• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

60 bin Sağlık Meslek Lisesi mezunu atama bekliyor

60 bin Sağlık Meslek Lisesi mezunu atama bekliyor
​​​​​​​www.gundemgazetesi.net haber sitemize gönderdikleri video ile ve kayıtlarının ilgililere duyurulmasını isteyen hemşirelerin talebi var.

 

 

 

 

 

 

Sağlık meslek liselerini tamamlayan binlerce genç, sağlık branşların arasında mezun sayısı en çok olan hemşireler olduklarına dikkat çekiyor ve hemşire atamalarında lise mezunlarının payının artmasını istiyor

www.gundemgazetesi.net haber sitemize mesaj yağmuruna tutan Sağlık meslek lisesi mezunları atamalarda kendi kategorilerinin payının arttırılmasını talep ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da geçtiğimiz yıl Mayıs ayında, sağlık meslek lisesi mezunlarının da sağlık bakanlığı uhdesinde değerlendirmesi için çalışmaların yapılacağını ifadesine dikkat çeken hemşire adayları bu konuda adım atılmasını bekliyor. 
4 YILLIK EĞİTİM GÖRÜYORLAR
Sağlık meslek liselerini tercih eden hemşireler; eğitimlerinde, hem teori hem pratik dersler görürken aynı zamanda da mesleğe ilişkin stajlarını tamamladı. Ortaöğretim mezunu hemşireler, aldıkları bu 4 yıllık eğitime rağmen atanamamakta.
BİLDİKLERİ İŞİ YAPMAK İSTİYORLAR
Sağlık branşları arasında mezun sayısı en çok olan ortaöğretim mezunu hemşireler atama bekliyor. Özel hastanelerde de istihdam oranının çok az olduğunu ifade eden hemşireler; başka alanlarda çalışmak yerine, bildikleri işi yapmak istediklerini ifade ettiler.
"80 ÜZERİ PUANLARLA ATANAMIYORUZ"
Atama mağduru bir hemşire, “Bizler mevcut hemşire ihtiyacı doğrultusunda açılan bu okulları zamanında Anadolu öğretmen liseleriyle yarışan puanlarla tercih ettik, devletin verdiği eğitimle mezun olduk. 80 üzeri puanlarla atanamıyoruz. Ortaöğretim hemşireler olarak hor görüldük, aldığımız eğitim eleştirildi, birçoğumuz mesleğe hiç yakışmayan koşullarda mesleğini icra ediyor. Bizler bu ülkenin vatandaşlarına hizmet etmek için hazırız.” dedi.
"ADİL İŞE ALIM İSTİYORUZ"
Başka bir hemşire de “Bizler Türkiye Cumhuriyeti devletinin açmış olduğu sağlık meslek liselerinde branşımız için gerekli olan ders ve uygulamaları genç yaşlarımızda görmüş ve uygulamış olan ortaöğretim hemşireler olarak adil atama talep ediyoruz. Mezun olduğumuzda aldığımız eğitim ve uygulamalar Türkiye Cumhuriyeti kanun ve esaslarınca mesleğimizi yerine getirmemiz için yeterli görülmüş ve "hemşirelik" diploması olarak bizlere verilmiştir” diye konuştu. 
"MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"
Bir diğer hemşire de şu ifadeleri kullanıyor: "Çekirdekten yetişen bizler, mesleki eğitimin önem kazandığı şu zamanlarda ve "Ağaç yaş iken eğilir" diyen atalarımızın deneyimine rağmen maalesef göz ardı edilmekteyiz. Geçmişten günümüze sağlık sektörünün bel kemiğini oluşturan sağlık meslek lisesi mezunu hemşireleri olarak adil alım istiyoruz. Nevşehir Sağlık Meslek Lisesi 2013 mezunuyum ve hala atanamadım. Üniversite şansımı da birçok kez denedim fakat bizler meslek lisesi olduğumuz için TYT kısmında fazla zorlanamasak da AYT kısmındaki 2. Bölüm derslerini hiç görmediğimiz için üniversiteyi kazanma şansımız maalesef çok zor. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza ve  sayın Sağlık Bakanımıza sesleniyorum; Lütfen 1. alımdaki gibi sayılarımız olsun, atanıp hayatımıza devam edelim. Lütfen bizlere yardımcı olun. 

HABERİN VİDEOSU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141