• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

"Türkiye'ye gitmeyin, hayatınıza maal olabilir"

 Türkiyeye gitmeyin,  hayatınıza maal olabilir
Suudi Arabistan'ın önemli yayın organlarından Saudi Gazette, "Suudilerin çoğu yaz tatili sırasında Türkiye'ye seyahat planlarını iptal ediyor" başlıklı haberinde, "Türkiye'ye gitmeyin" şeklinde uyardı.

Rezervasyon iptalinin yüzde 80'i geçtiği aktarılan haberde, turistlerin kötü muamele gördükleri ileri sürüldü. Saudi Gazette'ye yazan bir köşe yazarı, tatilcilerin,  polisin de dahil olduğu bir organizasyonla dolandırıldığını ve Türkiye'de tatil yapan turistin kendi hayatına maal olabileceğini iddia etti.

REZERVASYON İPTALİ YÜZDE 80’Nİ GEÇTİ

Çok sayıda Suudi'nin rezervasyonlarını iptal ettiği belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:  "Çok sayıda Suudi vatandaşı, Suudi turistlerin kötü muamele gördüklerinin yanı sıra ülkedeki güvenlik ve ekonomik koşulların kötüleşmesi nedeniyle yaz tatilini geçirmeyi planladıkları uçuş rezervasyonlarını Türkiye'ye iptal etti. Seyahat ve turizm ofisi başkanı Raid Al-Mutairi, Türkiye'ye yapılan rezervasyonların yüzde 45'inden fazlasının iptal edildiğini, diğer bir seyahat acentesi olan Rashid Al-Humaidani'nin ofisinde yapılan iptallerin yüzde 80'den fazla olduğunu tahmin ediyor. Humaidani, çok sayıda adam kaçırma, hırsızlık, kaybolma ve Suudilere karşı saldırı nedeniyle Türkiye'ye seyahat etmenin iyi bir zaman olmadığını söyledi. Seyahat acenteleri Suudilerin şu anda hedeflerini Suudi turistlerin güvende ve iyi muamele göreceği Bosna, Polonya, Hırvatistan gibi daha istikrarlı ülkelere değiştirdiğini söyledi"

DOLANDIRICILARLA POLİS İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Suudi yazar Hailah Al-Mushawah'ın Saudi Gazzete'ye yazdığı  yazıda, "Yabancı turistlerin restoranlarda, kafelerde ve Türkiye'nin diğer yerlerinde nasıl dolaştığını gösteren bir belgesel izledim. Okuyucu, bu dolandırıcılık işlemlerinin güvenlik makamlarının gizliliği ile yönetildiğini öğrendiğinde şaşırmış olabilir. Bir turist binlerce doları aşabilecek yüksek bir tasarıya itiraz ederse, derhal polise gitmeyi düşünür. Orada turist, polis ile dolandırıcıların koordinasyonunun en yüksek olduğunu keşfedecek. Turist, mağdur olduğunu, kıymetli bir avcılığını ve kendisini koruması gereken polisin komplonun bir parçası olduğu entegre bir dolandırıcılık operasyonu için kolay bir av olduğunu fark edecek" ifadelerine yer verdi.

HAYATINIZA MAAL OLABİLİR

Hailah Al-Mushawah, Türkiye'de tatil yapmanın çok pahalı olduğunu ileri sürerek, "Günün sonunda, Türkiye'de turizmin çok pahalı olduğu ortaya çıkacak. Turistin kendi hayatına maal olabilir. Bu nedenle bu nedenle tüm Suudilerden yaz tatillerini planlamalarını asla Türkiye'ye gitmeyi düşünmemelerini ve rezervasyonlarını daha önce varış yerlerini değiştirmek için yaptıklarını sormalarını istiyorum, çünkü dünyadaki herhangi bir başka ülke ziyaret etmek için daha iyi bir yer olacak" diye yazdı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141