• BIST 10289.39
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 30 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Koğuşta kim kiminle kalıyor?

Koğuşta kim kiminle kalıyor?
Paşalar kiminle kalıyor. Peki ya Özkan nerede? Koğuşlarda düzen nasıl sağlanıyor. İşte Silivri cezaevi.

Perinçek kendi ekibini kurmuş. Paşalar da ayrı havada. Kuvai milliyeciler de kendi aralarında kavgalı.

Ergenekon terör örgütü davasına ev sahipliği yapan Silivri Ceza İnfaz Kampusu'nda kalan 51 tutuklu Ergenekon sanığının koğuş arkadaşlarını da kendileri seçti.

PAŞALAR AYNI KOĞUŞTA

Star gazetesinde yer alan habere göre sanıklar cezaevi yönetiminin kararıyla koğuşlara yerleştirilirken, yerleştirilme işlemi sırasında aynı koğuşu paylaşmak isteyenlerin başvuruları da dikkate alınıyor. 5 Nolu L Tipi Cezaevi'nde kalan Ergenekon tutuklularından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük; avukat Kemal Kerinçsiz ve Sami Hoştan ile aynı koğuşu paylaşıyor. Paşaların koğuşunun konuklarından biri de 28 Şubat'ın önemli aktörlerinden Ümit Oğuztan.

AKADEMİSYEN KOĞUŞU

Aynı cezaevinde, akademisyen ve gazeteci Ergenekon tutukluları Doç. Dr. Ümit Sayın, Doç. Dr. Emin Gürses, gazeteci Vedat Yenerer ile sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin koğuş arkadaşlığı yapıyor. JİTEM'den aldığı maaş ve belgelerle Ergenekon'un hedefindeki kişi ve kurumlar aleyhine seri kitaplar yazdığı belirlenen Ergun Poyraz ise, Orhan Pamuk'a yönelik suikast planında tetikçi olduğu iddia edilen Selim Akkurt ile aynı koğuşta kalıyor.

PERİNÇEK EKİBİYLE KALIYOR

5 Nolu L Tipi Cezaevi'nde kalan Ergenekon tutuklularından İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, diğer parti üyeleri Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek ile koğuş arkadaşlığı yapıyor. Diğer İP'liler Nusret Senem, Hayati Özcan ve Serhan Bolluk ise başka bir koğuşu paylaşıyorlar. Ergenekon soruşturmasının başlangıcı sayılan Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan 27 el bombasının sahibi Oktay Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılacak bombaları Alparslan Arslan'a verdiği tanıklarca resimlerden belirlenen Rasim Görüm'le oda arkadaşlığı yapıyor.

KUVAYI MİLLİYECİ KAVGASI

Silivri'de kalmayan tek Ergenekon tutuklusu ise Sevgi Erenerol. Erenerol, Bakırköy Kadın Tutukevi'nde kalıyor ve her sabah duruşma için Silivri'ye getiriliyor. Kuvayi Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ ile aralarında kavga çıkan derneğin teşkilat sorumlusu Hüseyin Görüm ve dernek üyesi Kahraman Şahin'in birbirleriyle anlaşamadıkları için ayrı koğuşta kaldıkları öğrenildi.

SON GELENLER BİR ARADA

Son dalga operasyonda tutuklanan Tuncay Özkan ile İstanbul Organize Suçlar Şubesi Eski Müdürü Adil Serdar Saçan, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Emcet Olcaytu da 4 Nolu L Tipi Cezaevi'nde aynı koğuşu paylaşıyorlar.

SPOR YOK VOLTA ATMAK VAR

Her cezaevinde iki halı saha ve bir de çok maksatlı spor salonu var. Ancak, Ergenekon tutuklularının spor salonunu kullanmadıkları belirtildi. Ergenekon tutuklularının spor yerine havalandırmada sık sık volta attıkları öğrenildi. Koğuşlar asma katlı olduğu için beş yatak yukarıda iki yatak ise aşağıda kalıyor. Her koğuşta bir tuvalet ve banyo var. Yırtıcı, delici ve kesici hiçbir aletlerin hiçbir şekilde bulundurulamadığı koğuşlarda her sabah görevliler tarafından temizlik yapıldığı belirtildi. Tolon'un Kocaeli'nde Şener Eruygur'u zorla spora çıkardığı belirtilmişti.

EN ÇOK ALIŞVERİŞİ KÜÇÜK YAPIYOR

Cezaevindeki düzenlemelere göre, Ergenekon terör örgütü üyeleri haftada 200 YTL'yi geçmemek şartıyla kantin alışverişi yapabiliyor. Ziyaretçilerden edinilen bilgilere göre, kantinin en iyi müşterisi emekli Tuğgeneral Veli Küçük. Diğer sanıklar Açık Cezaevi'nde çıkan yemekleri yerken, Veli Küçük'ün sık sık yemeklerden şikayet ettiği öğrenildi. Yemeklerden memnun olmayan Veli Küçük'ün, kantin alışverişinin yapıldığı günler daima koğuşuna eli dolu gittiği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141