• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Bey lojmanda taciz mi etti?

Vali Bey lojmanda taciz mi etti?
Kırklareli karıştı, sokaktaki ayakkabı boyacısı bile Vali'nin köy lojmanına gecenin bir vakti neden girdiğini sorguluyor!

CHP'li vekil Turgut Dibek'in İçişleri Bakanı'na yazdığı şikayet mektubundaki iddiaya göre, Kırklareli Valisi, Dereköyü'ne tayin edilen kadın doktoru yemeğe çıkardıktan sonra taciz etti. Bunu duyan köylüler ortalığı ayağa kaldırdı

CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili 'taciz' iddialarını bir mektupla İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a iletti. Dibek, Vali Coş'un Kırklareli'ne yeni tayin edilen 28 yaşındaki genç doktor A.B.B'yi rahatsız ettiğini iddia etti ve Vali ile Dereköyü sakinleri arasında yaşanan olayları detaylarıyla anlattı. İşte iddialara göre Kırklareli'nde yaşananlar:

DOKTORLA YEMEK YEDİ: 2 Nisan 2008, Çarşamba gecesi Kırklareli Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş, yanında Dereköy Sağlık Ocağı'nda görev yapan kadın doktor A.B.B ile birlikte Kırklareli Polis Evi'nde akşam yemeği yedi. Sonra da doktor hanımı lojmanına götürdü.

KORUMALAR KAPIDA, VALİ LOJMANDA: 01:30'da vali, doktorla birlikte lojmana girdi, korumalar kapıda bekledi. Bu esnada köyde market işleten Hamit Kan, lojmanın önünde bekleyen aracı ve sivil giyimli görevlileri görünce kaygıya kapılarak kim olduklarını sordu.

HASTA GETİRDİK: Görevliler kendilerini tanıtmayıp “Sana ne, yurtdışına gidiyorduk hasta getirdik” diye yanıt verince tartışma çıktı. Sesleri duyan köylülerden Niyazi Duman ve Koray İşbırakmaz da olay yerine geldi ve tartışma büyüdü.

VALİ AYRILDI: Köylüler lojmanın kapısını çalınca Vali Hüseyin Avni Coş dışarı çıkıp aracına bindi ve köyden gitti.

DOKTOR ANNESİNİ ARADI: Daha sonra Hamit Kan, doktorla birlikte lojmana girdi. Doktor A.B.B onun yanında annesini telefonla aradı ve ağlayarak valinin kendisine baskı yaptığını anlattı.

VALİ DOKTORA TELEFON ETTİ: Olayın tanığı olanlar, doktor hanımla bir süre içeride oturdu. Bu esnada sayın Vali, doktor Hanımı lojman telefonundan aradı. Olay ertesi gün köyde ve il merkezinde duyuldu. Birkaç gün içinde il genelinde hemen hemen her yerde konuşulur hale geldi.

HERKESİN DİLİNDE: Dibek, olanları bu şekilde anlattıktan sonra “Yaşananlar iki yetişkin insan arasında ve rızaya dayalı bir ilişki de olabilir. Ancak olay öyle bir hale gelmiştir ki halk ile sayın Vali arasında bir güven sorunu olmuştur. Konu her yerde konuşuldukça sayın valinin özellikle olayın görgü tanıklarına ve bu konuyu konuşanlara karşı baskısı ortaya çıkmış, olayın hemen ardından Hamit Kan'ın köy ile kent merkezi arasında yolcu taşıma işini yapan iki kardeşine 5 bin YTL tutarında para cezaları kesilmiştir” diye ekleyip Vali Coş hakkında soruşturma açılmasını istedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141