• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Berk bebeğe sevindirici haber

Berk bebeğe sevindirici haber
İzmirli lösemi hastası 8 yaşındaki Melis'e kemik iliği naklinin ardından mermer kemik hastalığıyla mücadele eden 4 aylık Berk bebeğe de aynı tedavinin uygulanması için ödenek sağlandı- Berk bebeğin annesi Pınar İnal:- "Oğlumun sağlığına kavuşması için

EFSUN YILMAZ - İzmirli lösemi hastası 8 yaşındaki Melis'e kemik iliği naklinin ardından mermer kemik hastalığıyla mücadele eden 4 aylık Berk bebeğe de aynı tedavinin uygulanması için ödenek sağlandı.

Berk bebeğin annesi Pınar İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Ağustos tarihinde Manisa'nın Kula ilçesinde dünyaya gelen bebeğinin 2 Eylül'de Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını anlattı.

Halk arasında mermer kemik hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısı alan oğlunun sağlığına kavuşması için doktorların tek çare olarak kemik iliği transplantasyonunu gösterdiğini kaydeden Pınar İnal, bebeğinin vücudundaki kemik iliği yapımının hızla azaldığını ifade etti.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde yatan 8 yaşındaki Melis Akbaş gibi Berk için de uygun kemik iliği donörünün bulunması amacıyla sosyal medyada kampanyalar başlatıldığını anımsatan Pınar İnal, yurt dışındaki taramalarda ABD ve Almanya'da uygun vericilerin bulunduğunu ifade etti.

- "Ödenek sağlandı çok mutluyuz"

Kemik iliği transplantasyonun gecikmesiyle önce gözlerde kaybın başladığını ve vücudun diğer organlarına ilerlediğini kaydeden Pınar İnal, şöyle konuştu:

"1 ay kadar hastalığın teşhisi sürmüştü. En son ilik nakli denmişti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde testler yapıldı ve uygun ilik ABD ve Almanya'da bulundu. Hangisinin uyumu daha yüksekse o getirilecek. SGK'dan da doku tipi testi için yurt dışındaki doku bilgi bankalarına yatırılmak üzere ödeneğin sağlandığını öğrendik, çok mutluyuz. Yurt dışı işlemlerinin sonuçlanmasını bekliyoruz."

Pınar İnal, hastalığın çok çabuk ilerlediğini, artık sağlık ekiplerinin kan vermek amacıyla Berk'in damarlarını bulamaz duruma geldiğini söyledi.

Sevinç ve endişeyi aynı anda yaşadığını dile getiren İnal, "Damar yolunu bulamıyorlar. Kan takviyesi için alnından veya kulak arkasından damar yolu açmaya çalışıyorlar. O ağlıyor, ben ağlıyorum. Berk'e tanınan süre çok az. İşlemlerin hızlı ilerlemesini istiyorum. Oğlumun her gün farklı bir sorunu çıkıyor. Gelişme geriliği var, kilo alamıyor. 1 dakika bile bizim için çok önemli. Devlet büyüklerimize sesleniyorum" dedi.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları da kalıtsal bir hastalık olan osteopetrozun sağırlık, körlük, dalak büyümesi, solunum sıkıntısı, büyüme geriliğine neden olduğunu, transplantasyonun Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141