• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

‘Belçikalı Wendy’ 5 kişiye hayat verdi

 ‘Belçikalı Wendy’ 5 kişiye hayat verdi
Wendy Hermans, Belçika’da doğdu, 20 yaşında Müslüman ve Türk oldu, 36 yaşında Tuğçe Tucel ismiyle Marmaris’ten ‘melek’ olarak uçtu

Marmaris’te 16 yıl önce aşık olduğu turizmci Ferit Tuncel'le evlenen ve Müslüman olup, adını “Tuğçe” olarak değiştiren Belçika uyruklu 36 yaşındaki Wendy Hermans epileptik nöbet sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Tuğçe Tuncel'in ailesi, iki çocuk annesinin vasiyetini yerine getirdi, organlarını bağışladı. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı da olan Belçikalı Tuncel'in iki böbreği, karaciğeri ve korneaları, Özel Ahu Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla alındıktan sonra, umutla organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere İzmir'e gönderildi.

 

Marmaris'e 16 yıl önce tatile gelen Belçika vatandaşı Wendy Hermans, gönlünü kaptırdığı turizmci Ferit Tuncel ile evlendi. Wendy Hermans, evlendikten sonra Türk vatandaşlığına geçti. Müslüman da olan Wendy, Tuğçe ismini aldı. Tuğçe ve Ferit Tuncel çiftinin 2007'de bugün 9 yaşında olan Yasemin ismini verdikleri bir kızı dünyaya geldi. 2009'da beyin tümörü teşhis konulan Tuncel, aynı yıl İzmir Ege Üniversitesi'nde beyin ameliyatı geçirdi. Tuncel, bir süre sonra sağlığa kavuşarak yaşamına devam etti.

PAZAR GÜNÜ BİR ANDA RAHATSIZLANDI

Geçen pazar günü sabah saatlerinde biranda fenalaşan Tuğçe Tuncel, yakınları tarafından Özel Ahu Hastanesi'ne getirildi. Epileptik nöbet nedeniyle solunumu durduğu belirlenen Tuncel, yoğun bakım bölümünde tedaviye alındı. Kalbi suni yollarla tekrar çalıştırılarak hayati destek cihazına bağlandı. Ancak pazartesi akşam saatlerinde Tuğçe Tuncel'in beyin ölümü gerçekleşti. Özel Ahu Hastanesi yetkileri, eşi Ferit Tuncel ile görüşerek organ bağışı için izni aldı. Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ile yapılan telefon görüşmeleri sonucunda İzmir'den karayoluyla sağlık ekipleri Marmaris'e geldi.

5 KİŞİNİN YAŞAMINI DEĞİŞTİRECEK

Özel Ahu Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor İbrahim Ali Turhan'ın başında olduğu sağlık ekipleri, Tuğçe Tuncel'in böbrekleri, karaciğeri ve kornealarını başarılı bir operasyonla aldı. Organlar, operasyonun ardından İzmir Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne götürüldü. Organların nakil bekleyen uygun hastalara nakledileceği belirtildi.

Özel Ahu Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor İbrahim Ali Turhan, "Aileden organlarının bağış izni alındı. İzmir'de üç hastane de iki böbrek, iki göz kornea tabakası ve bir karaciğer organ bekleyen hastalara nakledilecek" dedi.

'İNSANLARA HAYAT VERMEK İSTİYORDU'

Tuğçe Tuncel'in turizmci eşi Ferit Tuncel, "Eşimin en büyük isteği organ bağışıydı. Bu konuda çok duyarlıydı. İnsanlara hayat vermek istiyordu. İslam dinine göre insan yaşatmanın büyük sevap olduğunu biliyordu. Birçok insanı organ bağışı konusunda teşvik etmek istiyordu. Benim artık tek söyleyebileceğim tüm insanlığın organ bağışı konusunda duyarlı olması" dedi.

ORGAN BAĞIŞI DUYARSIZLIĞINA TEPKİLİYDİ

Tuğce Tuncel'in kayınbiraderi turizmci Mehmet Ferdi Tuncel, "Ağabeyimin eşi yengem değil kız kardeşim gibiydi. Kendisi her zaman organlarının bir canda buluşmasını, hayat vermesini isterdi. Bazen haberlerde organ yetersizliğiyle ölen insanları görünce 'insanlar neden duyarsız, neden bağış yapmıyor?' diye tepki verirdi. İnşallah, organları bir hayat, bir sevinç olsun. Yengemin organlarını alacak olan insanları gördükçe bizler de mutlu olacağız. Bütün insanlara sizlerin aracılığıyla seslenmek istiyorum. Hepimiz toprak olacağız. Eğer birilerine faydamız dokunacaksa en iyi şekilde yapılmalıdır. Bunun büyük bir sevap olduğunu, başkalarını sevindireceğini, bu tür şeylerin başımıza geleceğini düşünerek herkes organlarını bağışlamalıdır. Bizim ocağımıza ateş düştü ama beş kişi yaşam buldu" dedi.

MARMARİS’TE TOPRAĞA VERİLECEK

Tuğçe Tuncel'in Belçika'da bulunan akrabalarının Marmaris'e geleceği, cenazenin ertesi gün Armutalan Camii'nde kılınacak Cuma namazı sonrası Armutalan Şehir Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi. (DHA-Haber Merkezi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141