• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DENİB'in 20. Kuruluş Yıldönümü

DENİB'in 20. Kuruluş Yıldönümü
TİM Başkanı Büyükekşi: "Türkiye'nin cari açığı yok, inovasyon açığı var. Bu kapatıldığı takdirde çok önemli bir adımın atılmış olacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye'nin cari açığı yok, inovasyon açığı var. Bu kapatıldığı takdirde çok önemli bir adımın atılmış olacak" dedi.

Büyükekşi, Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) 20. Yıl Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşma yolunda önemli adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin hedefinin katma değeri artırarak üretim yapabilmek olduğunu, bu doğrultuda yapılan çalışmalarda yenilikçiliğin ön plana çıkarılması gerektiğini vurgulayan Büyükekşi, inovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markanın önemine değindi. Büyükekşi, "Türkiye'nin cari açığı yok, inovasyon açığı var. Bu kapatıldığı takdirde çok önemli bir adımın atılmış olacak" dedi.

Kişi başı 10 bin dolar olan kişi başı milli gelirin 2023 yılı için 25 bin dolar olarak hedeflendiğini, bunun 2,5 kat artış anlamına geldiğini ifade eden Mehmet Büyükekşi, şöyle devam etti:

"Asgari ücretin işverene maliyeti yaklaşık 800 dolar, 2,5 kat artışla 2 bin dolar olur. Yani 2023'te kişi başı milli gelir hedefini yakalarsak, asgari ücretin işverene maliyeti 2 bin dolar olacak. Sanayicilerimiz, iş verenlerimiz 2 bin dolar asgari ücret ödeyerek üretim yapacak. Yurt içinde ve dışında, uluslararası arenada rekabet edecek. Hesabınızı buna göre yapın. Bu yapılmaz mı; bal gibi yapılır. Bugün Almanya'da asgari ücret 2 bin dolar. Onun için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markaya bu cepheden bakmak çok önemli. Eğer bunları yapabilirsek, Denizli'de, Gaziantep'te, Kayseri'de, Anadolu'nun bir çok sanayi kentinde yapabilirsek, 2023 ihracat hedeflerimize ve üretim rakamlarımıza çok rahat ulaşabiliriz"

Türkiye'de sürdürülebilir büyümeye ulaşmanın yolunun ihracattan geçtiğini dile getiren Büyükekşi, hükumetin almış olduğu kararlarla ihracat, üretim ve istihdama büyük katkı verme konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. Kendilerinin de bunu hükumetten talep ettiklerini bildiren Büyükekşi, "Türkiye'nin büyümesindeki en önemli etkenin ihracat olduğu konusunda takipçiliğimiz devam ediyor. İnşallah yapılan çalışmalar da en güzel bir şekilde fayda verir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Beyediye Başkanı Osman Zolan, DENİB'in eski başkanlarına ve kesintisiz ihracat yapan firmalara plaket verdi.

Muhabir: İbrahim Süzer
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141