Birlikte fark yaratalım projesi

Birlikte fark yaratalım projesi
Alaşehir Toplum Sağlığı Merkezi'nca, diyabetli çocukların yaşamını kolaylaştırmak adına hazırlanan ve ZEKA tarafından desteklenen "Birlikte Fark Yaratalım" projesi başladı

Alaşehir Toplum Sağlığı Merkezi'nca, diyabetli çocukların yaşamını kolaylaştırmak adına hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'nca (ZEKA) desteklenen "Birlikte Fark Yaratalım" projesi başladı.

Alaşehir Toplum Sağlığı Merkezi'nde projenin tanıtım toplantısına katılan sorumlu hekim Sedef İnan, Türkiye'de okul çağında 17 bin diyabetli çocuğun bulunduğunu, bu rakama her yıl yenilerinin eklendiğini belirtti. Diyabet hastası çocuklara günde en az 4 kez şeker ölçümü ve insülin yapılması gerektiğini bildiren İnan, bu kapsamda ailelerin, öğretmenlerin eğitimi ile ilçedeki yaklaşık 7 bin çocuğun diyabet taramasından geçirilmesini içeren bir proje hazırladıklarını bildirdi.

İnan, 9 ay sürecek olan ve 33 bin lira maliyetli projeye ZEKA'nın mali destek sağladığını, projeye tanıtım toplantısının ardından başlayacaklarını bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ise, değişen sağlık hizmet anlayışının "hastalığı önleme" odaklı olduğunu, bu konuda kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine büyük önem verdiklerini bildirdi.

Muhabir: Turgay Duyar
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.