• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dünyanın zinciri Balıkesir’de üretiliyor!

Dünyanın zinciri Balıkesir’de üretiliyor!
Zincir üretimi, demir çelik sektörünün ardındaki en büyük güçlerden biri olarak dikkat çekiyor.

 

 

Yılın ilk çeyreğinde %23,95 artışla 4,4 milyon dolara ulaşan demir çelik zincir ihracatında , %90’lık payıyla Türkiye’nin ilk zincir fabrikası Eğinlioğlu Zincir Sanayi öne çıkıyor. 

İSTANBUL / B2PRESS Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan demir çelik, 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde %20 artışla 6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu tablodaki en büyük pay sahiplerinden biri de demir çelik zincir sektörü oldu. TÜİK verilerine göre, sektörün ihracatı 2021’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %23,95 artışla 4,4 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Zincir ihracatının en çok yapıldığı ülkeler ise Almanya, Fransa, İspanya ve Romanya oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye’nin ilk zincir fabrikası Eğinlioğlu Zincir Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Eğinlioğlu,“2020’yi 16 milyon dolara yakın ihracatla kapatan sektörün, bu yıl 20 milyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Ülkemizin zincir ihracatının %90’ını tek başına yapan bir şirket olarak, üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu kapsamda Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisimizde faaliyetlerimize aralıksız devam ediyor, tescilli markamız Force Chain ile 2021 yılında üretimde %18, ihracatımızda ise %25 büyüme hedefliyoruz” dedi. 

“Üretimimizin %85’ini 32 ülkeye ihrac ediyoruz”

Force Chain markasıyla yük kaldırma, taşımacılık ve yük güvenliği, denizcilik, kültür balıkçılığı, madencilik, ormancılık, balıkçılık, otomotiv, yapı marketler, tarım ve hayvancılık, enerji, inşaat gibi pek çok sektöre özel ürünler geliştirdiklerini belirten Eğinlioğlu, “1942 yılında Türkiye’nin ilk zincir fabrikası olarak çıktığımız bu yolda bugün Eğinlioğlu Zincir Sanayi, Oğullar Metal Sanayi, Eğinlioğlu Ar-Ge, Eğinlioğlu Zincir Sanayi ve Ticaret, Force Ketten Germany GmbH,  Behaş Tekstil ve Behaş Dış Ticaret olmak üzere 7 şirketle hizmet veriyor,  üretimimizin %85’ini 32 ülkeye ihrac ediyoruz. En önemli pazarlarımız arasında ise Orta Avrupa, Amerika, Avustralya ve Çin yer alıyor. İleri teknolojimiz sayesinde kendi alanımızda Avrupa’nın en yüksek kapasiteye sahip üreticisi olarak konumlanıyoruz. Amacımız, iyi planlanmış doğru adımları zamanında atarak, sektörümüzde küresel güç olmak” diye konuştu. 

Yıllık üretim kapasitesini 25 bin tona ulaştıracak 

Orçun Eğinlioğlu, Türkiye’nin demir çelik zincir sektöründeki rekabet gücünü artırmak adına yeni yatırımlara imza atacaklarını da kaydederek şu ayrıntıları paylaştı: “Covid-19 salgınına rağmen, 2020’de üretimimizi bir önceki yıla göre %14, ihracatımızı döviz bazında %19 artırdık. Bu rakamların üstüne çıkarak aktif olarak ihracat yaptığımız 32 ülkeyi 2 yıl içerisinde 50’ye yükseltmek istiyoruz. 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni üretim tesisimizi planlama aşamasındayız. Bu tesisi 1,5 yıla kadar %100 kapasiteyle çalışır hale getirmeyi hedefliyoruz. Böylece 200 olan çalışan sayımızı 350’ye, yıllık 15 bin ton olan üretim kapasitemizi ise 25 bin tona ulaştıracağız. %100 patentli 20 yeni hattımızla da teknolojiyi satın alan değil, üreten ve ürettiği teknolojiyle daha yüksek katma değer yaratan, örnek bir üretim tesisi olmak istiyoruz. Daha önce ikisi Almanya’da ve biri Romanya’da olmak üzere kapanan üç zincir fabrikasını devlet izniyle tesis olarak söküp Türkiye’ye getirdik ve bu hatların bazılarını revize ederek üretime dahil ettik. Şimdi de İspanya’da krize giren bir üretim tesisiyle görüşmeler yapıyoruz. Gerekli yasal izinleri aldıktan sonra bu tesisi de mevcut üretim kapasitemize ilave etmeyi planlıyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141