• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Nimet Aldoğan için yazdı;

Nimet Aldoğan için yazdı;
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Nimet Aldoğan'ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, evinde ziyaret etmişti. Özgür Kocaeli Gazete Yazarı Sevcan Tamer duygularını kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Nimet Aldoğan'ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, evinde ziyaret etmişti. Özgür Kocaeli Gazete Yazarı Sevcan Tamer duygularını kaleme aldı. 

Nimet Aldoğan için yazdı;

Ve benim canım ablam, arkadaşım, dostum biricik Nimet Aldoğan, bıraktı bizi..Nimet Aldoğan'ı tanırsınız veya tanımazsınız..Ancak bu isminde, benim için çok özel olduğunu söylemek isterim.. O nedenle ardından, bu değerli insanı sizlere birazcık anlatacağım..

 

 Nimet Aldoğan.. Hayatının çok uzun yıllarını yardım derneklerinde tüketmiş.. Hayrı, yardımı canı gibi seven bir insan.. Aynı zamanda saçının teline kadar tertemiz bir Anadolu çocuğu.. Saygılı, sevgi dolu ve utangaç.. Maddi her imkana sahip.. Çocuklarını okutmuş.. Yani çocukları ve torunları önemli mevkilere gelmişler..O hiç birisinin yanına gitmeyi tercih etmemiş, yavrularının ısrarlı çağrılarına hayır demişti.. Kızı Ayşe onu yalnız bırakmamak için burada, yani onun evinde yaşamayı seçti.. Ve birlikte yaşamı sürdürmeye başladılar..Nimet Aldoğan'ın ilk tercihi, toplumsal hizmetlerini sürdürmek, insanlara vereceği ufacık bir faydanın hazzını yaşamaktı.. Tek takıntısı ise, her andığında derin derin iç geçirdiği sevgili eşi.. Emekli Albay Sadık Aldoğan beyefendiydi.. Ülkesine canı pahasına hizmet etmiş şerefli bir asker..18 yıl olmuş bile Nimet ablamın onu kaybettiği.. Ama sevgisinde ve aşkında değişen hiç bir şey olmamış, hayat arkadaşına karşı.. Unutamamış.. Hayatının her anında onu yanında hissettiğini anlatırdı bize.. Ona şiirler yazardı ve gözleri dolardı..( bu aramızda bir sırdı ama artık söylüyorum.. Ne olur affet beni).. Çünkü günümüzde böyle aşklar hayal oldu.. 30 seneye yakın Türk Hava Kurumuna hizmet etmiş.. Hem de çeşitli kademelerde.. İlimizde dernekçiliğin duayeni rahmetli Saliha Yazıcıoğlu ile 22 sene halka yardıma adamış kendisini, Yardım Sevenler Derneğinde..Sonra benimle.. Yani Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneğinde..Dernek yönetimi içinde sakin duruşu ve yol gösterici yönüyle mihenk taşlarından biriydi, başkan yardımcım,Nimet Aldoğan.

Ağzından “ hastayım” sözcüğünü hiç duymadım.. Toplantıları da hiç aksatmazdı.. Anladığım kadarıyla hastalığı kendisine yakıştırmazdı.. Öylede oldu.. Vücudunu ele geçirip, hastalıkla esir edemeyen kader, yaşlılığını fırsat bilerek beyninden vurdu..Üç seneye yakın bir zamandır Alzheime hastalığıyla boğuşuyordu.. Ta ki 11- Eylül Perşembe gününe kadar..Tek tesellimiz, yaşam biçimi olarak önemsediği sosyal hayatı, pek aklına getirememesiydi.. Kendi dünyasında, kendi hayalleriyle ömrü nihayete erdi.. Allah nurlar içinde yatırsın.. Yaptığı hayırlar onunla olsun.. Sevgili eşine kavuşmuştur İnşallah.. Sizlere Nimet Aldoğan'ı anlatmanın hafifliğiyle dopdolu yazımı bitirirken eşine yazdığı bir şiirle hoşça kalın ve sağlıklı kalın diyorum..

AKŞAM OLUYOR..

Kızıllandı gurup, heyhat akşam oluyor,

Her geçen bir günle ömrüm doluyor.

Henüz gün batmadı, bekletme gel,

Yarın, yarın, gelirsin ümidiyle akşam oluyor..

Beklemeklemi geçecek gündüzüm gecem,

Sevmiyorum sensiz olan hiç bir şeyi.

Tek tesellim geceler, rüyalarımdasın,

Seviniyorum, düşüme gireceksin..AKŞAM OLUYOR…

Sevcan TAMER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141