• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Cerrahi işleme gerek olmadan nasıl gençleşebilirsiniz?

Cerrahi işleme gerek olmadan nasıl gençleşebilirsiniz?
Pandemi döneminde birçok kişi hem cilt bakımını ihmal etti hem de kilo aldı. Görünen o ki, koronavirüs bir süre daha hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek.

Pandemi döneminde birçok kişi hem cilt bakımını ihmal etti hem de kilo aldı. Görünen o ki, koronavirüs bir süre daha hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek. Bu süreçte gençleşmek için ‘ameliyat masasına yatmam’ diyorsanız tam da size göre önerilerimiz var. Uzman Estetisyen Zübeyde Dal, operasyona ihtiyaç olmadan, hijyen şartlarının en üst seviyede tutulduğu; cilt bakımında ve zayfılamada kullanılan en yeni yöntemleri anlattı. Thermage, HİFU ve OxyGeneo ile cildinizdeki sarkmaları yok edebilir ve ölü hücreleri canlandırabilir; Heykeltraş yöntemiyle de bölgesel zayıflayabilirsiniz… İşte hayatı kolaylaştıran, gençleştiren yeni uygulamalar…

THERMAGE

Thermage; radyofrekans ile yüz, gıdı, karın, kol, üst bacak ve basene uygulanan ameliyatsız gevşeklik ve sarkmaların giderilmesi uygulamasıdır. Thermage’in en önemli özelliği; tek seansta yüz ve vücutta ameliyatsız germe işlemi yapmasıdır. Cildin 8 mm altına etki eden thermage, bölgedeki kolajen lifleri oluşturduğu sıcaklıkla büzer ve kısaltır. İşlemden çıkarken dahi cildinizde ortalama %15 gibi bir düzelme ve sıkılaşma oluşması amaçlanır. Bu yönüyle, hızlı etki eden ameliyatsız yüz germe uygulamaları arasındadır. Kolajen uyarıldıktan yaklaşık 2 ay sonra üremeye başlar ve etkilerini ikinci aydan itibaren giderek artan iyileşme olarak gözlemlenir. Altı ay sonunda son haline ulaşır. Uygulama sırasında sıcaklık hissedilir. Hastanın toleransına göre bu sıcaklık ayarlanabilir ve cildinizde hafif pembeleşmeler meydana gelebilir. Bu uygulama 30 – 60 yaş arasındaki herkes için uygundur.

* Thermage tedavisi nasıl yapılır?

Thermage cihazının cilde her dokunuşunda verdiği enerji, deri altındaki dokulara erişirken kısa ve derin bir ısı hissedilir. Bu his, kollajenin sıkılaştığını gösterir. Uygulama sonrasında kişiden kişiye değişkenlik göstererek kısa süreli ödem oluşabilir. 1-2 saat içerisinde geçebilmektedir. Thermage yapılacak olan alanın büyüklüğüne göre 45 dk – 1 saat arasında değişebilir.

* Thermage ile diğer radyofrekans cihazları arasındaki farklar nelerdir?

Diğer radofrekans cihazlarında, cilt altı 40-42 dereceye kadar ısıtabilirken, Thermage üretebildiği enerji ve güç çok daha fazladır. Thermage tek seanslık bir uygulama ile tüm bu seansların çok üstünde bir enerji verebilmektedir.

HIFU

HIFU (High-intensity focused ultrasound) tedavisi ile diğer adı fokus usg, yani yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason enerjisi ile ses dalgalarını kullanarak cilt altı dokularda kolajen üretimini tetikleyip, bu sayede deride sıkılaşma ve gerilme hedeflenir. Enerji olarak ultrason yani kulağımızın duyamayacağı kadar yüksek bir ses enerjisi kullanılır. Bu enerji deri altı dokuyu yüksek ısılara ulaştırarak kontrollü ve nokta şeklinde yanık alanları oluşturur.

Deri yüzeyinde hiçbir etki yapmadan, doğrudan istenilen derinlikteki hedeflere nokta atışı yapar. Yani dermis ve kasları saran fasyal tabakada yüzlerce iyileşme odağı oluşturur.

Bu iyileşme odakları dermal ve fasyal tabakada hem yenilenme hem de gerilme etkisi oluşturmaktadır. Bu iyileşme odakları kontraksiyon yani büzüşerek iyileştiği için hem ciltte hem de fasyal tabakada bir lifting yani gerilme etkisi meydana getirir. Bu şekilde uyarılmış kolajen üretimiyle ortalama 3-6 ay içinde sıkılaşmış ve kendini yenilemiş bir cilt sağlanmaktadır.

* Hifu’ yu sıklıkla hangi amaçlar için kullanırız?

Yüz ve boyun bölgesindeki deriyi germek ve sıkılaştırmak için FDA onaylı bir yöntemdir. Ortak tedavi alanları şunlardır:

* Kaz ayakları

* Çene sarkmaları

* Göz kapağı sarkması

* Gıdı sarkması

* Yanaklardaki sarkmalar

* Uyluk içi, kol içi ve göbek gibi ciltteki sarkmalar

* Özellikle ağzın etrafında sarkma

* Gevşek boyun kıvrımları

* İnce çizgiler ve kırışıklıklar

* Alt çene hattının belirginliğinde azalma (gıdı)

* Hifu işlemi ne kadar sürüyor?

Her seans tedavi alanına bağlıdır, ancak alan başına yaklaşık 30-45 dakika tavsiye edilir. Tedaviniz, tedavi öncesi konsültasyonunuzda tartışılacak olan bireysel gereksinimlerinize göre şekillendirilecektir. Daha fazla alanda tedaviye ihtiyacınız varsa ek zaman gerekli olacaktır.

* Uygulamadan önce bir şey yapmak zorunda mısınız?

İhtiyaçlarınızı değerlendirebilmek ve istediğiniz şeyi anlamak için doktora yardımcı olmanız gerekir. Sizin için mükemmel çözümü bulabilmek için her zaman bir doktorunuz ile konsültasyon gereklidir.

* Kaç seans gereklidir?

Seans sayısı, kişinin yaşına ve cilt durumuna bağlıdır. Hafif ve orta derecede cilt gevşekliğinde genellikle tek seans yeterli olabilmektedir. Sonuçlar tedaviden hemen sonra görülecektir, en iyi sonuç ise üç ila altı ay arasında görülmektedir. Bireysel sonuçlar, ortalama olarak 18 ay ila iki yıl arasında devam eder.

* Focus Ultrason uygulamasının avantajları nelerdir?

* Tek seanslık bir uygulamadır.

* Uygulama sonrası yüzde herhangi bir hasar oluşmaz.

* Kişi aynı gün hayatına dönebilir, iyileşme dönemi yoktur.

* Hem yüzdeki sarkmalar toplanır hem de ciltteki kırışıklıklar azalır.

* İşlem öncesi bir hazırlık ya da sonrası bir bakım gerekmez.

* Her mevsim uygulanabilir

* Herhangi bir invazif cerrahi veya enjeksiyon olmaksızın bir yüz germe başarısı sağlar, ayrıca, bu prosedürün ek bir avantajı, herhangi bir kesik olmamasıdır.

* Bu teknik, bütün cilt tonlarındaki insanlar için kullanılabilir.

 

OXYGENEO

OxyGeneo, 3 temel bakımı aynı anda sunan bir cilt bakımı ürünüdür. OxyGeneo cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırırken, cildi besler ve cilde ihtiyacı olan oksijeni sağlar. OxyGeneo daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

* OxyGeneo nasıl uygulanır?

OxyGeneo, doğal kaplıcaların ciltte oluşturduğu etkiyi taklit eder. Tedavinin uygulandığı bölgeye oksijen gönderir. Aynı anda da cildi ölü hücrelerinden arındırır ve tedavi sonrasında cildin temel gıda maddeleriyle beslenmesi için uygun ortamı oluşturur. OxyGeneo’nun oluşturduğu sayısız çok küçük karbondioksit kabarcıkları cilt yüzeyinde nazikçe patlar.

OxyGeneo tüm cilt tiplerine uygulanabilir. Her bir seansta, maksimum hijyenin sağlanması için, tek kullanımlık materyeller kullanılır. OxyGeneo, tek başına uygulanabileceği gibi farklı estetik uygulamalarıyla birlikte de uygulanabilmektedir.

* OxyGeneo uygulaması ne kadar sürer?

OxyGeneo uygulaması yaklaşık olarak 60 dakika sürer. Tedavi, 5-6 günde bir uygulanacak şekilde 6 seans önerilir.

* OxyGeneo’nun cilde faydaları nelerdir?

OxyGeneo teknolojisi, cildinizi yeniden canlandırmak ve cilt renginizi dengelemek için vücudun kendi doğal mekanizmalarını kullanma imkanı sunar. Sağladığı oksijen teknolojisiyle ciltte oluşan lekelenmeleri ve kırışıklıkları en aza indirir. Kullanılan ilaçlar, hastalıklar, yanlış kozmetikler, genetik nedenler, yoğun güneşe maruz kalınması gibi birçok sebeplerden dolayı ortaya çıkan cilt lekelenmeleri, bu yöntemle tedavi edilebilir.

HEYKELTRAŞ

* Heykeltraş yöntemi ile zayıflama nedir?

Kilo vermek ve bölgesel olarak incelmek isteyen kişiler, bunun için yoğun diyetler ve düzenli spor gibi etmenleri hayatlarının bir parçası haline getiriyor. Ancak bu aşamada küçük müdahalelerle birlikte bu sonuçların alınması da mümkün oluyor. Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kilo vermek için ultrason dalgaları kullanılabiliyor. Bu dalgalarla birlikte yağlanma olan bölgelerde yağ çeperleri inceltilirken bu sayede 7 santimetre incelme mümkün hale geliyor. Herhangi bir acı duymadan ya da çok uzun süreler olmadan incelme gerçekleşiyor.

* Heykeltraş yöntemi ile zayıflama nasıl yapılır?

Heykeltraş yöntemi ile zayıflama işleminin yapılabilmesi için kişilerin özel merkezlere gitmesi gerekiyor. Bu alanlarda uzman doktorlar ile konuşan kişiler, sağlık yönünden bir sakıncası bulunmuyorsa ve özel olarak inceltmekte zorlandıkları bir bölgeleri varsa bu işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemde sorunlu bölgeye ultrason dalgaları gönderilirken bu dalgalar, yağ çeperlerinin incelmesine sebep oluyor. Bu incelme direkt olarak vücuda da etki ederken 7 santimetreye kadar incelme gerçekleşiyor. Genelde bayanların tercih ettiği bu yöntemde incelme denildiğinde akla ilk olarak bel geliyor olsa da göğüs, sırt, basen, bacaklar ve kollarda da bu işlem ile incelmek mümkün oluyor. Bu işlemin gerçekleşmesi için tek bir seans yeterli görülüyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141