• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Turizmde kan kaybını durdurmak elimizde

Turizmde kan kaybını durdurmak elimizde
Armutalan'da faaliyet gösteren restoran, bar ve kafe işletmecileri, sektör temsilcileri ve belediye yetkilileriyle bir araya gelip, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Armutalan'da faaliyet gösteren restoran, bar ve kafe işletmecileri, sektör temsilcileri ve belediye yetkilileriyle bir araya gelip, sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.
Toplantıda, turizmin kan kaybettiğini savunan, kaybedilen kanın geri kazanılması gerektiğine inandığını kaydeden Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, en büyük sorunun turisti taciz olduğunu belirtti. Bu konuda herkesin, herkesimin duyarlı davranması gerektiğini vurguladı.Yerinde tanıtımın en etkili tanıtım yöntemi olduğuna inandığını ifade eden Başkan Ünlü, gürültü kirliliği konusunda da hassas davranılmasını istedi.


Armutalan Belediyesi tarafından her sene sezon öncesinde ve sezon sonrasında esnafla yapılan toplantıların ilki, restoran-bar ve kafe işletmecileriyle yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Başkan Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ticaret Odasını temsilen Volkan Yaylalı ve belde esnafı katıldı.
Toplantının açılışını konuşmasını yapan Başkan Ünlü, sorunları ve esnaftan istenenleri tek tek sıraladıktan sonra, yurtdışında katıldıkları fuarlarda, beldeyi ve civarını tanıtmaya çalıştıklarını ancak en önemli tanıtımın yerinde tanıtım olduğuna olan inancını dile getirdi. En büyük sorunun müşterilere yapılan taciz olduğunu belirten Ünlü, şöyle konuştu:

EN ÖNEMLİ SORUN: TACİZ
“Bir turistin bir yere gittiğinde memnun olması için verilen hizmet ve servisin iyi olması gerekiyor. Bilindiği gibi bu sene de önceki sezon gibi olacak gözüküyor. Bu yüzden herkes üstüne düşen görevi yapıp, olumsuzluklarla mücadele etmesi gerekiyor. Şu andaki en büyük sorunumuz müşteriye yapılan taciz. Başta bu konuda herkes elinden gelen hassasiyeti göstermek zorunda. Zaten, kanunda yapılan değişikliklerle tacizcilere çok büyük cezalar veriliyor.

'ŞARLATANLIĞI ENGELLEYİN'
Gürültü kirliliğine de dikkat çeken, ticari alanlarla konut alanlarının iç içe olması nedeiyle bu sorunun daha da derinleştiğinin altını çizen Başkan Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu konuya dikkat etmeyenlere ciddi para cezaları var. İşletmelerde animasyon adı altında maymunluk yapılıyor. Böyle bir şey kültürümüzde yok. Zaten buraya gelen misafirlere de böyle şeylerle rezil oluyoruz. Sizden istediğim elemanlarınızın böyle şarlatanlıklar yapmasını engellemeniz.” dedi


Personelin kıyafet konusuna da değinen Başkan Muhammet Ünlü, şöyle konuştu:
“Daha önce size gönderdiğimiz resmi yazılarda daha iyi bir görünüm için tek tip kıyafet giyilmesi ve elemanların tanınması için yaka kartı takılmasını söylemiştik. Bunlar çok önemli şeyler. O yüzden bunu uygulamaya çalışalım. Çöplerinizi araçların geliş saatinde çıkartalım, tabela konusuna dikkat ederek mönü haricinde başka bir tabela koymayalım, turistleri kandırmak için astronomik indirimler yapmayalım.”


PERSONEL İŞYERİNDE YATMASIN
Personelin işyerinde yatmasını doğru bulmadığını da belirten Ünlü sözlerini şöyle tamamladı:
Bazı personel iş yerlerinde yattığını duyuyorum. Bu kesinlikle yasak buna herkesin dikkat edip, personeli iş yerinde yatırmaması gerek. Mutlaka personelin kimlik bildirimi emniyete yapılmalı. Bunun yanında çalışanların sigorta primleri yatırılmalı. Şu anda birçok işyeri ruhsat vizelerini ve haftasonu çalışma ruhsatlarını yeniletmediler. Bu konuda herkesin hassas olması gerekiyor. Ayrıca işletmelerin çok değişik isimleri var. Bazı isimlerin anlamı çok kötü. Bu konuya da dikkat edilmeli. Ayrıca sağlık açısından, kullanılan ketçap ve mayonezler dolaplarda saklanmalı, ihtiyaç olduğunda masaya getirilmeli.”

Toplantıya katlan Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız yaptığı açıklamada, Başkan Ünlü'nün söylediklerinin çok doğru olduğunu belirterek, “ Kazancı günlük düşünmeyip, aylara hatta yıllara bölmek lazım. Bir istikrar olursa herkes rahat eder. Şu anda bakanlık emriyle müzik yayınları 23.30 da son buluyor. Bunun daha ileri bir saate çekilmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. ” dedi.
Toplantıda söz alan restoran- bar işletmecileri yaptıkları açıklamada, vergilerin artması, kiraların yükselmesi, personel ve işletme maliyetlerinin yükselmesi sonucunda çok zor durumda olduklarını belirterek, kendilerinin de bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Başkan Ünlü toplantıyı kapatırken, katılanlara teşekkür ederken, sezonun herkes için hayırlı geçmesini diledi. (Marmaris GÜNDEM)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141