• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TÜGİAD Ege Şubesi’nde Canpolat Başkanlığı Can Yavaş’a devretti…

TÜGİAD Ege Şubesi’nde Canpolat Başkanlığı Can Yavaş’a devretti…
TÜGİAD Ege Şubesi eski Başkanı Hüseyin Canpolat, başkanlık görevini TÜGİAD Ege Şubesi Başkan Yardımcısı Can Yavaş’a teslim etti.

Devir teslim törenine katılan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD teamüllerine uygun şekilde görev ve sorumlulukların teslim edildiğini belirterek bu olgunluğun herkese örnek olmasını istedi.

TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş, başarının kolektif çalışmayla geldiğinin bilincinde olduğunu belirterek çalışmalarında bu kolektif ruhu rehber alacağını söyledi. Etkinliğe katılan Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Kerem Alkin, Prof.Dr. Can Fuat Gürlesel ve Prof. Dr. Yalçın Karatepe Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomiyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdiler.

 

 

Türkiye Genç İş adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, TÜGİAD Genel Merkezi’ndeki yapılanma nedeniyle üstleneceği yeni sorumluluklara daha çok zaman ayırabilmek amacıyla TÜGİAD Ege Şubesi Başkanlığı görevini Can Yavaş’a devretti. Çeşme'de düzenlenen Başkanlık devir teslim törenine TÜGİAD üyeleri ve şube başkanlarının yanı sıra Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Prof. Dr. Can Fuat Gürlesel ve Prof. Dr. Yalçın Karatepe de katıldı.

 

Devir teslim törenine katılan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Ege Şubesi’nin gerçekleştirdiği değerli çalışmalar için tüm yönetim kurulu ve üyelere teşekkür etti ve yeni yönetimle birlikte bu çalışmaların devam etmesini ve daha da geliştirilmesini beklediklerini söyledi. Sivil toplumun önemini anımsatan Yücelen, tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarının etkisinin azalmasına rağmen iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının katkılarının önemine vurgu yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Atatürk gençliği olarak; söylenemeyenleri söyleyen, eğriye eğri diyen, doğruyu alkışlayan STK olduk. Burada da ülkemizin zor döneminde KGF uygulamasıyla ekonomimizi canlı tutan kararları alan ve uygulamaya koyan her kimse kendilerini kutlamak istiyorum. Bizlerin en büyük gücü birlik ve beraberliğimizdir. Bu yeni dönemde TÜGİAD Ege şubesinin de bu yeni yönetimi ile gerekli olan katkıyı koyacağından eminim. Geçmiş dönemde Hüseyin Başkana rakip olduktan sonra; bu rekabeti işbirliğine çevirerek Yönetim Kurulunda sorumluluk alan ve

rakip olduğu başkanın başarısı için çalışan Can Yavaş çok olumlu bir örnek oldu. Yeni dönemin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

TÜGİAD üyelerinin seçimlerde hangi parti ya da gruptan olduğunun kendileri için önemli olmadığını belirten Yücelen, “Biz hangi partiden, hangi aday olduğunu önemsemeden tüm TÜGİAD üyelerini destekledik” diyerek 3 Ekim’de gerçekleştirilecek olan İzmir Ticaret Odası seçimlerinde aday olan TÜGİAD üyelerinden Serdar Gökhan Arıkan, Hüseyin Düzyol ve Adil Özyiğit’e tüm TÜGİAD ailesinin ayrım yapmadan destek olmasını istedi.

Görevini devreden Canpolat yaptığı açıklamada, TÜGİAD Genel Merkezi'nde üstleneceği yeni sorumluluklar nedeniyle görevinden ayrılma kararı aldığını belirterek şunları söyledi:

“Biz TÜGİAD’ı Ali Yücelen’le sevdik. Görev süremiz içinde Türkiye çok zor bir dönem geçirdi. Beklenmedik olaylar yaşandı. Türkiye’de yaşananlar hangi ülkede yaşansaydı çok ağır sonuçları olurdu. Türkiye birlik ve beraberlik ruhu sayesinde bu süreci daha az hasarla atlattı. Ulusal sorunlar ve olayların beraberinde global ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle işe, yatırıma, ekonomiye odaklanmanın çok zor olduğu bir dönemde görev yaptık. TÜGİAD olarak bazı değerleri yaşatıyoruz. Başkanımız Sayın Ali Yücelen bizlere örnek oluyor, bizler de genç kardeşlerimize örnek oluyoruz. Zamanı geldiğinde görevimizi genç arkadaşlarımıza devrediyoruz.”

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm üyelerin özverili çalışmaları ile TÜGİAD Ege Şubesinin gündemi yakalamasını sağladıklarını belirten Canpolat kendisine destek olan tüm arkadaşlarına şükranlarını sunduğunu belirtti. Canpolat; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Can Yavaş’ın bu misyona en uygun biçimde sahip çıkacağına ve TÜGİAD vizyonunu daha da ileriye taşıyacağını; bu nedenle gönül rahatlığı içinde şube başkanlığını kendisine teslim ettiğini söyledi.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini teslim alan Can Yavaş, kendisine böyle bir görev tevdi edilmesinden onur duyduğunu belirterek, “Bu hizmet bayrağının devri bile TÜGİAD ailesi olarak sahip olduğumuz değerlerin bir göstergesidir. Sayın Hüseyin Canpolat yaptığı başarılı çalışmalar ve geçirdiği zorlu dönemlerden sonra görev süresi devam etmesine rağmen verimlilik adına feragat göstererek bizlere ve topluma örnek olmuştur. Kendisine yaptığı çalışmalar ve hizmetlerin yanı sıra örnek davranışı için şükranlarımı sunuyorum.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Hizmet etme sırası gelen herkes bu bayrağı taşıyacak; geçmişte gelinen çizgiyi ileriye götürme gayretinde olacaktır. Ben de bana güvenerek bu görevi veren TÜGİAD ailesine layık çalışmalar yapmak için elimden geleni yapacağım. Başarının ancak kolektif bir çalışma ile; birlik ve beraberlik içinde geldiğini biliyorum. Bu nedenle gerek TÜGİAD ailesi içindeki dostlarımın gerek genel merkezimizin ve en önemlisi İzmir İş Dünyası'nın şahsımda TÜGİAD Ege’ye desteklerinin devamını diliyorum. Bunu sağlamak için ben ve arkadaşlarım çalışarak, üreterek bu desteğe layık olduğumuzu göstereceğiz. TÜGİAD olarak hiçbir farklılık gözetmeden üretmek,

katma değer yaratmak isteyen tüm genç iş insanlarına kapımızın açık olduğunu bir kez daha belirtmek isterim”

Etkinliğe katılan Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, TÜGİAD’ın çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini belirterek önümüzdeki dönemde de işbirliğinin devam edeceğini belirtti. Göreve geldiğinde Eximbank’ın sadece ihracat sigortası ve kredisi verdiğini anımsatan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Bankadan teminat mektubu getirene kredi veriyorduk. Ancak KGF’nin de uygulanmaya başlamasıyla planladığımız bir adımı erkene aldık ve diğer bankalar gibi kredi vermeye başladık. TİM ve Gebze’deki yeni şubelerimizle beraber 11 şubeye çıktık. Diğer bankalar gibi kar amacı gütmeden kredi veriyoruz. Kasım Aralık gibi yeni bazı adımları da yaşama geçireceğiz. “

Başkanlık devir teslim töreninin ardından TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Ekonomi Danışmanı ve Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, TÜGİAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel ve TÜGİAD Danışma Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile ekonomi sohbeti gerçekleştirildi. Oturumda Prof. Dr. Gürlesel ABD ve AB’deki gelişmeleri ilgiyle takip ettiğini; Trump’un akıbetinin önümüzdeki dönemi belirleyeceğini söyledi. Prof. Dr. Yalçın Karatepe, KGF ve bazı ötelemelerin ekonomiye can vermeyi hedeflemekle beraber geleceğe dönük parlak rakamlar göremediğini söyledi. 25 milyar lira bütçe açığına dikkat çeken Prof. Karatepe bütçe açığının geçen yıla göre yüzde 2000 artmasının sürdürülebilir olmadığını söyledi. Paranın zorlaştığı bir dönemde mevcut ekonominin sürdürülemeyeceğini söyleyen Karatepe özel sektörün yatırım yapmadığını ve dışarıdan gelen paranın da doğrudan yatırım değil portföy yatırımı olduğunu söyledi. Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin de Türkiye’ye 4-5 saat mesafede yaşayan 4,5 milyarlık nüfusun birkaç yıl içinde 5,5 milyara yükseleceğini ve 1 milyar yeni nüfusun katılacağını belirtti. Bu 1 milyar yeni insana dönük ihtiyaçların altını çizen Alkin, “Bunlara kim, neyi ve nasıl satacak? Bugün asıl konuşmamız gereken budur; bu pazardan payımızı almak için çok zorlu bir süreç bizi bekliyor.” diye konuştu.

Görev devir teslim töreni ardından TÜGİAD üyelerinin katıldığı bir business networking (iş iletişimi) etkinliği ile program sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141