• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Vali Çiçek Milas’ta incelemelerde bulundu

Vali Çiçek Milas’ta incelemelerde bulundu
Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Milas’ın Ortaköy Mahallesi’nde bulunan, restorasyonu tamamlanan İkiz Türbe ve Camisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek Milas’ta incelemelerde bulundu

 

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Milas’ın Ortaköy Mahallesi’nde bulunan, restorasyonu tamamlanan İkiz Türbe ve Camisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Vali Çiçek’e ziyarette Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İl Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ve Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu eşlik etti.

 

İlk olarak İkiz Türbe’yi ziyaret eden Vali Çiçek, türbeye ulaşımı sağlayan yol, restorasyonu tamamlanan türbe ve camide inceleme yaptı.

 

Vali Çiçek, restorasyonu tamamlanan İkiz Türbe ve Cami ile ilgili Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İl Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, türbe ve caminin türbedarlığını gönüllü olarak yapan Abdullah Demir adlı vatandaştan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

Türbe ve caminin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Milas Kaymakamı Gürel,  bu alanda tarihi bir hamam ve yağhanenin bulunduğunu söyledi. Kaymakam Gürel, hamam ve yağhane üzerinde atıl durumda olan evin yıkılarak yağhane ve hamamın da gün yüzüne çıkarılarak çevre düzenlemesiyle bir külliye oluşturularak turizme kazandırılacağını dile getirdi.

 

Ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan Vali Çiçek, türbe ve külliye konusunda Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik’ e fizibilite çalışmaları yapılması için talimat verdi.

 

Türbeye giden yolu yerinde gören Vali Çiçek, yolun yapılması ile yakından ilgileneceğini sözlerine ekledi.

 

İkiz Türbe’deki ziyaretin ardından Ortaköy Mahallesi’ne geçen Vali Çiçek’i muhtarlık önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Mahalle muhtarlığına ait çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiçek, mahalleyi ve mahallede bulunan İkiz Türbe’yi ziyaret etmek ve vatandaşları dinlemek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından söz alan vatandaşlar, köyle ilgili yol, okul, cami ve tarımla ilgili sorunlarını dile getirdiler.

 

Vatandaşların taleplerini not alan Vali Çiçek, maden ocaklarında çalışan araçların yollara verdiği zararla ilgili çalışma yapılacağını ve sonucunda vatandaşların bilgilendirileceğini, sorunun çözüleceğini söyledi.

 

Okul ve cami konusundaki taleplerini devletin her zaman karşılayacağını belirten Vali Çiçek,  kendi başkanlığında tarım konusunda özellikle çam fıstığı üretimiyle ilgili üreticiler, tarım ve orman müdürlüklerinin yer alacağı geniş katılımlı bir toplantının yapılacağını aktardı.

 

Diğer yandan Vali Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’ de köydeki kadınlarla sohbet ederek sorunları hakkında bilgi aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141