• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

PATİCANLAR ARTIK DAHA MUTLU!

PATİCANLAR ARTIK DAHA MUTLU!
Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde yaklaşık 2 aydır devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Marmaris Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla yapımına başlanan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi 2005 yılının Aralık ayında hizmete açıldı. Otobüs Garajı’nın arka tarafında yer alan arazide, yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulan merkezde toplam 200 köpek kapasitesiyle hizmet verirken, kötü koşullar nedeniyle hayvanseverlerin tepkileri sonucu basının sık sık gündemine gelmişti.

whatsapp-image-2019-08-30-at-12.18.41.jpeg

MUĞLA’DA ÖRNEK OLACAK

Marmaris Belediyesi yeni yönetimi konuya hassasiyet göstererek göreve gelir gelmez gerekli incelemeleri yaparak geçici hayvan bakımevinin modernize edilmesi için Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk’ü görevlendirdi.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk yapımı devam eden geçici hayvan bakımevinde Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Temel Irmak’a çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

whatsapp-image-2019-08-30-at-12.27.01.jpeg

MARMARİS’E YAKIŞANI YAPTIK

Öztürk; ‘Geçici hayvan bakımevinde 1. etapın sonuna geldik. Başkanımız Mehmet Oktay’ın verdiği yetkiyle 70 gün gibi kısa bir sürede barınağımızın %70’lik bölümü yeniledik. Herkesin bildiği gibi tesisin durumu içler acısıydı. Kokudan ve pislikten buralara yaklaşmak bile imkansızdı. Biz tadilat yapmak yerine eski barınağı komple yıkarak etaplar şeklinde sevimli dostlarımızın mutlu, huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri için yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Çalışmalar tamamlandığında tesisimiz Muğla ilinde örnek gösterilecek ve konu hakkında çalışması bulunmayan birçok ilçemize de umut ederiz ki ilham kaynağı olacaktır.

Bu ay meclis toplantısını burada yapmayı planlıyorduk ancak havaların çok sıcak olması nedeniyle meclisi burada toplamak yerine toplantıdan bir kaç saat önce meclis üyelerimizi buraya davet ederek çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz.

whatsapp-image-2019-08-30-at-12.27.01-(2).jpeg

BARINAK DEĞİL MESİRE ALANI!

Çevre düzenleme çalışmaları devam eden Marmaris Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, yaklaşık 500 hayvan kapasitesine sahip. Köpekler eskiden 100’lü gruplar halinde yaşarken şimdi, kendilerine özel bölümlerde yaşamını sürdürecek. Açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, köpek havuzları, serinletme fıskiyeleri, mama depoları, idari bina, klinik, sosyal tesisler, gezinti alanı bulunacak. Geçici hayvan bakımevine gelen ziyaretçiler için oturma grupları ve banklar konulacak. Çalışmaları yerinde görmek isteyen halkımız merkezimizi haftanın yedi günü saat 13.30-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilir, sahipli hayvanlarını kayıt ettirebilirler. Hayvan sahiplenmek isteyenler Pazar günleri hariç aynı saatler içerisinde gelebilirler.

SÜREKLİ BAKIM HİZMETİ

Merkezde barınan hayvanlar için acil müdahale, tedavi, hekim hizmetleri, bakım, temizlik, kısırlaştırma, işaretleme, aşılama ve kayıt hizmetleri verilecek. Merkezde yıllık ortama 3 bin civarında kedinin ve 500 köpeğin kısırlaştırılması, 2 bin civarında hayvanın tedavisi, 5 binin üzerinde hayvanın aşılanması ve 500 civarında hayvanın sahiplendirilmesi planlanıyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141