• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

KAN ERTELENMEYECEK SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR

 KAN ERTELENMEYECEK SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR
Marmaris Kent Konseyi yürütme kurulu adına Genel Sekreteri Hakan Öner’in Türk Kızılay’ı Marmaris Şubesi Başkanı Hayrullah Sağlam yapmış olduğu ziyaret etti.
Kent konseyi Genel Sekreteri Hakan Öner , Ülke kan ihtiyacının tamamına yakınını karşılayan Türk Kızılay, bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle insanların kan bağışlamak için Kızılay merkezlerine gitmekten çekindiği ve  yetkililer tarafından Kan stoklarının kritik seviyenin altına düştüğü bildirilmektedir.
     Kanın sadece bir insanın başka bir insana vermesiyle tedarik edilebildiğini, laboratuvarlarda yapılamadığını unutmayalım ,Kan sadece eğer siz kanınızı bağışlar iseniz bir hastaya ulaştırılabilir.
748a100c-ed08-46d7-ba77-dafba5c9b9da.jpg
 
   KAN ERTELENMEYECEK SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR 
Kan bağışçılarının virüs karşısında taşıdığı kaygılardan dolayı Kızılay’a yapılan günlük kan bağışları ve buna bağlı olarak kan stok seviyesi oldukça  azalmasına karşın  bir yandan kana olan ihtiyaç aynı oranda devam ediyor. Kızılay’dan , her hafta düzenli kan alması gereken ; Talesemi hastaları, trombosit ihtiyacı olan Lösemi hastaları, Kanser hastaları bunlar rutin sürekli kan bekleyen ya da uygunluğu olduğu zaman nakil bekleyen hastalar ile Doğum ve kazalara bağlı yapılması gereken acil ameliyatlar için kan ve kan ürünlerinin karşılaması sürdürülmesi gerekmektedir.Bağışlanacak bir ünite kanın üç insanın hayatını kurtaracağına unutmamalıyız .
 
        Kızılay korona virüsü hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilecek immün plazma tedavisi için ‘Immün Plazma Bağışı’ alanında faaliyetlerini sürdürmektedir.
      Bu nedenle, kan vermesine engel olmayan 18-65 yaş arası 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı bireyin Kızılay'a kan bağışı yapabilecek tüm yurttaşlarımızı, tüm yargılarını bir kenara bırakarak Kızılay merkezlerine başvurup kan bağışlamaya davet ediyoruz.
       Pandemi döneminde Kent Konseyi olarak Marmaris ve mahallerinde yaşayanlarına hizmet vermeye çalışan kamu kurumlarına destek vererek ,daha önceden oluşturduğumuzu mahalle Meclis’leriyle bulunduğu yerde  bu süreçte yaşanan veya yaşanacak olan olumsuzlukların çözümü için  sorunları minimize etmeye çalışıyoruz. Bizler gibi bu dönemde  görevlerini canla başla yapan Kızılay görevlilerine , sağlık çalışanlarına ,kamu kurum görevlilerine , Belediyemizin çalışanlarına ve bizlere doğru haber bilgilendirmeleri yapan bütün Basın mensubu çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141