• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Turistin önünde seçim kavgası

Turistin önünde seçim kavgası
Marmaris'e bağlı Turunç Beldesi'ndeki bir barda turistlerin gözü önünde çıkan kavga, AKP- CHP savaşına dönüştü.



Marmaris'e bağlı Turunç Beldesi'ndeki bir barda turistlerin gözü önünde çıkan kavga, AKP- CHP savaşına dönüştü.

Marmaris'in Turunç beldesinde 29 Mart yerel seçimlerini kaybeden AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Can ile belediye meclis üyesi adayı Cavit Can'ın akrabalarının seçimlerde CHP adayını destekleyen Yavuz Erdil'e ait barı bastıkları, Erdil ve çalışanlarını bilardo sopası ve toplarıyla darp ettikleri, masa ve sandalyelerini tekmeledikleri turistlerin de yakalarına yapışıp dışarı atmaya kalkıştıkları iddia edildi.

Turunç'taki 'The Walk Inn' isimli barın işletmecisi Yavuz Erdil, Ak Partili Mustafa Can ile Cavit Can'ın akrabalarından oluşan 15 kişilik grubun işyerine geldiğini, kendisine ve çalışanlarına saldırdıklarını iddia etti.
'AKP'LİLER MEKAN BASTI'
Erdil, “Can ve beraberindekiler, geçtiğimiz Cumartesi'yi Pazar gününe gece yarısı işyerime gelerek bana ve personelime saldırdılar. Bilardo sopası ve topları ile sandalyelerle bize vurdular. İçerde 50 kadar turist vardı, onların masalarını, sandalyelerini de tekmelediler, dışarıya çıkartmak istediler. Ben vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Sabaha karşı Marmaris'teki özel bir hastaneye kaldırıldım. Kafama aldığım darbeler nedeniyle beyin tomografim çekildi. Başımda hala şişlikler var” dedi.
Seçimlerde CHP'yi desteklediği için saldırıya uğradığını iddia eden Erdil, kendisinin Kütahyalı olduğunu belirterek, grubun “Turunç'ta yabancı istemiyoruz, Can ailesinden olmayanı istemiyoruz. Kime destek verdiyseniz onlar sizi kurtarsın” diye bağırdığını öne sürdü.
Olayı protesto etmek için aralarında CHP Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan'ın da bulunduğu beraberindekilerle Turunç'a giden CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya da, “AK Partililer seçim yenilgisini hazmedemeyince böyle yollara başvuruyorlar. Olayın hukuki sürecinin takipçisi olacağız” dedi.
TURİSTLER: ÇOK KORKTUK
Kavga sırasında barda bulunan 34 yaşındaki İngiliz turist Andrue Moss, “Ne oluğunu anlayamadık. Biz otururken 10 – 15 kişilik grup içeri girdi, masa ve sandalyeler havada uçuştu. Ben 3 ve 7 yaşlarındaki çocuklarımı korumaya çalıştım” derken, 26 yaşındaki Shane Barkei de, “Saldırganlar, masa ve sandalyelerimizi tekmeledi, yakamızdan tutarak dışarı çıkarmak istediler” şeklinde konuştu. İngiliz turistler, olaydan sonraki gece sokağa çıkmadıklarını, ülkelerine dönmeyi düşündüklerini, daha sonra konuyu öğrenince bundan vazgeçtiklerini belirterek, “Ülkeniz çok güzel, ama bu tür tatsız olaylar yakışmıyor” dediler.
CAN: SİYASİ DEĞİL
Yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Mustafa Can, olaya adının karıştırılmasına üzüldüğünü ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Olayın siyasi olmadığını dile getiren Can şunları söyledi: “Olay gecesi yeğenim Mustafa Can, İngiliz eşi ve 2 yeğeniyle söz konusu işyerine gitmişler. Yeğenim eşiyle içeri girerken, diğer 2 kişiye, damsız içeri giremeyecekleri söylenmiş ve tartışma çıkmış. Tartışma sırasında cam kırılmış, birbirlerine kül tablası ve bardak fırlatmışlar. Olayın siyasetle uzaktan yakından ilgisi yok, müşteri ile işyeri arasında bir olaydır. Kimse siyasi kavga olduğunu iddia etmesin. Kavga eden kendileri. CHP'liler hem suçlu hem güçlü”
Öte yandan jandarmanın olayla ilgili sbaşlattığı soruşturmanın sürdürdüğü öğrenildi. Yaşananlara adı karışanların ifadesinin tamamlanmasının ardından konunun yargıya intikal ettirileceği belirtildi. (Marmaris GÜNDEM))


  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141