• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

FESTİVAL BAŞLADI

FESTİVAL BAŞLADI
17. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezinde Kapılarını Dünya İnsanlarına ve Marmaris Halkına Açtı.

01 Mart tarihinde Marmaris Belediyesi Halk Kafe’de  Kadına Saygı Karma Resim Sergisi ile başlayan 17. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali etkinlikleri 30 Mart tarihine kadar sürecek bir sanat şöleni sunuyor.
15 Mart tarihinde Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi’nde açılan “Sanat Engel Tanımaz” Karma Güzel Sanatlar Sergisinde 41 sanatçının eserleri yer alıyor.  
Yine bu mekanda 19 Mart Cumartesi günü Saat:16.00 da Fatma Girik anısına gösterilecek Başrollerini Fatma Girik ve Selma Sonat’ın paylaştığı, yönetmenliğini Ümit Efekan’ın yaptığı “Bu Devrin Kadını” filmi gösterimi. Saat: 20.00 de Günay Turgut Tarafından sahnelenen “Ben Anadolu” adlı tiyatro oyunu,  20 Mart Pazar Günü Saat 15.00 de Kadın-Çocuk- Sanat buluşması Kelebek Etkisi adlı sihir, müzik, şiir ve masal içerikli programında çok keyifli anlar yaşanacak.
20 Mart Pazar Günü Saat 20.00 de başrollerini Gülşen Bubikoğlu ile Berhan Şimsek’in paylaştığı, Ümit Efekan’ın yönetmenliği yaptığı Madde 438 adlı film,  sanatın kanun değiştirme gücünü kanıtlayan bir film olması dolayısı ile asla kaçırılmaması ve izlenmesi gereken bir film.
Mısralardaki Öykü’m Grubu festivalin edebiyat etkinliklerini, Kadın Çalıştayını, yazarların imza günlerini,  ve 21 Mart Saat 19.00 dan itibaren Dünya Şiir Günü müzikli şiir dinletisini organize ediyor. Programda, Aynur Benli tarafından yazılan, Emel Barut tarafından sahnelenen Aynadaki Kadın adlı oyun Saat: 18.00 de sahnelenecek.
27 Mart Pazar Dünya Tiyatro Günü Altan Karındaş anısına Yeşilköy Halk Tiyatrosu tarafından,
 “Kanlı Nigar” adlı oyun sahnelenecek.
Festival boyunca yaklaşık 100 konuk sanatçının Marmaris’e geleceğini açıklayan Kalimerhaba Derneği Basın Sözcüsü Orsel Sonat, “Marmaris Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiğimiz festivalimizin bu yıl  “Yaşam Boyu Sanat” ödülü sahibi Çiğdem Buçak Telli olarak belirlenmiştir kendisini festivalimizin Onur Konuğu olarak ağırlamaktan gurur duymaktayız.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Sanat Danışmanımız Prof. Dr. Refik Aziz’in dediği gibi
 “Sanat Savaşı Yener”. İçinde bulunduğumuz Dünyamızı karartan, insanları perişan eden, geleceklerini yok eden bombaları durduracak tek olgu sanattır. Sanat Umuttur, Sanat Hayattır. Sanatla yetişen bir yeni nesil, barışı ve huzuru dünyamıza getirerek uygarca, insanca bir yaşamı hayata geçirecektir.
Festivalimize katılan tüm sanatçılara, katkı koyan tüm kişi ve kurumlara,  etkinlik haberlerimizi kamuoyuna ulaştıran basın mensuplarına teşekkür ederiz.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141