• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanının çağrısını ilk duyuran Temel Irmak oldu

Cumhurbaşkanının çağrısını ilk duyuran Temel Irmak oldu
Cumhurbaşkanı’nın “Demokrasiye sahip çıkın” çağrısını ilk duyuran, ne bir televizyon kanalı ne de bir ajans, Gazetemizin sahibi ve genel yayın yönetmenimiz Temel Irmak oldu..

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka “Demokrasiye sahip çıkın” mesajını vurguladığı açıklamasını, aynı zamanda MHP Marmaris İlçe Başkan Yardımcısı olan gazetemizin sahibi Temel Irmak, kişisel Facebook hesabı üzerinden canlı olarak duyurdu.

15 Temmuz akşamı yaşanan gelişmelerin en önemli merkezlerinden biri olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde, haberciler açısından baş döndüren bir trafik yaşandığını kaydeden Temel Irmak, karanlık gecede yaşadıklarını anlatırken şöyle konuştu: “Herkesin ülkede neler olup bittiği hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştığı sırada, saat tam 23.44’te ilçedeki basın mensuplarının WhatsApp’ına ‘Cumhurbaşkanı açıklama yapacak Mares Otel’e bekleniyorsunuz’ mesajı düştü. Anadolu Ajansı Marmaris muhabiri tarafından iletilen mesajın ardından 10-15 dakika içerisinde orada olmamız gerekiyordu. Yakınlardaydım ben de gittim otele. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, saat 00.04’te açıklamaya yetişebilen ve tamamı Marmaris’te görev yapan basın mensuplarının karşısına geçti. O’nu kapıda görür görmez, Facebook hesabımdan canlı yayına girdim. Cumhurbaşkanımızın yanında bulunanlardan birisi ‘Canlı yayın yapan var mı?’ diye sordu. Tek yanıt benden geldi, ‘Facebook üzerinden canlı yayındayım ’ dedim.

Ardından Cumhurbaşkanımız ‘Demokrasiye sahip çıkın’ mesajını vurguladığı konuşmasını yapıp, soruları yanıtladıktan sonra açıklamasını tamamladı. Ben de sokaklarda gelişmeleri takip etmeye devam ettim. Sabaha karşı eve dönüp, Facebook ve Twitter hesabıma baktığımda canlı yayınımın, Youtube’a da aktarıldığını gördüm. Üç sitede toplamda 2 milyona yakın kişiye ulaşmıştı paylaşımım. Aralarında Alman ARD ve ZDF kanallarının temsilcileri de vardı. Ertesi gün, çektiğim görüntünün dünyanın değişik ülkelerdeki televizyon kanallarınca da kullanıldığını fark ettim”

TARİHE TANIKLIK ETTİM

Temel Irmak, duygu ve düşüncelerini ise şu sözlerle aktardı: “Marmaris'ten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın askeri darbeyle ilgili ilk açıklamasını dünyaya duyurdum. Tarihe sayın Erdoğan'la birlikte tanıklık ettim. Allah, ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışan bozgunculara fırsat vermesin. Ben bir MHP’liyim ama, Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, devlet tektir, bayrak tektir, dil tektir, ülke tektir, vatan tektir, millet sonuna kadar birdir, diridir, zalimlere karşı da tavizsizdir”

İŞTE CANLI YYAINLANAN ADRES

https://www.facebook.com/temel.irmak1/videos/1116233715087074/?pnref=story

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141