• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Zekeriya Bingöl: “Komplonun böylesi görülmedi.”

 Zekeriya Bingöl: “Komplonun böylesi görülmedi.”
Rektör Danışmanı ve Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde FETÖ sebebiyle birkaç hafta önce vuku bulan göz altılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Rektör Danışmanı ve Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde FETÖ sebebiyle birkaç hafta önce vuku bulan göz altılarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Üniversite içinden idareye muhalefet eden ve bir takım bireysel hesapları olan bir grubun sahte ihbarı sonucu, hiç hak etmediğim bir muameleye maruz kaldık. Bu iftira dolu ihbarın isimsiz olduğu kanaatindeyim. Eğer isimli gönderilmiş ise kim olduğunu bizzat bilmek isterim.” ifadelerini kullandı.

 

 

Zekeriya Bingöl büyük kanaatlerin algı operasyonları ile oluşturduğunu belirterek şunları söyledi: “ Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar edilen ve gözaltı kararı uygulanan listedeki 4 - 5 kişiyi hiç tanımıyorum. Listede bulunan 18 kişinin bu FETÖ ile yakından uzaktan alakası olmayan kişiler olduğunu iyi biliyordum. Aslında kendimi anlatmaya ihtiyacım olmadığını düşünüyorum ve seve seve canını feda eden şehitlerimizin fedakârlığı yanında bunların paylaşılmasını ayıp buluyorum.”

Zekeriya Bingöl: “ Beğenme bile yapılmadı”

 

adsiz1.jpg

Darbe girişiminin yaşandığı gece anında Facebook hesabından paylaşımda bulunduğunu vurgulayan Bingöl, “ Gözaltına alınma süreci haber olurken, salıverilme dile getirilmiyor. Ben darbe girişimi akşamı, yani 15 Temmuz akşamı olayları haber alır almaz saat 23:26’da facebook hesabımdan bir paylaşımda bulundum. “Ülke Terör Belasıyla uğraşırken birde darbe teşebbüsü ortaya çıktı. Biz ülkemizin tekrar geçmişteki günlere dönmesini istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yanındayız. Gerekirse hepimiz askeriz hepimiz polisiz. Bu ülkeyi kimseye yedirmeyiz Allah’ın izniyle. Herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli..” Bu paylaşıma o saatlerde insanlar korkusunda beğenme bile yapmadı.” dedi.

Bingöl, Çumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çağrısı anında hemen sokağa çıktığını söyelerek, “  Sayın Cumhurbaşkanımızın saat 00:30 gibi sokağa çıkın açıklaması yaptı. Biz de bu söylemi emir telakki bilip sokaklara çıktık. Biliyorduk ki darbe başarılı olursa, ülke elden gidecek ve ben de siyasetin içerisinde aktif çalışan biri olarak ya infaz edilecek ya da hapse atılacaktım. Ama ne hikmetse birkaç kripto çapulcunun hazırladığı asılsız ihbar mektubuyla haksız ve düşünülüp taşınılmadan aceleye getirilmiş bir işleme maruz kaldık. Ben er ya da geç bu şerefsizleri bulacağım ve gereken cezayı almaları için uğraşacağım. Bu ne kindir ve bu ne nefrettir anlamak mümkün değil. Ancak gelinen süreçte görüyoruz ki, özellikle FETÖ ile mücadelede zafiyet gösterilen yerlerde benzer oyunlar oynanıyor. Hesap görülmek istenen isimler arasına birkaç fetöcü de karıştırılarak asılsız kripto ihbarlar ile olay sulandırılıyor. Masumlar mağdur ediliyor, mücadele akamete uğratılıyor.” diye konuştu.

ŞEHİTLER KAMPÜSÜ ADI VERİLECEK

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’nun kampüsüne “Şehitler Kampüsü” adını vermeyi planladığını belirten Bingöl, “Bu arada Marmaris’te kurucusu olduğum Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’nun kampüsüne Prof. Dr. Mansur Harmandar Kampüsü ismini verecektim. Bu olaylar vuku bulunca 15 Temmuz Şehitler Kampüsü ismini vermeyi planlıyorum. En kısa zamanda bu talebimi Üniversitemiz Senatosu’na sunacağım. Ben Şanlıurfa Birecikliyim. Birecik’te15 Temmuz olaylarından 3/4 gün sonra oradaki parkın ismini değiştirerek 15 Temmuz Şehitler Parkı yaptılar. Ancak Muğla’da her zaman olduğu gibi hala bir hareket yok. Buna da ben öncülük yapayım istedim. Büyük bir badire atlattık. Ama dünyaya Türk Milletinin ne olduğunu gösterdik. Bu darbe girişiminde şehit olanları rahmetle anıyor, Gazi olanlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde  konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141