• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de
Bakan Zeybekci:- "Ekonomimiz o kadar güçlü ki, Allah razı olsun Başbakanımızdan ve bu güne kadar emeği geçenlerden. Avrupa Birliği'ndeki 28 ülkenin devlet borçları anlamında 25'inden daha iyiyiz"- "Birileri ne kadar gayret ederse etsin bu ülkede a

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin ekonomisinin çok güçlü olduğunu vurgulayarak, "Birileri ne kadar gayret ederse etsin bu ülkede asla ve asla ekonomik kriz çıkmayacak ve çıkamaz. Bu ülkede siyasi istikrar sonuna kadar devam edecek, çakalların duası asla geçmeyecek" dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Zeybekci, partisinin ilçe belediye başkan adayları konusunda kısa süre içerisinde karara varacağını, hizmet yolculuğunda aday olanlara teşekkür ettiklerini söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'ye yaptığı hizmetlere değinen Zeybekci, ülkeyi boydan boya duble yollarla ördüklerini, hava limanlarının, barajların, okulların, üniversitelerin, hastanelerin her yerde halkın hizmetinde olduğunu söyledi. AK Parti iktidarı öncesinde Türkiye'nin durumunun genç nesillere anlatılması gerektiğini belirten Zeybekçi, "Dünyada her şey süt limanken Türkiye'ye özel kriz yaşandığını, birbirine anayasa atanların yüzünden bu memlekette gecelik yüzde 7 bin faiz yaşandığını, yıllık yüzde 150'lik faizler, yüzde 60-70 enflasyon görüldüğünü anlatmalıyız" dedi.

İMF'nin 1 milyar dolarlık kredi açmak için, Türkiye'den devlet bankalarını satmalarını veya kapatmalarını istediğini kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

"Vakıflar Bankası için '850 milyon dolar daha sermeye ilave ederseniz alırız' dediler. Halk Bankası ile Ziraat Bankasına kimse dönüp bakmıyordu, kapatın deniyordu. Sonra 3 Kasım seçimleri oldu. O 'kapatılması lazım memleketin başına beladır' denilen ve yaklaşık 40 katrilyon görev zararı olan bankalardan Vakıflar Bankası, 2003, 2004 ve 2005 yıllarında dünyanın en hızlı büyüyen bankası haline geldi. 2012 sonu itibarıyla, 40 katrilyon zararı olan bu bankalar devlete ve Hazine'ye tam 40 milyar kar aktardı, gelir aktardı. Onlar ne hale getirdi, biz ne hale getirdik. Çünkü bu milletin malını canından aziz bilen evlatları var."

Türkiye'nin 2013 Mayıs ayında İMF'ye borcunu ödediğini, ardından borç veren ülke konumuna geldiğini, faizlerin yüzde 4,6'ya düştüğünü, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, ikinci tüp geçit gibi hayal projelerin üretilmeye başladığını belirten Zeybekci, bununla birlikte Gezi olaylarının başlatıldığını ama bu oyunların bozulduğunu söyledi.

Bir partilinin "Aslanların olduğu yere çakallar giremez" sözüne, "Bizim aslanlığımızdan şüphemiz yok da çakallar kendini aslan zannediyor" karşılığını veren Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esintiler, rüzgarlar, yalçın kayalıktan ne koparırsa, bunlar da bize aynı etkiyi yapacaktır. Ekonomimiz o kadar güçlü ki, Allah razı olsun Başbakanımızdan ve bu güne kadar emeği geçenlerden. Avrupa Birliği'ndeki 28 ülkenin devlet borçları anlamında 25'inden daha iyiyiz. Birileri ne kadar gayret ederse etsin bu ülkede asla ve asla ekonomik kriz çıkmayacak ve çıkamaz. Bu ülkede siyasi istikrar sonuna kadar devam edecek, çakalların duası asla geçmeyecek. Bir söz vardır, 'köpekler istedi diye atlar ölmez' diye. Böyle bu işler olmaz, asla da olmayacak. Biz AK Parti olarak bu ülkenin şemsiyesiyiz, direğiyiz. Bu toz duman kalkacak, bu hengame bitecek, kardeş eliyle birilerinin bir şey yapma istekleri kursaklarında kalacak. Biz hep beraber kardeşlerimizle kucaklaşacağız."

Zeybekci, toplantıdan önce, Denizli Belediyesi önündeki Delikliçınar Meydanında "Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi ve sergiyi gezdi.

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141