• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

“Marmaris’i AKP’ye mahkum etmeyeceğiz”

“Marmaris’i AKP’ye mahkum etmeyeceğiz”
Marmaris'in hayırsever iş adamlarından, 2004 seçimlerinde CHP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Kenan Değertaş, Demokratik Sol Parti'den Marmaris Belediye Başkan adaylığını parti binasında yapılan basın toplantısı ile açıkladı ve “Yeni bir seçim sürecine


Geçtiğimiz günlerde birçok sebepten ötürü Marmaris Belediye Meclis Üyeliği ve CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Marmaris'in hayırsever iş adamlarından Kenan Değertaş Demokratik Sol Parti'den Marmaris Belediye Başkan adaylığını parti binasında yapılan basın toplantısı ile açıkladı. Yapılan basın toplantısına DSP İl Başkanı Levent Özkan, İlçe Başkanı Halil İbrahim Erdemir, CHP'den istifa ettiğini açıklayan Ethem Sayar ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Özkan “Muğla'nın en güzide şehirlerinden olan Marmaris'in adayını açıklamak olmaktan büyük gurur duyuyorum. Adaylık süreci kolay olmadı fakat biz çok ciddi çalışmalar yaparak buraya geldik. Marmaris'te çok sevilen saygı duyulan ve güvenilen iş adamlarından olan Kenan Değertaş'ı Marmaris Belediye Başkan adayımız olarak açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzde başarılı olmak zorunda olduğumuz bir yol var. Marmaris halkı iki yönetimin baskısı altına girdi. Merkezi yönetim ve belediye yönetimi tarafından baskı yapılmaktadır. Biz bunu önlemek için buradayız. Biz Marmaris'te yapılmayanı yapmak düşünülmeyeni gerçekleştirmek için buradayız. Sayın Kenan Değertaş'a güvenimiz sonsuz. Marmaris'e hayırlı olması dileğiyle” dedi.
Marmaris'in hayırsever iş adamlarından Değertaş “Öncelikle 2009 yerel seçimlerinin Marmaris ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Bilindiği üzere 2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildim. Amacımız önce insan diyerek demokratik bir iklim oluşturmak, herkesi kucaklayarak Marmaris'i bir huzur kenti yapmaktı. Ancak ana söylemimiz olan birlikte yönetelim ilkesini yaşama geçiremedik. Birçok konuda görüş ayrılıklarımız oldu. Bu koşullarda bile, seçilmişler olarak halkın bize verdiği yetki ve sorumluluğu yerine getirmek zorundaydık. Bu anlayışla mevcut belediye yönetiminin doğru uygulamalarında yanında, yanlışlarında ise karşısında oldum. Geldiğimiz noktada halktan kopulmuş, halkın güveni ve saygısı yitirilmiştir. CHP içinde tüm demokratik yollar denenmiş, genel merkez başta olmak üzere ilçe yönetimi de sürekli uyarılmıştır. Ne acıdır ki ilçe yönetimi de Belediye Başkanının güdümüne girmiştir. Demokratik Sol Parti'nin tüm desteğine karşın CHP içinde ortak aklı egemen kılmak, Marmaris' in sorunlarına siyaseten çözümler üretmek olanağı kalmamıştır. Tüm özverili çalışmalarımıza karşın tek adam zihniyeti aşılamayınca, hedeflediğimiz katılımcı ve şeffaf yönetim inşa edilememiştir. Uygulanan yanlış politikalarla uzlaşma kültürü yok edilmiş, sivil toplum örgütleri dahil Marmaris kutuplara ayrılmıştır.
Bu gerçekler ışığında CHP içinde kalarak çözüm üretmek olanaksız hale gelmiş bu inançla cumhuriyet halk partisinden istifamız kaçınılmaz olmuştur.
Şimdi yeni bir seçim sürecine girilmiştir. Ben ve arkadaşlarım birlikte aldığımız kararla Marmaris'in sorunlarının ancak gerçek sosyal demokrat bir anlayışla çözülebileceğine ve Marmaris'te gelinen noktada Demokratik Sol Partinin en doğru zemin olduğuna inanıyoruz.
Bu koşullarda Marmaris'i AKP'ye mahkum etmemek ve Marmaris'e gerekli olan yönetim anlayışı ile projelerimizin özgürce yaşama geçirilmesi, Demokratik Sol Parti'den Marmaris Belediye Başkan Adayı olmanın gereğini oluşturmuştur.
Bu zorlu yolda sizlerin ve Marmaris'i seven herkesin desteği ve fikirlerine ihtiyacımız olacaktır. Bu konuda benim de söyleyeceklerim var diyen herkesi dinlemeye hazırız.
Kavga değil, barış, hoşgörü ve sevgi iklimi için,
Katılımcı, şeffaf ve adil bir yönetim için,
Sanat, kültür ve eğitim kenti için,
Çevreci Marmaris için,
Güvenilir ve üretken bir yönetim için,
Esnafın ve turizmcinin kazancını artırmak için,
Sözde değil özde bir kent konseyi için,
Her alanda sosyal adaleti sağlamak için,
Marmaris halkının huzur, güven ve refahı için,
Kent kimliği olan Marmaris için, Tüm bunlar için Demokratik Sol Parti' den Marmaris Belediye Başkan Adayıyım” dedi.

KENAN DEĞERTAŞ KİMDİR?
1962 Muş doğumlu İlk öğrenimini Muş'ta, orta öğrenimini Ankara Atatürk Lisesinde, yüksek öğrenimini ise İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde tamamladı. Sonrasında İÜ Siyasal Bilimler Fakültesine devam etti.
1987 yılında AT&T-NCR Şirketinin Muğla-Denizli Sorumlusu olarak Marmaris'e yerleşti Böylece İstanbul'da kariyer yapmak yerine Türkiye'mizin bu güzel coğrafyasında yaşamaya karar verdi. O yıllarda Bilişim Teknolojisi çok yeniydi. Bölgedeki birçok banka ve kuruluşun bilgisayar alt yapısını gerçekleştirdi. Bir anlamda Marmaris'in de Teknoloji ile tanışmasında elçilik yaptı. Dokuz yıl bu şirkette görev yapan Kenan Değertaş, 1993 yılında kendi şirketini (Çağlar Teknoloji) kurdu. O günden beri satış ve hizmet odaklı şirketinde yönetici olarak çalışmaktadır. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Marmaris Belediye Meclis Üyesi seçildi. Kenan DEĞERTAŞ evli ve iki çocuk babasıdır.

         

         

         

         

         

  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141