• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
İzmir'de, işitme engelli vatandaşlara yönelik kısa mesaj tabanlı iletişim sistemi hizmete alındı- Halk Sağlığı İl Müdürü Doç. Dr. Tözün: "Doğrudan kurumumuza başvuramayan ancak bilgiye erişim ihtiyacı duyan işitme engellilerimiz, kısa mesaj özellikli

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik kısa mesaj tabanlı iletişim sistemi hizmete alındı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, düzenlediği basın toplantısında engellilere yönelik hizmetlerini ve "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" adlı proje çalışmalarını anlattı.

Engelliliğin önlenmesinde koruyucu hekimlik hizmetlerinin her geçen gün daha fazla önem kazandığını söyleyen Tözün, bütün kurum ve kuruluşlarda engelsiz ulaşıma yönelik düzenlemeler başlatıldığını belirtti.

Aile hekimlerinin mobil hizmetleri aracılığıyla engellilerin yaşadığı ortamda koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti sunduğunu kaydeden Mustafa Tözün, "Dezavantajlı gruba yönelik en önemli hizmetimiz evde sağlık hizmetleridir. Sağlık kuruluşlarına başvuruda güçlük veya öz bakım becerilerini yerine getirmede yoksunluk yaşayan hastalarımız, her ay aile hekimlerimiz ve aile sağlığı elemanlarımız tarafından evinde ziyaret edilmektedir" dedi.

Son olarak "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" adlı projeyi hizmete aldıklarını ifade eden Tözün, proje kapsamında doğrudan kuruma başvuramayan ancak bilgiye erişim ihtiyacı duyan işitme engellilere yönelik hizmet vereceklerini duyurdu.

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde engellilere yönelik her türlü çalışmanın yapıldığını, ancak zaman zaman fiziki koşullar nedeniyle aksilikler yaşandığını söyleyen Mustafa Tözün, işitme engellilerin kısa mesaj sistemiyle sağlık görevlilerine ulaşabileceğini dile getirdi.

Cep telefonunu sık kullanan ve yazarak anlaşabilen engellilerin cep telefonu ya da kısa mesaj özelliği taşıyan sabit hatlardan İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne ulaşabileceğini açıklayan Tözün, "Bize 232- 402 01 40 numaralı telefondan ulaşan vatandaşlarımızın mesajları ilgililer tarafından değerlendirilecek, yine aynı yöntem sayesinde en kısa sürede sağlık hizmeti sunulacak. Kısa mesajla soruyu cevaplandırıp ilgili sağlık birimini harekete geçireceğiz" dedi.

Tözün, tüm sağlık ekibinin en büyük engelin sevgisizlik olduğuna dair inançla çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Sabri Çelebioğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141