• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis toplantısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis toplantısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu: "Türkiye algısına zarar veren fotoğrafın değiştirilmesine el birliği ile katkı verilmesi elzemdir"- Meclis Başkanı Esen: "Yabancı sermayenin global ekonomiler içinde Türkiye'yi güven

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Türkiye algısına zarar veren fotoğrafın değiştirilmesine el birliği ile katkı verilmesinin elzem olduğunu söyledi.

EBSO ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Gökçüoğlu, Türkiye'nin çok yoğun bir gündemle enerjisini boşa harcadığını söyledi.

Mart ayındaki yerel seçimler ve beklenen FED açıklamalarının, 2014'ün ilk çeyreğini adeta yılın merkezine oturttuğunu bildiren Gökçüoğlu, yaşanan iç gelişmelerle Türkiye'nin adeta "kendi ayağına kurşun sıktığını" savundu. İktidarıyla, muhalefetiyle, ekonomi yönetimiyle, ekonomik birimleriyle tüm kesimlerin sağduyulu olmasının ve her kesimin üzerine düşen hassasiyeti göstermesinin en büyük temennisi olduğunu dile getiren Gökçüoğlu, "Türkiye algısına zarar veren fotoğrafın değiştirilmesine el birliği ile katkı verilmesi elzemdir. Türkiye'de yatırım yapan ve yapacak olan uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye uzak bakma ihtimalini dahi düşünmek istemiyoruz. İş dünyası olarak, bu durumdan ciddi endişe duymaktayız" dedi.

Ülke gündeminin operasyonlarla başlayan, ancak siyasi, ekonomik, toplumsal, hukuki ve uluslararası etkilere ve tepkilere neden olan çok boyutlu bir krize dönüştüğünü ifade eden Gökçüoğlu, "Bizlerin düşüncesi aslında çok net. Temiz toplum, temiz siyaset, ahlaklı iş yapma kültürü, hukukun üstünlüğü konularındaki eksiklerimizi tamamlamak ve demokrasi kalitemizi yükseltmektir. Yaşadığımız her olay, bu düşüncemizi haklı çıkarmaktadır" diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise yabancı sermayenin global ekonomiler içinde Türkiye'yi güvenli liman kabul etmesinin en büyük sebebinin siyasi istikrar olduğunu söyledi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerin ekonomi üzerinde ağır tahribat oluşturduğunu ifade eden Esen, gerekli önlemlerin alınmaması halinde tahribatın önümüzdeki dönemde daha da artacağını ifade etti. Döviz kurlarındaki oynaklık ve Borsa İstanbul'da yaşanan düşüşün tedirginliği artırdığını kaydeden Salih Esen, şunları söyledi:

"Geldiğimiz noktada süregelen belirsizlikler, öngörülemeyen kur artışları, Türkiye'yi üreten toplum olmaktan hızla uzaklaştırmaktadır. Bu riski göz ardı edemeyiz. Tüm bu gelişmeler karşısında acilen önlem alınmalıdır. Bunu da yapacak olan siyasi erktir. AB çıpasının Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, aslında yaşanan son hukuki karmaşa da ortaya koymaktadır. O nedenle de böyle bir çıpayı kaybetme lüksümüzün olmadığı inancındayım."

EBSO'nun tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğunu belirten Esen, "Söz konusu İzmir olunca, elbette ki projeleri dinleme ve taleplerimizi iletme hakkını kendimizde görüyoruz. O nedenle buradan da açık bir davet yapalım. Siyaset değil, projeleri konuşmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızı meclis toplantılarımızda konuk etmekten mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141