• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

BALIKÇI'NIN ORİJİNAL EL YAZMALARINI BAŞKAN ARAS TESLİM ALDI

BALIKÇI'NIN ORİJİNAL EL YAZMALARINI BAŞKAN ARAS TESLİM ALDI
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın manevi oğlu, şair, yazar, eğitimci ve rehber Prof. Dr. Şadan Gökovalı, yıllardır özenle sakladığı orijinal el yazmalarını, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a teslim etti.

 

 

 

 

 

Balıkçı'nın manevi mirasını yaşatan, eserlerini ölümünden sonra yayımlayan ve tüm kitaplarına önsöz yazan Prof. Dr. Şadan Gökoavlı'yı evinde ziyaret eden Başkan Ahmet Aras'a Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu eşlik etti.

Gökoavlı'nın Akyaka'daki evinde gerçekleşen ziyarette ilk olarak Selen Canbazoğlu tarafından, Şadan Gökovalı'nın Cevat Şakir'e yazdığı "Oğuldan Babaya" isimli mektup okundu. Duygusal satırların yer aldığı mektupta şu ifadeler vardı: 

"Başlangıçta, el yazılarını benim daktilo etmemi istemiyor, “birisine para ile yaptıralım” diyordun. Ben diretince:

-Peki öyleyse, böylece manisküriler (el yazısı orijinaller) sende kalır; onların kıymetini senden iyi kim bilir?

Bodrum’da Deniz Müzesi açıldı. Bu Müzenin müdürü Selen Cambazoğlu ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sıcak ilgileri karşısında bu –yerine yenisi konulamaz- belgeleri oraya vermeyi uygun gördüm. Sevinerek öğrendim ki; senin ‘Sarı’ kızın İsmet Ablamın kızları Aliye (Kuki) ile Deniz (Dodo) da aynı şekilde hareket ediyorlar.

Halikarnas Balıkçısı ile Bodrum Deniz Müzesi birbirine çok yakışıyor! Merhaba Baba!..."

Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu tarafından okunan mektubun ardından, Gökovalı, Halikarnas Balıkçısı’nın mektupları ve bazı kitaplar için alınan notlarla dolu çantayı Başkan Aras’a teslim etti.

Kıymetli belgelerin, tasniflendikten sonra Bodrum Deniz Müzesi'nde yer alan Halikarnas Balıkçısı arşivinde sergileneceğini ve Deniz Müzesi arşivine çok değerli katkısı olacağını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Aras, Şadan Gökovalı'yı Bodrum'a davet etti. Halikarnas Balıkçısı'nın, Bodrum'un mavisine mavi, yeşiline yeşil kattığını söyleyen Başkan Aras, "Bodrum'da Cevat Şakir Arboretumu yapmak istiyoruz. Kent Müzemizde Balıkçı'ya çok ciddi bir yer ayırıyoruz. Onun dışında sünger müzesi ve mübadele müzesi için yerlerimiz hazır. Bu müzelerin de her köşesinde Cevat Şakir Kabaağaçlı olacaktır. O açıdan sizlerin bu zamana kadar özenle saklayarak bizlere verdiğiniz bu el yazmaları çok kıymetli." dedi.

Başkan Aras’a teşekkür eden Gökovalı ise eserlerinden bazılarını imzalayarak kendisine hediye etti. Kitaplardan birer sayfa seçen Şadan Gökovalı Başkan Aras'tan o sayfaları kendisi için okumasını rica etti. Başkan Aras, Gökoavalı'nın şiirlerini okurken duygusal anlar yaşandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141