• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Güçlüer kadınlarıyla ses getirdi!

Ahmet Güçlüer kadınlarıyla ses getirdi!
Ahmet Güçlüer Sanat Toğluluğu, sahnede kadından kentler inşa etti!

"Güç" ve "er" in kadınları her çiçekten bal aldı!

26 Mayıs Cumartesi akşamı Ataşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Novada Alışveriş Merkezi'nde, "Her çiçekten bal aldık" adıyla Ahmet Güçlüer Sanat Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konser, kadın ağırlıklı korosu ve zengin repertuarı ile ses getirdi.

image1-(6).jpg

İnci Bayrak'ın sunuculuğunu üstlendiği gece iş ve sanat dünyasının önemli isimlerini de bir araya getirdi. Gündem Gazetesi ekibi de basın sponsoru olarak gecedeki yerini tam kadro aldı.

oooo-001.jpg

Perdeler açılıp koro sahnedeki yerini aldığında akıllı telefonlar çekim moduna geçti ve salon pür dikkat sahneye kilitlendi. Soundcheck anından itibaren salonda olmak isteyen seyirci kapalı kapıları açtırarak içeri akın etti.

image1-(7)-001.jpg

Seyirci Koordinatörü Nilüfer Ünsalan durumla ilgili olarak "kimseyi tutamadık, nasıl girdiler anlamadım. Büyük bir ilgi var. İşte gerçek sanatın hak ettiği" değerlendirmesinde bulundu.

image3-003.jpg

Beyefendi tavrı konuşuldu!

Kemanda Alper Atasoy-Yücel Yüceturanlı, Ritimde Murat Karadamar, Klavyede Gökhan Uzunlar ve Bağlamada Çağlar Kaya'nın bulunduğu konserde orkestra şefi Ahmet Güçlüer kadına gösterdiği saygı ve beyefendi tavrı ile sadece müzik bilgisi için değil duruşuyla da tam not aldı!

iiiuyyy-001.jpg

Seyirci bizi başından beri böyle seviyor!

Güçlüer ses sistemi ile ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle sık sık seyirciye dönerek özür diledi. Ses teknisyeni ile yaşanan uzun soluklu sıkıntıya rağmen bir an bile yerinden kalkmayan seyirci Güçlüer'e tezahüratta buunarak "devam ama koroyla bu ses teknisyeniyle değil" diye bağırdı.

pppo-004.jpg

"İşte seyirci bizi başından beri böyle seviyor" diyen Güçlüer'in o anlarda gözleri doldu. Bir ara koroyu bırakıp sesin başına geçen Güçlüer iki tarafı aynı anda yönetmeyi başararak da bir ilke imza attı. Sürekli olarak ses teknisyenine ne yapması gerektiğini söyleyen Güçlüer zorluklarla dolu bir gecenin sürekli üstesinden gelmeye çalıştı.

eeeee-002.jpg

Ümit Tekkaya'yı mağdur etmedi!

Gecenin öne çıkan solo performanlarından olan "Biraz kül biraz duman" ı icra eden Ümit Tekkaya Belibağlı mikrofonda yaşanan sıkıntı ve sürekli gidip gelen ses nedeniyle başarılı bir yorum gerçekleştirse de, seyirci duyamadığı için salonda gergin anlar yaşandı.

image2-(1)-002.jpg

Dört eser sonra sıkıntıyı giderip İnak'ı tekrar sahneye alan şef Güçlüer, "sıra tekrar sizde. Buyrun efendim" deyince salonda büyük alkış koptu. Kadını hak ihlali olmaktan nasıl çıkardığını bir kere daha gösteren Güçlüer, ıslık sesleriyle desteklendi.

lllooo.jpg

İlk bölümü Kürdilihicazkar, ikinci bölümü ise serbest eserlere ayrılan gecede Gündem Gazetesi Bağımsız Yazarı-Uluslararası Koç Ares Kıvanç Dönmez'e sunucu İnci Bayrak özel olarak teşekkür etti.

image1-(2)-004.jpg

Ares Kıvanç Dönmez, şef Ahmet Güçlüer, eşi Berna ve oğlu Sarp Güçlüer ile birlikte.

fffgg-002.jpg

Basın desteği nedeniyle teşekkür çiçeği de alan Dönmez, "işte skeçlerde ve kadın programlarında aşağılanan, komedi malzemesi yapılan kadınlarımız. Onlar mı bunlar, bunlar mı onlar diyerek" sahneden ayrıldı. Şimdi herkes Dönmez'in 8 Haziran'da yayında olacak olan geceyle ilgili değerlendirme yazısını bekliyor.

image4.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141