• BIST 9583.53
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

‘Çocukluk hayalleri’ turizmle sanatı buluşturdu

‘Çocukluk hayalleri’ turizmle sanatı buluşturdu
Kalimerhaba Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “Turizm ve Sanat Sergileri”nin bu yılki ilk etkinliği başladı.

Kalimerhaba Derneği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “Turizm ve Sanat Sergileri”nin bu yılki ilk etkinliği başladı.  Datça'da yaşamını sürdüren emekli muhasebeci Tamer Ertuna'nın 77 eserinin yer aldığı “Çocukluğumdaki gibi hayallerle” resim sergisi  Sentido Orka Lotus Beac'ta  açıldı.

Emeklilik döneminde resim sanatına yönelen, eserlerinde eski uygarlıkların kalıntılarını, doğal yaşamı ve  özgürlüğü  konu edinen Tamer Ertuna, "Resimlerimde doğallığı, kalıntıları, evredeki zıtlıkları, evrende bir kesinlik olmadığını anlatmaya çalıştım. Bunu yaparken de doğaya, din ve ahlak yasalarına saygı duydum, ben burada bir aracıyım" dedi.  Eserlerinin sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti Ertuna: " Eserlerimin buraya ulaşmasında ve burada sergilenmesinde yardımcı olan herkese ve Sentido Orka Lotus Beach yönetimine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Resimlerini Türkiye'de pek kullanılmayan permanent ve yaldızlı kalemlerle yaptığı ifade eden  Ertuna'nın sergisini yerli ve yabancı sanatseverler büyük ilgi gösteriyor.

Tamer Ertuna'nın resim sergisi 19 Temmuz'a kadar ziyarete açık kalacak ve 11 ile 20 Ağustos tarihleri arasında  Datça'da sanatseverlerle buluşacak.

Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat da “Turizm ve Sanat” etkinlikleri hakkında bilgi verirken şunları söyledi: “Turizme hizmet veren tüm işletmelerin dekorasyonlarında çağdaş sanatçılarımızın eserlerine yer verecekleri ve bünyelerinde güzel sanatların sergi salonları bulunacağı güne kadar çabalarımız sürecek, bu arada geleneksel sanatlarımızın da uygulamalı sergileri ile ayağımıza kadar gelen turistlere tanıtım yaparak kültürümüzü ihraç etmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda Martı Hotel, Garand Yazıcı Mares Hotel’de uyguladığımız programımız Turizm ve Sanat Programımız bu yıl, Sendito Orka Lotus Beach Hotel İçmeler Marmaris tesislerinde her ay bir sergi ile sürecektir. Bize bu yıl kapılarını açarak Kalimerhaba Turizm ve Sanat  Galerisi oluşturmamız için ev sahipliği yapan Sendito Orka Lotus Beach Hotel Genel Müdürü Murat Sak’a teşekkür ederiz.”  (Mikail ZEYBEK)

 

TAMER ERTUNA

Tamer Ertuna, Bulgaristan’dan göç eden bir ailenin ferdi olarak 5 Şubat1958'de İstanbul’da doğmuştur. 1979 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden (İİTİA) mezun olup uzun yıllar özel sektörde muhasebecilik yaparak emekli olmuştur. Doğa sevgisi ile çocukluk yıllarından başlayarak önce su altına, sonra da dağcılığa merak sarmış bir süre profesyonel olarak treacking rehberliği de yapmıştır. Uzun zamandır şiir yazmaktadır. Sanatın tüm kollarına her zaman ilgi duymuştur. Emekli olduktan sonra, yoğun olarak resim çalışmalarına başlamıştır. Geçmiş uygarlıkların izlerini ve diğer yandan da doğanın her mevsimdeki halini hatta her anını merak ettiği için uzun ve sık yürüyüşler yapmaya koyulmuştur. Dikkatli bir gözlemcidir. Bu ilgileri ve edindiği tecrübeleri hayal dünyasını geliştirmiş ve üretim yapması için ona enerji vermiştir. Tamer Ertuna, resimlerini muhtelif renk ve kalınlıklarda permanent ve yaldızlı kalemler kullanarak yapmaktadır. Tekniği zaman içinde kendiliğinden gelişmiştir. Kendine özgündür. Yurtiçinde ve yurt dışında birçok sergiye katılmış olan ressamın kitap ve dergilerde kullanılmış olan resimleri de bulunmaktadır. Tamer Ertuna, Datça'ya yerleşerek çalışmalarına orada devam etmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141