• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

COVID-19 tüketicilerin sağlık ve çevre dostu ürünlere olan ilgisini arttırıyor

COVID-19 tüketicilerin sağlık ve çevre dostu ürünlere olan ilgisini arttırıyor
BENEO adına pazar araştırma şirketi FMCG Gurus tarafından yürütülen yeni bir global araştırma, COVID-19 salgınının ardından tüketiciler için sağlıklı bileşenler ve etiket şeffaflığının her zamankinden daha önemli hale geldiğini gösteriyor

 

 

 

 

 

Sonuçlar, dünya çapında tüketicilerin hastalık ve hastalıklara karşı savunma sistemlerini sorguladıkça, sağlıkları - özellikle de bağışıklıkları - konusunda daha bilinçli hale geldiklerini gösteriyor. Ayrıca artan çevresel hasar seviyeleri nedeniyle virüsün etkisinin artış durumu ve çevre ile ilgili endişeleniyorlar. Bu tutum değişimlerinin bir sonucu olarak tüketiciler, çevre üzerindeki etkiyi en aza indirirken, sağlığı giderek daha fazla destekleyen ve zor zamanlarda enerjilerini koruyan yiyecek ve içecek ürünleri satın almak istiyor.

Size ve çevreye yararlı

COVID-19'un bir sonucu olarak çevresel endişeler arttı. Bu, kısmen tüketicilerden bazılarının hava kirliliği gibi sorunların solunum sorunlarını artırıp artırmadığını ve insanları hastalığa karşı daha savunmasız hale getirip getirmediğini sorgulamasından kaynaklanıyor. Bu endişe, tüketicilerin %60'ının yiyecek ve içeceklerinin çevre üzerindeki etkisine artık daha fazla özen göstermesiyle, değişen satın alma modellerine dönüşüyor.

Sağlığa faydalı yiyecek ve içecek ürünlerine odaklanma artıyor

COVID-19'un yaygın etkisiyle,  tüketicilerin %64'ünün, artık  bağışıklık sistemi  konusunda daha bilinçli olduklarını söylüyor. Daha önce kendilerini iyi bir bağışıklık sistemine sahip olarak gören tüketiciler bile şimdi hastalık ve hastalıklara karşı savunma sistemlerini sorguluyorlar. Bu durum, satın alma davranışı üzerinde doğrudan bir etkiye neden oluyor ve tüketicilerin üçte ikisi (% 64), koruyucu veya önleyici olarak sağlığa yararlı bileşenlerle, yiyecek ve içecek ürünleriyle daha fazla ilgileniyor. Yakın gelecekte bu eğilimin pazarda yaygın olmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.

Tüketiciler doğal, sürdürülebilir enerji artışı istiyor

Bu zorlu zamanlarda, tüketiciler yorgunluk hissiyle daha doğal bir şekilde mücadele etmenin yollarını arıyor. Buna paralel olarak, tüketicilerin %34'ü enerjiyi sürdürülebilir ve dengeli bir şekilde artıran yiyecek ve içecek ürünlerini aramaya artık daha yatkın olduklarını söylüyorlar. Ayrıca, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tüketicilerin yarısından fazlası (%55) ruh hallerini iyileştirecek yiyecek ve içecekleri tercih edeceklerini söyleyerek zihinsel sağlıklarını iyileştirmek istiyorlar. Bununla birlikte, tüketicilerin, kısa vadeli bir enerji artışı sağlayan ama uzun vadede sağlık açısından zararlı olduğu düşünülen bileşenlerden kaçındıkları formülasyonlar önem kazanıyor. Bundan doğan bir fırsat, tüketicilerin %45’inin sağlıkları için daha iyi olduğuna inandıkları,  Palatinose ™ gibi yavaş salınan, düşük glisemikli karbonhidratların çekiciliğidir.

FMCG Gurus'un Yönelim Direktörü Michael Hughes şu yorumu yapıyor: “En son tüketici anketimizin sonuçları, pandeminin bir sonucu olarak, faydalı bileşenlerin ve şeffaf etiketin artık dünya çapındaki tüketiciler için her zamankinden daha önemli olduğunu açıkça gösteriyor. İnsanlar iç savunma, formda ve sağlıklı kalma, kan şekeri kontrolü, sürdürülebilir enerji gibi konuları keşfediyor ve sağlığa olan faydası kanıtlanmış ürünler satın almak istiyorlar. BENEO, üreticilerin bu kilit büyüme alanlarına erişmelerine yardımcı olacak donanıma sahiptir. Şirketin prebiyotik hindiba kökü lifleri ve yavaş sindirilen karbonhidratı, uzun vadeli sağlığı desteklemeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve bu ürünün paketi üzerinde gösterilebilir "

BENEO'nun Pazar Zekası ve Tüketici Yönelimleri Başkanı Myriam Snaet şöyle açıklıyor: “Çevre ile ilgili endişeler hızlanmaya devam ettikçe, sürdürülebilir iş uygulamalarını teşvik etme konusunda hepimizin rol oynaması önemlidir. BENEO' da biyoçeşitliliği teşvik etmek ve su kirliliğini ve toprak erozyonunu azaltmak için sürdürülebilir tarımı aktif olarak destekliyoruz. Atıkları en aza indirmek için hammaddemizin %100'ünü değerlendiriyoruz. Spesifik enerji tüketimimizi ise son 30 yılda %50 azalttık. Geleceğe baktığımızda, tesislerimizi iyileştirmeye ve genişletmeye yönelik son yatırımlarımız sayesinde 2050 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamayı hedefliyoruz. " 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141