• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Deri sektörüne genç tasarımcılarını arıyor

Deri sektörüne genç tasarımcılarını arıyor
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğince bu yıl "modern mit" temasıyla 4. kez düzenlenecek Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'na başvurular başladı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğince, sektöre genç ve yetenekli tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl "modern mit" temasıyla 4. kez düzenlenecek Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'na başvurular başladı.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğinin, Türk deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği "Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması" bu yıl dördüncü kez düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Deri Tanıtım Grubu'nun desteğiyle düzenlenen yarışmaya, deri mühendisliği ile güzel sanatlar fakültelerinin moda tasarım bölümleri lisans ve lisanüstü öğrencileri ile mezunları, 15 Kasım 2013 tarihine kadar "www.derinfikirler.net" internet adresinden online başvurabilecekler.

Bu yıl ki teması "modern mit" olarak belirlenen yarışmada, birincilik ödülü 8 bin, ikincilik ödülü 5 bin, üçüncülük ödülü 3 bin lira olarak belirlendi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yarışmayla 160 milyar dolar büyüklüğe sahip dünya deri sektöründe genç yeteneklerin deri sektörüyle buluşturarak, Türk deri mamüllerinin konumunu sağlamlaştırmayı ve deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nin tasarımcı, mühendis ve sanayici beraberliğini sağlaması bakımından da çok özel bir konsepte sahip olduğunu dile getiren Galiko, şunları kaydetti:

"Deri'n Fikirler, amacı itibarıyla hem katılımcılarına hem de ülke geleceğine değerler katmak düşüncesiyle hayata geçirilmiş bir yarışmadır. Türkiye'deki deri endüstrisinin tasarım ve üretim alanlarında marka değerini arttırmak amacıyla, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek ve genç yeteneklere imkanlar sunarak uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflemiştir. Tasarımcılarımızı, ülke endüstrisinin geleceğini yakından ilgilendiren, bu yüzden de çok özel bir öneme sahip bir yarışma katılmaya ve deriye can vermeye davet ediyoruz."

Muhabir: Ufuk Kırabalı
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141