“Bursa’nın Sinemaları” Kitabı Yayınlandı
Ekrem Hayri Peker’in 40. kitabı “Bursa’nın Sinemaları” okurlarla buluştu. Kentin kültürel hafızasına ışık tutan eser, bir dönem Bursa’da hayatın merkezinde yer alan sinema salonlarını ve o salonlarda yaşanan anıları gün yüzüne çıkarıyor.

Yazar, kitabında yalnızca Bursa merkezdeki sinemaları değil, ilçelerde ve beldelerde faaliyet gösteren yazlık ve kışlık sinema salonlarını da ele alıyor. Bir zamanlar Bursa’nın neredeyse her mahallesinde bulunan sinemalar, şehrin sosyal yaşamının en önemli buluşma noktalarındandı. Köylere kadar ulaşan seyyar sinemacılar sayesinde beyazperde, kentin dört bir yanında izleyiciyle buluşuyordu.
Eserde, bugün artık var olmayan salonların yanı sıra, hâlen hayatta olan son sinemacılarla ilgili bilgilere de yer veriliyor. Böylece kitap, yalnızca mekânları değil, o dönemin tanıklarını da kayıt altına alarak kültürel bir bellek çalışması niteliği taşıyor.
“Bursa’nın Sinemaları”, sinemanın tek eğlence olduğu, mahalle kültürünün canlı yaşandığı yıllara nostaljik bir yolculuk sunuyor. Kitap, hem Bursa tarihine ilgi duyanlara hem de sinema tutkunlarına hitap ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.