• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Taksim'de gergin bekleyiş!

Taksimde gergin bekleyiş!
DTP ve bazı sivil toplum örgütlerinin Taksim'de yapmayı planladığı eyleme izin yok. İşte Taksim'de son durum...

İstanbul Valisi Muammer Güler, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, Taksim'de bugün gerçekleştirmeyi planladığı eyleme izin verilmeyeceğini söyledi

Vali Güler dün yaptığı basın toplantısında isim vermeden DTP'yi uyararak, “Bir siyasi partinin ve bölücü terör örgütüne yakın bazı örgütlerin yayımladıkları bildirilerde ya da internet sitelerinde yer alan haberlerde Taksim'de kanunsuz bir eylem için kitleleri teşvik etmektedirler” dedi.

DTP'ye yapılacak toplantının kanunsuz olacağını ve halkı kanunsuz eyleme teşvik ettikleri için yasal işlem yapılacağının tebliğ edildiğini belirten Güler, eylem çağrılarına itibar edilmemesini istedi.

DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ise bunun bir miting değil basın açıklaması olacağını söyleyip Vali Güler'in tavrı için "Biraz Don Kişot'un yel değirmenleriyle kavgasına benziyor"dedi.

TAKSİM'DE SON DURUM

DTP'nin Diyarbakır'da yaptığı oturma eylemine destek amacıyla yapılması planlanan basın açıklaması öncesinde Taksim'de polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eylem öncesi Taksim Meydanı'na çok sayıda çevik kuvvet ekibi konuşlandırıldı. İstiklal Caddesi'nin girişleri de panzerler tarafından tutuldu. Bu arada güvenlik önmeli alan polis Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın girişini demir bariyerlerle kapattı. Olası bir olaya karşı Taksim'de itfaiye araçları hazır bekletiliyor. Taksim Meydanı ve çevresine özel harekat timleri de gönderildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Taksim Meydan'ında yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, şüpheli gördükleri şahıslar üzerinde de incelemelerini sürdürdü. Bireysel olarak toplu taşıma araçları ile Taksim Meydanı'na gelen bazı göstericiler polisin kimlik kontrolü ardından gözaltına alındı. Şüpheli şahıslar üzerindeki araştırmalarda yaklaşık 10 kişi gözaltına alınırken, bazı göstericilerin bu sırada slogan atmaya çalıştığı görüldü. Gözaltına alınan göstericiler, çevik kuvvet otobüsüne götürüldü.

ŞÜPHELİ PAKET

DTP ve bazı sivil toplum örgütlerinin bugün Taksim'de yapmayı planladıkları gösteri öncesinde şüpheli paket bulundu. Sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nda polis ekipleri tarafından panzerler eşliğinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu sırada Atatürk Kültür Merkezi önündeki reklam panosunun altına bırakılan 10 kiloluk bir yoğurt kovası paniğe yol açtı. Taksim'de bulunan polis ekipleri tarafından şüpheli paket güvenlik çemberine alınarak vatandaşlar uzaklaştırıldı.
Daha sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri yoğurt kovasının kapağını fünye ile patlattı. Yapılan incelemelerde yoğurt kovasının içinden çöp poşetleri çıktı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141