• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

SIRA CENNET ADASI’NDA MI?

SIRA CENNET ADASI’NDA MI?
Son aylarda ülke genelinde yaşanan çevre felaketleri ve orman yangınları haberleri gündemde kalmaya devam ederken, bir orman katliamı haberi de Yalancıboğaz’ı, Nimara Mağarası ve eşsiz güzelliklere sahip koylarıyla ünlü Cennet Adası’ndan geldi.
Son aylarda ülke genelinde yaşanan çevre felaketleri ve orman yangınları haberleri gündemde kalmaya devam ederken, bir orman katliamı haberi de Yalancıboğaz’ı, Nimara Mağarası ve eşsiz güzelliklere sahip koylarıyla ünlü Cennet Adası’ndan geldi.
 
Ankaralı iş insanı Yüksel Bilgin’in ormana sınır olan arazisinin günden güne ormana doğru genişlediği, denize doğru ağaçlar kesilerek yol açıldığı iddiaları Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak’a ulaştı. 
whatsapp-image-2019-08-23-at-15.23.27.jpeg
İddiaları araştırmak üzere Cennet Adası’na giden Irmak, gördüğü manzarayı şöyle yorumladı; ‘Ağaçların kesildiği belli olmasın diye önce seyreltilmiş ve ardından da yavaş yavaş kesimi yapılmış. Ağaçların en çok kesildiği bölge arazinin bitişindeki koya çıkan alanda yoğunlaşmış. Diğer alanlara da gelişi güzel konteynırlar konularak eşsiz manzara gecekondu görünümüne sebep olmuş durumda. Çevre hassasiyetinin en yoğun yaşandığı bu günlerde bu manzara ile karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum’ 
 
whatsapp-image-2019-08-23-at-09.52.17.jpeg
BU HAFTA DENETİM YAPILMIŞTI!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet Bodrum'da kıyı ve koylarda kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerde bulundu. Kurum ve beraberindeki heyet, Yalıkavak ile Göltürkbükü arasındaki koylarda imara aykırı yapılan otel, konut ve kıyı yapılarını yerinde inceledi.
Bakan Kurum, Türkiye'nin güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Kurum, denetimler sırasında yetkililerden bilgi alan Kurum, Yalıkavak ile Göltürkbükü arasındaki koylarda bulunan yapıların imara aykırılıklarını yerinde inceleyerek imara aykırı bir çok yapının yıkılmasını talimatını bizzat vermişti.
 
TAHRİBATLAR DEVAM EDİYOR
Marmaris’in Beldibi Mahallesindeki ormanlık alanda iki gün üste başlayan, hızlı ve etkin müdahaleyle büyümeden söndürülen orman yangınlarının bir yenisi daha Cuma günü yaşandı. Aynı bölgede 3 günde üçüncü kez çıkan orman yangınına 5 araröz, 2 itfaiye, 1 ilk müdahale aracı, 1 yangın söndürme helikopteri ve 15 yangın işçisiyle müdahale edildi.
Vatandaşların da desteği ile büyümeden söndürülen yangınların, 3 gündür üst üste tekrar etmesi sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.
whatsapp-image-2019-08-23-at-09.52.14.jpeg
ORMANCILIK YANGIN SÖNDÜRMEK DEĞİLDİR!
Marmaris Çevre Derneği Başkanı Ahmet Kutengin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Son günlerde Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınları ve çevre felaketleri haberleri içimizi sızlatmaya devam ediyor. Her defasında bu felaketlerin önüne sadece eğitimle geçebileceğimizi ısrarla söylemeye devam edeceğim. Ormancılık ve çevre bilinci ilkokuldan başlayacak şekilde teşvik edilmesi gerekmektedir. Özellikle yangınlar ve sabotajlar nedeniyle yanan alanlar derhal koruma altına alınarak ranta teslim edilmemeli ve bir an önce ağaçlandırılmalıdır. Birçok canlı türünün yok olmasına, tabiatın tahribine, atmosferin ve çevrenin kirlenmesine neden olan yangınların önüne geçmek ve hasarı en aza indirmek için bu tedbirlerin alınmasını elzem görüyoruz. Ayrıca şunu da belirtmekte yarar görüyorum, ormancılarımızın tek görevi orman yangınlarına müdahale etmek değildir. Ormanlarımızı korumak, orman varlıklarımıza sahip çıkmak gibi görevleri de vardır " ifadelerine yer verdi. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141