• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bu yıl baraj için 20 net yapmak gerekiyor

Bu yıl baraj için 20 net yapmak gerekiyor
YGS başvurusu hakkında bilinmesi gereken her şey

Her yıl yaklaşık iki milyon adayın ter döktüğü Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başvurular başladı. Son başvuru tarihi 20 Ocak. Barajı aşmak isteyen adaylar bu yıl 16 değil 20 net yapmak zorunda.

 

Üsküdar Üniversitesi Tercih Danışmanı, Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, başvurular öncesinde YGS barajının 140 puandan 150 puana yükselmiş olmasının herkesi heyecanlandırdığını belirterek, 2016 yılındaki değişiklikleri şöyle açıkladı: 
 

Baraj için 20 net gerekiyor!

“YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da açıklamasında değindiği gibi amaç üniversite eğitiminde kaliteyi arttırmak. Peki ne olacak? Önceki yıllarda 16 net ile 140 barajını geçen adaylar, bu yıl için 150 barajını geçmek için 20 net yapmak zorundalar.

Mesleki ek Ortaöğretim Başarı Puanı kaldırıldı!

2016 yılı için bir başka değişiklik ise liselerine 30 Mart 2012 tarihinden sonra kayıt olan meslek liseliler için Y-YGS/LYS ’de mesleki ek OBP kaldırıldı. Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların yerleştirme puanları hesaplanacak.”

Kimler, nasıl başvuracak?

Tözeniş, bu süreçte önemli olanın kural ne olursa olsun kararlı çalışmaktan vazgeçmemek olduğunu vurgulayarak, adayların YGS-2016’ ya nasıl başvuracaklarını madde madde anlattı:
* “Başvurular 6 Ocak 2016 tarihinde başladı, 20 Ocak 2016 tarihinde sona erecek. Ücret ödemesinde son gün 21 Ocak.

*Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan kendi okulu başvuru merkezi olanlar, başvurularını kendi okullarından yapacaklar.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacaklar.

*Diğer tüm adaylar (kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar), başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin herhangi birinden yapacaklardır.

*2016-ÖSYS’ye bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında “2016- ÖSYS Bireysel Başvuru” alanındaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını süresi içinde tamamlayacak ve sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatıracaklar. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 20 Ocak 2016 tarihinde, saat 23.59’da sona erecek.

*“YGS ’ye girmek istiyorum” seçeneğini işaretleyenler 55 TL , “Sınavsız geçiş hakkım var, YGS ’ye girmek istemiyorum, sadece sınavsız geçişe başvurmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler 15 TL ücreti ÖSYM’nin web sayfasında yer alan bankalardan birine yatıracaklar.

*YGS başvurusunu yapmış fakat belirlenen tarihler içinde ücretini yatırmamış adaylar için sınav giriş belgesi düzenlenmeyecek.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141