• BIST 9538.49
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Diş Lekeleri Nasıl Geçer

Diş Lekeleri Nasıl Geçer
Diş lekeleri, birçok insanı rahatsız eden en büyük diş sorunlarından biridir. Diş lekelerini önlemenin de birçok yolu vardır. Ancak en etkili ve başarılı yolu, dişlerinize düzenli olarak bakım göstermeniz olacaktır.

Diş lekeleri, birçok insanı rahatsız eden en büyük diş sorunlarından biridir. Diş lekelerini önlemenin de birçok yolu vardır. Ancak en etkili ve başarılı yolu, dişlerinize düzenli olarak bakım göstermeniz olacaktır. Diş bakımınıza özen gösterip, beslenme alışkanlıklarınızı sağlıklı bir hale getirdiğiniz taktirde dişlerinizde lekelerin zamanla yok olduğunu görebilirsiniz. Ancak diş lekeleri geçtikten sonra rahatlayıp diş bakımınızı ihmal etmemeniz gerekiyor. İhmal etmeniz halinde lekeler tekrar oluşacaktır.

Diş lekelerini yok etmek için doktorlar tarafından genellikle diş beyazlatma tedavisi uygulanmaktadır. Dişlerinizin durumuna göre uygulanan bu yöntem, lekelerin giderilmesinde son derece etkili olmaktadır. Dişlerinizdeki lekeler, fırçalamanız rağmen geçmeyebilir. Çünkü düzenli olarak diş fırçalamak var olan lekeleri yok etmeyebilir. Sadece yeni oluşacak lekelere karşı korur. Lekeler diş yüzeyinde olduğu için farklı yöntemler denemeniz gerekmektedir. Bu yöntemlerden en etkilisi de başta dediğimiz gibi diş beyazlatmadır. Diş beyazlatma uygulaması için diş hastanesine giderek diş hekimlerine başvurabilirsiniz.

Diş hastaneleri ile ilgili birçok yerde iş ilanlarıda bulunmaktadır. Yeni bir iş ilanı bulabilmek ve elinizden gelen herşeyi yapabilmek için bu tür işlere başvurabilirsiniz.  Başvuracağınız işler internet üzerinden belli başlı işler olabilir. Bunlara arasında hospitadent hastaneleri de olabilir.

Diş beyazlatma yöntemi bazı durumlarda işe yaramayabilir. Bunların en başında, dişin iç ve dış yüzeyindeki lekeler gelmektedir. Buradaki lekelerin bazıları diş beyazlatma ile geçmeyecek boyutta olabilir. Dişin iç ve dış yüzeyindeki bu lekeleri önlemek için de yaprak porselen uygulamasına başvurabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde dişleriniz eski bembeyaz görünümüne kavuşabilir. Porselen uygulaması sonrasında oluşan görüntü ise son derece doğal olmaktadır. Bu türden hastanelerin kaliteli olması ve ciddi olması gerekir. Bunlara örnek olarak hospitadent diş polikliniği ve bunun tarzı birçok yerden istediğiniz etkiyi alabilirsiniz.

Dişlerdeki lekeleri yok etmek için yukarıda yazdığımız yöntemler kullanılmaktadır. Ancak burada en önemli iş size düşmektedir. Diş sağlığınız için ağız bakımınızı düzenli olarak yapmalı ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Dişlerinize özenle baktığınız halde hala lekelenmeler oluşuyorsa diş hastanesine başvurarak yukarıda yazdığımız yöntemlerden birini uygulatabilirsiniz. Zira dişlerinizin lekeli olması sizi hem psikolojik hem de fiziksel açıdan rahatsız edebilir. Çevrenizdeki herkes rahatça gülerken siz dişlerinizden dolayı rahatça gülemeyebilirsiniz. Bunun gibi rahatsız edici durumları önlemek için dişlerinizin bakımına özen gösterin. Düzenli olarak diş hastanesine giderek diş sağlığınız için bakım yaptırın. Sigara ve alkol gibi alışkanlıklarınız varsa en kısa sürede bırakmaya çalışın. Bembeyaz ve lekesiz dişler istiyorsanız bazı fedakarlık yapmanız gerektiğini unutmayın!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141