• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Marmaris’e İngiltere’den piyango

Marmaris’e İngiltere’den piyango
Marmaris'in Beldibi Beldesinde bulunan Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesine İngiltere'nin Londra şehrindeki Volunteer Centre Hammersmith &Fulham gönüllü yardım kuruluşu tarafından 3 adet interaktir sınıf hediye edildi.

Marmaris'in Beldibi Beldesinde bulunan Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesine İngiltere'nin Londra şehrindeki Volunteer Centre Hammersmith &Fulham gönüllü yardım kuruluşu tarafından 3 adet interaktir sınıf hediye edildi. Okul Müdürü Ufuk Bahadır yardım kuruluşunun kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek “2006 yılında ilk görüşmemizde olayı anlayamamıştık Ama şimdi Okulumuz için ne denli büyük bir fırsat yakaladığımızı daha iyi anlıyoruz” dedi

Tamamı gönüllü çalışanlardan oluşan ve İngiltere hükümeti ile dünyanın en büyük firmaları tarafından finanse edilen İngiliz Volunteer Centre Hammersmith &Fulham gönüllü yardım kuruluşu Başkanı Tammy McFeggan, kuruluşun müdürü olan Marion Shurmann'a Türkiye'de yardım yapılacak bir okul bulması için 2006 yılında talimat verdi. 500 gönüllü çalışanın bulunduğu kuruluşun müdürü Marion Shurmann aynı yıl tatil amacıyla Marmaris'e geldi. Burada yaşayan bir İngiliz arkadaşının aracılığı ile Marmaris'te ticaret ile uğraşan Çelik Kınay ile tanıştı. Shurmann görev yaptığı kuruluşun başkanı tarafından kendisine verilen görevi Kınay'a aktardı. Çelik Kınay, Marion Shurmann'ı Beldibinde yeni öğretime başlayan Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi yönetimi ile bir araya getirdi. İlk ziyarette gönüllü kuruluş ile okul yönetimi arasında görüşmeler yapıldı ve okula nasıl bir yardım yapılabileceği tartışıldı. Aradan geçen iki yıl süresince Volunteer Centre Hammersmith &Fulham Müdürü Marion Shurmann ile Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ufuk Bahadır elektronik posta yolu ile internet üzerinden görüşmelerine devam etti.
Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesinin, akıllı tahda olarak adlandırılan bilgisayarlı sınıfa ihtiyacı olduğunun belirtilmesi üzerine, Marion Shurmann hemen temaslara başlayarak toplam 12 bin YTL (6 bin Euro) değerinde üç adet akıllı tahtanın alınarak okuldaki Tarih-Cografya, Fizik ve Kimya laboratuarlarına akıllı tahtaların kurulmasına karar verdi. Akıllı tahtaların ilki bilgisayar sistemleri ile birlikte okula teslim edildi.
Marion Shurmann, akıllı tahtanın okula teslimi ve okuldaki öğrenciler ile bir araya gelmek amacıyla 28 kişilik gönüllü grubuyla birlikte 10 günlük ziyaret için Marmaris' e geldi. Shurmann ayrıca Marmariste ikinci bir okul seçilmesinin istenmesi nedeniyle de Atatürk İlk ögretim okulu ile temasa geçti. 28 kişilik gönüllü grup bir hafta süre ile öğrencilerin derslerine girerek onlara ingilizce öğretirken, çeşitli etkinlikler düzenleyip öğrencilerle bir araya gelip onlara bilgiler verip kendileri ile tanıştılar. Ziyaretlerde Nurettin Gençalioğlu Anadolu lisesinin Amerikan firması olan Fish4, Atatürk İlköğretim okulunun ise ünlü Amarikan şirketi Disney tarafından ihtiyaclarının karşılanacağı belirtildi.
Nurettin Gençalioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ufuk Bahadır, 2006 yılında ilk kez tanıştıkları yardım kuruluşunun okulları için çok büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek “ İlk görüşmemizde bu kuruluşun yapabilecekleri hakkında fazla bilğimiz yoktu. Fakat şimdi yardım kuruluşu aracılığıyla okulumuza 3 adet akıllı tahta sınıfı kazandırdık. Bunun yanısıra Marion Shurmann okulumuzun İngilterede bir okul ile kardeş okul olmasını sağlayıp her yıl 50 öğrencinin değişim programı ile İngitere'ye gitmesini sağlayacaklarını, ayrıca bir Amerikan şirketi olan Fish4 isimli firmanında okulumuza bundan sonra çeşitli yardımlar yapacağını ifade etti. Bu okulumuz için gerçekten bir piyangodan öte tamamen bir şans. Öğrencilerimiz önümüzdeki yıllarda çok daha teknolojik sınıflarda eğitimler alacaklar. Bizim gibi Atatürk ilköğretim okuluda bu şansı yakaladı” dedi.

Volunteer Centre Hammersmith &Fulham Müdürü Marion Shurmann ise yardım kuruluşunun İngiltere hükümeti ve dev dünya firmaları tarafında desteklendiğini ifade ederek “Kuruluşumuz 1987 yılında Londra'da ki kimsesizlere ve yardıma ihtiyacı olan kişilere destek vermek amaçı ile kuruldu. Gelecekte İngiltere kralı olacak olan Prens Charles, İngilterede bulunan büyük firmalara, kazandıklarınının bir bölününü halka yardım etmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuyor. Bu firmalarda bizim gibi yardım kuruluşları aracılığı ile bu çalışmalarını yapıyor. Yakın zamana kadar sadece İngilterede yardım çalışmaları yaparken, artık uluslararası çalışmalarda yapmaya karar verdik. Bu sene Nisan ayından bugüne kadar 500 bin pauntluk bağış toplandı. Şu anda Küba, Gambiya, Gana, Ukrayna, Venuzuella ve Türkiyede bulunan okullarda çalışma yapıyoruz. Türkiye haric diğer ülkelerde 1 okul ile çalışırken başkanımız Türkiyede iki okula yardım edilmesini istedi. Amacımız tamamen egitim ve dünya barışı. Ülkeler arasındaki kültürlerin gençler tarafından öğrenilmesi, gelecekte daha barış içinde yaşayan bir dünya olmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141