• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Emlak Ve Galericilik Sınavları  03-04-05 Şubat’ta Yapılacak!

Emlak Ve Galericilik Sınavları  03-04-05 Şubat’ta Yapılacak!
Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ve geçtiğimiz yıl 14 Ekim 2020 tarihinde revizyon edilerek tekrar

 

 

 

 

 

 

 

Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ve geçtiğimiz yıl 14 Ekim 2020 tarihinde revizyon edilerek tekrar yayınlanan taşınmaz ticareti yönetmeliği gereğince emlak danışmanlığı mesleğini yapabilmek ve taşınmaz ticareti yetki belgesi alınmasında zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesini almak isteyenler için  Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından Seviye-4 ve Seviye-5 sınavları Milas’ta yapılacak.

MYK BELGESİ SINAVLARI  İÇİN İLK VE ORTAOKUL MEZUNLARI İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI!

Bundan sonra seviye 5 sınavına özellikle katılım sağlayacak olanlar için Lise mezunu şartı getirileceğini belirten  Emlak Akademi Koordinatörü Mehmet Sert, 31 Mart’tan sonra sigortalı olarak çalışmak isteyen ve bugüne kadar herhangi bir belge almayan  emlak danışmanı adaylarının  Seviye-4 Belgesi alma zorunluluğu olduğunu belirten Sert ilk ve ortaokul mezunları bu fırsatı kaçırmasınlar. Çünkü yönetmelik maddeleri uygulanarak ve TTBS ekranından ofislerde çalışan tüm danışmanlar Ticaret Bakanlığına bildirilecek ve bu danışmanların hangi ofiste çalıştıkları resmiyet kazanacak ve ayakçı korsan diye tabir edilen kişilerin resmi kurumlarda iş ve işlem yapılmasının önüne geçilecek.

TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH 31 MART 2021

5 Haziran 2018’den önce oda kaydı ve vergi kaydına sahip ofis sahipleri için yetki belgelerini 31 Mart 2021 tarihine kadar alıp tamamlamaları gerekli olup, bundan sonra yetki belgesi almamış olan esnaf ve işletmeler maalesef ilan portallarına ilan ve reklam veremeyeceği gibi resmi kurumlarda iş ve işlemde yapamayacaklardır. Meslektaşlarımızın mağdur olmaması adına eksikliklerini tamamlamalarını belirtti.

OTO GALERİCİLER İÇİN İZLENECEK YOLLAR:

09/06/2020 tarihinden önce işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alanlar, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikteki ilgili işyeri şartlarını haiz olduğunu gösteren belgeyi ilgili belediyeden alarak ticaret il müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Diğer şartları taşıyan ve 31 Temmuz 2021 tarihine kadar Ruhsatı olmayan işletmeler örnekteki taahhütnameyi sistemin Ruhsat bölümüne ekleyerek Yetki Belgesi alabileceklerdir.

***Başvurular https://ietts.gtb.gov.tr/ internet adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sistemi Uygulama Kullanım Kılavuzu için aşağıdaki linki tıklayınız.
İETTS Uygulama Kullanım Kılavuzu
***Şahsen Ticaret İl Müdürlüğüne müracaat gerekmemektedir.
***Mesleki yeterlilik belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilen kuruluşlar tarafından verilmektedir.

 

 

İKİNCİ EL MKT TİCARETİ VE TAŞINMAZ TİCARETİ BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ!

Bilindiği üzere, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 15/08/2020 tarihli ve 31214 sayılı Resmi Gazetede, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 14/10/2020 tarihli ve 31274 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

* İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in, “İşletmelerin yükümlülükleri” başlıklı 18 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendinde; ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmelerin, motorlu kara taşıtı alım satım sorumluları ile danışmanlarının adı, soyadı, T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası ile iletişim bilgilerini, bu kişilerin işe başladığı; işi bırakma bilgisini ise bu durumun gerçekleştiği tarihten itibaren on gün içinde Bilgi Sistemi üzerinden il müdürlüğüne bildirmekle yükümlü olduğu, geçici 1 inci maddesinin 9 uncu fıkrasında; 1/1/2021 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmeler, motorlu kara taşıtı alım satım sorumluları ile danışmanlarının adı, soyadı, T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası ve iletişim bilgilerini 31/01/2021 tarihine kadar Bilgi Sistemi üzerinden il müdürlüğüne bildireceği, * 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in, “Bilgi sistemi, bildirim yükümlülüğü ve ilan” başlıklı 11 inci maddesinin 3 üncü fıkrasında, işletmelerin;

a) Sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri, 21 inci maddede belirtilen sözleşmenin yapıldığı,

b) Sorumlu emlak danışmanları ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerinin sorumlu emlak danışmanları ve emlak danışmanlarının işe başlama ve işi bırakma bilgilerini bu durumların gerçekleştiği,

c) Sözleşmesi sona eren sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri bu durumun gerçekleştiği, tarihten itibaren on gün içinde Bilgi Sistemine aktarmakla yükümlü olduğu, Geçici 1 inci maddenin 8 inci fıkrasında ise 1/1/2021 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretiyle iştigal eden işletmeler, sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28/02/2021 tarihine kadar Bilgi Sistemine aktaracağı hüküm altına alınmış ve her iki yönetmelikte yapılan değişiklikler 2020/147 ve 2020/165 sayılı genelgelerimizle teşkilatımıza duyurulmuştur.

 Bu kapsamda, söz konusu bildirimlerin Bilgi Sistemleri üzerinden yapılmasına imkan sağlayan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Bilgi Sistemi (İETTS) “Alım Satım Sorumlusu/Danışman Bildirimleri” modülü ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) “Sözleşmeli İşletme/Danışman Bildirim” modülünün Bakanlığın web sayfasında (e-işlemler) devreye alındığı, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden işletmelerin alım satım sorumluları ile danışmanlarına ilişkin bilgileri 31/01/2021 tarihine kadar İETTS’ye; taşınmaz ticareti ile iştigal eden işletmelerin ise sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28/02/2021 tarihine kadar  TTBS’ye aktarmaları gerektiği Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünce kamuoyuna bildirilmiştir.

  *EMLAK VE OTO GALERİCİLİK ÜZERİNE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI İÇİN BAŞVURULAR İÇİN:

BAŞARI ANAHTARI  BELGELENDİRME: İsmetpaşa Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Sünnetçioğlu Apartmanı No: 67 / 1 MİLAS adresinde yer alan sınav merkezlerine veya 0 505 999 9948 / 0 505 999 4848 / 0 555 888 99 48 nolu telefon numaralarından yapılabileceği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141