• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de
Zeybekci: "Japonya'daki 3,5 milyar dolar ticaret hacmimizin 10 milyar dolarlara, Singapur'daki 1,2 milyar dolar ticaret hacmimizi 5-6 milyar dolarlara ve Malezya'da da 600 milyon dolar civarındaki dış ticaret hacmimizin 5 milyar dolarlara çıka

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya, Singapur ve Malezya ile serbest ticaret anlaşmaları imzalanması konusunda mutabakata varılmasına ilişkin, "Japonya'daki 3,5 milyar dolar ticaret hacmimizin 10 milyar dolarlara, Singapur'daki 1,2 milyar dolar ticaret hacmimizi 5-6 milyar dolarlara ve Malezya'da da 600 milyon dolar civarındaki dış ticaret hacmimizin 5 milyar dolarlara çıkarılması ile ilgili hedefler ortaya konuldu" dedi.

Zeybekci, Denizli Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemde istimlak işlemleri tamamlanan ve sonradan restore ettirilen tarihi Balcı Evi'nin açılış törenine katıldı.

Balcı Evi'nin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Zeybekci, Denizli'nin tarihi ve kültürel dokusunun korunduğunu ve restore edilen yerlerin bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Zeybekci, açılışın ardından gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetle gerçekleştirilen Uzakdoğu programının Türkiye için tarihi bir gezi olduğunu ifade etti.

Bu geziyle Japonya, Singapur ve Malezya'da serbest ticaret anlaşmaları yapılmasıyla ilgili mutabakatlara varıldığını dile getiren Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu süreçlerin çok hızlı bir şekilde devamı yönünde ülke cumhurbaşkanları ve başbakanlarıyla mutabakatlara varıldı. Malezya, 13-15 Ocak arasında ilk çalışmaların bitirilmesi ve nisan ayının ortasında her iki ülkenin başbakanları huzurunda ekonomi bakanlarınca imzalanma kararı alındı. Türkiye için bunlar son derece önemli. Japonya'daki 3,5 milyar dolar ticaret hacmimizin 10 milyar dolarlara, Singapur'daki 1,2 milyar dolar ticaret hacmimizi 5-6 milyar dolarlara ve Malezya'da da 600 milyon dolar civarındaki dış ticaret hacmimizin 5 milyar dolarlara çıkarılması ile ilgili hedefler ortaya konuldu. Bu ülkelerde ortak toplantılar ve iş konseyleri yapıldı ve bunlarda çok başarılı geçti. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Gittiğimiz ülkeler, Türkiye anlamında Asya-Pasifik bölgesindeki yaklaşık olarak 3 milyar civarındaki ekonomiye ve nüfusa açılabileceği kapılar. Onun için çok önemsiyoruz."

- Pamukkale Ören Yeri İşletmesinin devredilmesi

Zeybekci, soru üzerine Pamukkale Ören Yerinin işletmesinin devredilmesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye genelinde yaptığı bir uygulama olduğunu belirtti.

Bununla birlikte, Denizli'nin farklılaştırılmasını istediklerini, bununla ilgili görüşmelerinin devam ettiği ifade eden Zeybekci, şunları söyledi:

"Şu anda haliyle tabii ki devredildi. 'Pamukkale, Denizli'den ayrıldı, gitti. Artık Denizli'nin değil' diye algılanıp yorumlanması ve bunun başka anlamlara taşınması pek normal değil. Gelirlerini de fazlasıyla geriye alırız ama asıl olan Denizli Büyükşehir Belediyemizin o işi çok daha iyi yapacağına inanıyoruz. Bugüne kadar valiliğimiz, il özel idaremiz çok güzel yaptı. Aynı güzelliklerinde belediyemizin de yapacağına inanıyoruz. Tüm Türkiye'de bu örnekler yok. Denizli Belediyesinin Laodikya örneği Türkiye'nin hiçbir şehrinde yoktur. Kültür ve Turizm Bakanımıza bunlar göstereceğiz ve görüşmelerimiz devam edecek."

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141