• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Orka Maratonuna rekor katılım

Orka Maratonuna rekor katılım
Türkiye Yüzme Federasyonu'nun ve Marmaris Orka Otel’in desteğiyle Marmaris Gençlik ve Spor Kulübü’nün Aqua Masters Yüzme Şubesi tarafından İçmeler Sahili'nde gerçekleştirilen ‘ORKA Maratonu‘na, 25 ile 85 yaş arasında 3 bin metrede 198, 6 bin metrede ise

Orka Maratonuna rekor katılım

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun ve Marmaris Orka Otel’in desteğiyle Marmaris Gençlik ve Spor Kulübü’nün Aqua Masters Yüzme Şubesi  tarafından İçmeler Sahili'nde gerçekleştirilen ‘ORKA Maratonu‘na, 25 ile 85 yaş arasında 3 bin metrede 198, 6 bin metrede ise 84 olmak üzere toplam 282 yüzücü katıldı.

Çok sayıda kadın ve yabancı uyruklu sporcuların da mücadele ettiği maratonda ilk olarak yarış parkurlarını belirleyen dubalar denize yerleştirildi ve katılımcıların kayıt işlemleri yapıldı.  Maratonda ilk olarak 6 bin metre, kısa bir süre sonra ise 3 bin metre yarışının startı verildi.  Yarışta yüzücüler dubaların etrafını ilk önce dönerek bitiş noktasına ulaşmak için mücadele etti. Mesafenin uzun olması nedeniyle bazı sporcuların zorlandıkları görüldü. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı yarış sırasında cankurtaranları taşıyan tekneler de yüzücüleri yakın mesafeden takip etti.

Uzun mesafeli yüzme yarışlarına katılabilmek için sürekli antrenman yapılması gerektiğini ifade eden Aksu, "Gençlere önerim, yüzerken kendilerini sıkmasınlar. Tempolarını bozmasınlar. Nefes, kol ve bacak arasında ahenk kursunlar. Süratle başlarsanız, bu yarışları bitiremezseniz" dedi.

Gençliğinde jimnastikçi olduğunu bundan dolayı yüzmeye geç başladığını anlatan Aksu, gençlere yüzmeye erken yaşta başlamalarını tavsiye etti. Aksu, "Yüzme çok güzel bir spordur. Sürekli yüzen insanlar kolay kolay hasta olmazlar" diye konuştu. 

Yaklaşık 3 saat süren yarışın ardından hakem heyetinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren sporcular belirlendi. 3 bin metre maratonda erkeklerde Tolga Öcal birinci, Umut Gözen ikinci ve Buğra Korahan üçüncü oldu. Kadınlar 3 bin metre yarışında birinciliği Tuğçe Tasar, ikinciliği Cevlan Ertuğrul, üçüncülüğü ise Özge Tuga kazandı. 6 bin metre erkeklerde Emre Erdoğan birinci, Ümit Kemal Cengiz ikinci, Turgut Esen de üçüncü sırada yer aldı.  6 bin metre kadınlar kategorisinde birincilik ipini Bige Vardar göğüslerken, Vardar'ı sırasıyla Gülşah Özkan ve Birce Aydoğan takip etti.

Dereceye giren sporculara kupalarını Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı ve Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel tarafından verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141