• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Keşif Ekibi Derneği’nden Adım adım İbradı gezisi

Keşif Ekibi Derneği’nden Adım adım İbradı gezisi
Keşif Ekibi Derneği 30. gezisini İbradı’ya düzenledi. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçukkuru’nun ev sahipliğini yaptığı gezide, Dernek üyeleri İbradı’nın tarihi ve doğal dokusunu keşfetti.

Başkan Serkan Küçükkuru Keşif Ekibini ağırladı

Sabah erken saatlerde Antalya’dan 25 kişilik bir ekiple yola çıkan Keşif Ekibi Derneği, 30. gezisini İbradı İlçesi’ne yaptı. İbradı seyahatinin ulaşım ihtiyacını Karşılayan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tahsis ettiği araçta ekibi, İbradı Belediyesi Basın Danışmanı Bülent Ülker karşıladı. Ülker’in bilgilendirilmeleri ile geçen İbradı keşfinde eğlenceli, heyecanlı ve bilgi dolu anlar yaşandı. Yaklaşık 3 saat süren yolculuk sonunda ulaşılan İbaradı’da ekip ilk olarak Belediye Başkanı Serkan Kücükkuru’nun misafiri oldu. Yorgunluk çaylarının içildiği ilk saatlerde Başkan Küçükkuru’dan yöre ile ilgili bilgi alan üyeler, Küçükkuru’nun yörenin tanıtımı ve sorunlarının giderilmesiyle ilgili projelerini dinledi.

Hanlar, konaklar her yer tarih
Yenilen öğle yemeği sonrası yöreye ait tarihi evleri gezen ekip üyeleri, tarihi dokuyu yansıtan han otelleri de yakından inceleme fırsatı buldu. Hem yerli hem de yabancı turist için alternatif tatil imkanı sunan yörede, tarihi dokulu oteller misafirlerini bekliyor. Kent merkezi ve çevresindeki gezi sonrası bölge ile birlikte anılan Altınbeşik Mağarasına geçildi. Mağara içi ve çevresinde mini bir tura katılan ekip üyeleri Mağara içinde küçük bir bot gezisi de yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık olan Altınbeşik Mağarası ayrıca bilimsel ekipler tarafından alınan izinler sonrası dalışların ve tırmanışların yapılabildiği bir mağara.

Yabani atlar ve doğa 
Altınbeşik Mağarası’ndan sonra tarihten günümüze gelen tarihi dokuyu keşfe çıkan ekip üyeleri, İbradı kervan yolunun Kesibel mevkiinde bulunan Selçuklu Kervansarayı’nın kalıntılarını gezdi. Tüm gezi boyunca olduğu gibi ekibi hiç yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Küçükkuru ve Basın Danışmanı Ülker burada ekibe kalıntılar hakkında bilgi verdi. Tarihi gezi sonrası bölge’nin bir başka değeri olan ve büyük ilgi çeken ‘yılka atları’nı da izleyen ekip, doğaya salındıktan bir süre sonra yabanileşen atların oluşturduğu sürülerin bol bol fotoğrafını çekti.

Bin yıllık Arapastık Kestanesi
Şehir Merkezi’ne geri dönen Keşif Ekibi, Kent girişinde yer alan ve birçok Osmanlı Alimine ait mezar taşları ile meyve ve devasa kestane ağaçlarını da bünyesinde bulunduran mezarlığı gezdi. İbradı denince akla gelen konakları ve bu konakların yakınında bulunan üzüm bağlarını da gezen ekip daha sonra İbradı ile bütünleşmiş Arapastık Kestanesine gitti. Yaklaşık bin yıllık olan ve gövde çapı 24 metre olan bu ağaç önünde hatıra fotoğrafı çektiren ekip üyeleri gezilerini tamamlamış oldu.

Festivale davet
Akşam yemeğinde de İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun misafiri olan ekip, dere kenarında kendilerine ikram edilen alabalık eşliğinde günü değerlendirme imkanına buldu. Başkan Küçükkuru,6-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Altınbeşik Üzüm ve Kültür Festivaline tüm ekip üyelerini davet etti. Başkan Küçükkuru ile yapılan hoş sohbet ve yenilen yemeklerden sonra ekip üyeleri Antalya’ya doğru bir başka gezide tekrar buluşmak üzere harekete geçti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141