Boyu Sanat Ödülü” yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan Marmaris Kent Müzesi’ne konmak üzere Marmaris Belediye Başkanı
Sn. Mehmet Oktay’a teslim edilecektir.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141