• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AvivaSA’dan bir ilk daha: “Tasarruf Ölçer”

AvivaSA’dan bir ilk daha: “Tasarruf Ölçer”
AvivaSA, Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcısı olsun olmasın herkesin hayal ettiği emeklilik maaşına kavuşabilmesi için bugün itibarıyla ne kadar tasarruf yapması gerektiğini 30 saniyede hesaplayan ve tasarruf açığını tespit eden yeni uygulaması Tasarruf

AvivaSA, Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcısı olsun olmasın herkesin hayal ettiği emeklilik maaşına kavuşabilmesi için bugün itibarıyla ne kadar tasarruf yapması gerektiğini 30 saniyede hesaplayan ve tasarruf açığını tespit eden yeni uygulaması Tasarruf Ölçer’i iOS ve web versiyonlarıyla hizmete sundu. Tasarruf Ölçer, Türkiye’de tasarrufları ölçerek geleceğe dair fikir veren ilk ve tek mobil uygulama olma özelliği taşıyor.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün önde gelen şirketlerinden AvivaSA’nın geliştirdiği Tasarruf Ölçer uygulaması kullanıcılara, emeklilik döneminde rahat etmeleri için bugünden yapmaları gereken tasarruf miktarını gösteriyor. Kullanıcının gireceği temel birikim bilgileri ışığında hesaplama yaparak emeklilik yaşında ulaşılacak birikim ile arzu edilen birikim arasındaki farkı hesaplayan Tasarruf Ölçer, böylelikle hayaldeki emeklilik maaşına ulaşılabilmesi için bugünden yapılması gereken ek tasarruf miktarını gösteriyor. Tasarruf Ölçer böylece; “BES’e ne zaman girsem?”, “Ne zaman emekli olabilirim?”, “Ayda kaç TL biriktirirsem hayalimdeki emekli maaşını alırım?” gibi soruları kolayca cevaplıyor. Bireysel emeklilik katılımcıları sistemdeki mevcut birikimlerini Tasarruf Ölçer’e girerek analize konu olan temel varsayımlar ışığında belirlenen muhtemel birikimi, devlet katkısıyla birlikte öğrenebiliyor. Sisteme henüz katılmayanlar ise sisteme giriş yaşları, yapacakları aylık tasarruf ve emekli olmayı hedefledikleri yaşı girerek tasarruf açıkları olup olmadığını görebiliyorlar. Tasarruf Ölçer, girilen verileri resmi kurumlarca belirlenen varsayımlar ışığında hesaplıyor. Veriler gerçekçi iki alternatif sunuyor, ancak yatırım önerisi içermiyor.

Günerman: Dijital ekosistemdeki yerimizi güçlendireceğiz

AvivaSA Pazarlama ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Emre Günerman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ürün ve hizmetlerimizi müşterilerimize ulaştırırken teknolojinin sunduğu avantajlardan en verimli şekilde yararlanmayı hedefliyoruz. Bu alanda sosyal medyanın ve mobil cihazların sağladığı olanaklar bize yeni ufuklar açıyor. Tasarruf Ölçer uygulaması da bu kapsamda dijital alana öncelik verme stratejimizin bir parçasıdır. Önümüzdeki dönemde dijital ekosistem içerisindeki yerimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Kullanıcıların farklı tasarruf senaryolarını test edebildiği; emeklilik yaşı, maaş tutarı gibi alternatifleri kendisinin belirleyebildiği Tasarruf Ölçer’i kullanmak da çok kolay. Sektörde bir ilk olan Tasarruf Ölçer ile 30 saniyede tasarruf açığı olup olmadığı öğrenilebiliyor. Tasarruf Ölçer’i Apple Store’dan “tasarruf ölçer” kelime grubunu arayarak ücretsiz indirmek ya da www.avivasa.com.tr/tasarruf-olcer adresinden kullanmak mümkün.

AvivaSA, Tasarruf Ölçer’in Android versiyonunu da önümüzdeki dönemde kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141