• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de
Bakan Zeybekci:- "Ülkenin geleceğiyle ilgili, 2023 hedefleriyle çıkılan yolda bu gidişin durdurulması için birileri bir şeyler yapmaya çalışacaktır. Bizler de yolumuza devam edeceğiz"- "Kardeşlik bu ülkede hüküm sürecek, Türkiye'de yine kardeşlik ikli

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili, 2023 hedefleriyle çıkılan yolda bu gidişin durdurulmasına yönelik bir şeyler yapmaya çalışanların olacağını, bunun hükumeti yolundan çeviremeyeceğini söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Denizli Valiliği'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarının "bazı şirketlerin ve iş adamlarının mal varlıklarına tedbir kararı konulduğu" iddialarına ilişkin soru üzerine Bakan Zeybekci, Türkiye'nin büyük projeleri hayata geçirmeye başladığını, HES ve nükleer santral ihalelerinin de yapıldığını kaydetti.

Zeybekci, "Bu ihaleleri ve projeleri yapacak olan firmaların durdurulması, dondurulması ve üzerine gidilerek dokunulmaya çalışılmasının arkasındaki mantığı da çok güzel bir şekilde kavrarız. Bu millet saf değil. Bu milletin gözleri kapalı değil artık, milletimiz her şeyi görüyor. Ülkenin geleceğiyle ilgili, 2023 hedefleriyle çıkılan yolda bu gidişin durdurulması için birileri bir şeyler yapmaya çalışacaktır. Bizler de yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Denizli Ticaret Borsası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı da ziyaret eden Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Denizli'yi başta "ev tekstili", "teknik seracılık" ve "travertenler" olmak üzere en az üç alanda dünya birincisi yapmayı hedeflediklerini bunun için kentin yeterli zenginliği barındırdığını kaydetti.

Ekonomik anlamda, pazar anlamında ayaklarını sağlam zemine basan Türkiye'nin, Kafkaslar'ı, Ortadoğu'yu, Afrika ve Balkanları "ekonomik ve kültür coğrafyası" görerek ileri adımlar atacağını ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"O zaman 500 milyar dolar ihracat, kişi başı 25 bin doların üzerinde milli gelirle, dünyada ekonomik anlamda da süper güç olmak için büyük adımlar atılır. Türkiye bunun adımlarını atmaya başladı. Türkiye coğrafyada bu tarz ilişkilere girmeye başladı ve ne olduysa da ondan sonra oldu. Bunlar gelip geçer. Kardeşlik bu ülkede hüküm sürecek, Türkiye'de yine kardeşlik iklimi olacak. Kardeşler yine birbirini kucaklayacak. Bundan şüpheniz olmasın."

Zeybekci, 2004-2011 yılları arasından belediye başkanılığı görevininde bulunduğunu Denizli Belediyesi'ni de ziyaret etti. Belediye başkanlığını kendisinden devralan Osman Zolan'ın da kente güzel ve başarılı hizmetler yaptığını ve Denizli'nin dünya şehri olma yolunda adımlar atmayı sürdürdüğünü kaydeden Zeybekci, "Buradaki başarıyı sizlerin destekleriyle tüm Türkiye'ye yansıtarak devam ettireceğiz. Denizli belediye başkanlığına 'besmele' ile başlamış olduğumuz yolculukta milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretlerde, Bakan Zeybekci'ye çeşitli hediyeler verildi.

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141