• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

En güzel haberler Melis ve Berk'e

En güzel haberler Melis ve Berk'e
Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde nakil olan lösemi hastası 8 yaşındaki Melis'e yeni kemik iliğinin tuttuğuna dair ilk işaretler alındı- Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araş

EFSUN YILMAZ - Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde nakil olan lösemi hastası 8 yaşındaki Melis'e yeni kemik iliğinin tuttuğuna dair ilk işaretler alındı.

Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan ve mermer kemik hastalığıyla mücadele eden 4 aylık Berk bebek için ise uygun donörün konfirmasyon işlemleri başlatıldı, kemik iliğinin en geç gelecek ay nakledilmesi planlanıyor.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Aralık'ta Almanya'dan gelen kemik iliği hücresinin nakledildiği Melis'in sağlık durumunun çok iyi gittiğini belirtti.

Transplant (nakil işlemi) sonrasında iyi bir geçiş dönemi yaşadıklarını dile getiren Kansoy, "Herhangi bir olumsuz olayla karşılaşmadık. Bugün de yeni kemik iliğinin tutma işaretlerini biraz aldık. O da umut veriyor. Hafta başına kadar yeni kemik iliğinin tutma derecesini görebileceğiz" dedi.

- Berk de şubat ayında nakil olacak

Prof. Dr. Savaş Kansoy, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki osteopetroz hastası 4 aylık Berk bebek için de uygun vericinin Almanya'da bulunduğunu ve ilk belirlemelere göre 10'da 9 uyum sağlandığını söyledi.

Onaylama olarak bilinen konfirmasyon sonucunun henüz gelmediğini de aktaran Kansoy, gerekli şartlar sağlandığı takdirde şubat ayının ortasında Ege Üniversitesi'nde transplantasyon işleminin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

- İki aile iki mutlu haber

Sosyal paylaşım sitelerinde "Melis'e kan ver" ve "Melis'e ilik lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen Melis'in annesi Sevil Akbaş da AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının durumunun gün geçtikçe iyileştiğini söyledi.

Sanat dünyasından moral aldıklarını da aktaran Akbaş, Melis'in en çok iyileşip okula gitmek istediğini dile getirdi.

Okulun açılmasına 1 ay kala hastaneye yattıklarını kaydeden Akbaş, "Melis hiç okula gidemedi, artık iyileşmek ve okullu olmak istiyor" dedi.

- Melis ve Berk'in babası görüştü

Öte yandan Berk'in Manisa'nın Kula ilçesinde itfaiye görevlisi olarak çalışan babası Yalçın İnal da Melis'in sağlık durumunu yakından takip ettiklerini ve umut verici bulduklarını kaydetti.

Melis'in babası Bahadır Akbaş'ı aradığını ve durumu ile ilgili bilgi aldığını dile getiren Yalçın İnal, "Kemik iliğinin ne kadar sürede geldiğini öğrenmek istedim ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Umarım en kısa sürede bizim de nakil işlemimiz gerçekleşir" dedi.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141