• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Kadınlar Fantezi İçin 800 Milyon Ytl Harcıyor

Kadınlar Fantezi İçin 800 Milyon Ytl Harcıyor
Kadın kuaförleri artık boya, röfle ve perma gibi hizmetlerine, 'fantezi türban' modelini de ekliyor.

Kuaförler tıpkı saç tasarımı yapar gibi türbanı saça monte ederek yeni şekiller yaratıyor. 1 milyon türbanlı kadın belli aralıklarla kuaföre düzenli gidiyor, bu tasarımlara yılda 800 milyon YTL harcıyor.

Kuaförler tıpkı saç tasarımı yapar gibi türbanı saça monte ederek yeni şekiller yaratıyor. 1 milyon türbanlı kadın belli aralıklarla kuaföre düzenli gidiyor, bu tasarımlara yılda 800 milyon YTL harcıyor.

TÜRKİYE'deki birçok kadın kuaförü boyama, röfle ve perma gibi uzayan listelerine artık türban bağlama modeli de ekledi. Daha çok 'fantezi türban' adı altında toplanan bu modeller özellikle büyük şehirlerde kuaföre giden türbanlı kadınların sayısını da hızla artırıyor. Yılda 1 milyona yakın türbanlının düzenli olarak kuaföre gittiği belirtilirken, türban bağlamadan önce türban altı saça yapılan topuz ve türban tasarımlarına yılda 800 milyon YTL harcandığı tahmin ediliyor. Son dönemlerde hızla artan bu modaya kuaförlerin çoğu da internet sitelerinde geniş yer verirken, kuaför salonlarında daha çok kadın çalışanlar göze çarpıyor.

Davetlerle başladı

Defilelerden kuaför salonlarına kadar taşınan türban bağlama tasarımları ilk olarak özel davetlerde ilgi çekti. Saçlarını topuz yaptıran türbanlı kadınlar daha sonra fön çektirir gibi başörtülerini gideceği yere uygun olarak bağlatmaya başladı. Tıpkı saç modelleri gibi türban bağlama tasarımları ortaya çıktı ve türbanlara saç gibi şekiller verilmeye başlandı. Bir çok kuaförde eşarptan bukleler, güller yapılıp üzerine simler atılıyor ve çeşitli aksesuvarlar ile süsleniyor. Yılda eşarp için 1 milyar dolar harcayan türbanlı kadınlar fantezi türban için de 800 milyon YTL harcamaya başladı.

Fantezi türban 200 YTL


Türbanlı kadınlara hizmet veren Hayriye ve Atalay Güzellik Salonu ve Kuaför'ün sahibi Atalay Dereçiçeği, bu hizmeti veren kuaförlere talebin arttığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Yıllardır türbanlı kadınlar gelin başı yaptırmak için gelirdi. Ancak son bir kaç yılda özel günler için de gelmeye başladılar. Artık işe gitmeden önce yaptıranlar bile var. Bunlara 'fantezi türban' deniyor. Fiyatlar 200 YTL'den başlıyor. Birde buna ek olarak türbanı dik görünmesi için topuz yaptıranlar var. Bunların fiyatı da 30 YTL'den başlıyor."



Bakıma dikkat ediyorlar

Türbanlı kadınların tercih ettiği kuaförlerin İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya gibi şehirlerde yoğunlaştığına dikkat çeken Kardelen Kuaför ve Güzellik Salonu yetkilileri, şöyle konuştu: "Son yıllarda kuaförde türban bağlatmaya gelen kadın sayısı arttı. Eskiden türbanlı kadınların gideceği çok yer yoktu. Şimdi daha çok dışarıya çıkıyorlar ve bakımlarına çok dikkat ediyorlar. Türbanlı kadınlar dışarıya çıkarken türbanlarını özenle bağlamayı tercih ediyorlar. Şimdi kuaförlerin hemen hemen hepsi bu hizmeti veriyor. Ancak bu konu ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Daha çok Fatih ve Eyüp gibi İstanbul'un önemli ilçelerinde bu kuaförlerin sayısı artıyor."


Türban altı saç yapımında röntgen filmi kullanılıyor


AYŞEGÜL Kuaför'ün sahibi Ayşegül Çulçugil, türbanı saça monte etmenin el yeteneği gerektirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Türbanlıların saçını kadın elemanlar yapıyor. Türbanı bağlamadan önce topuz yapılıyor. Bu işlemde saçın dik durması için sünger kullanılıyor. Röntgen filmleri gibi kumaşın kayganlığını engelleyen şeyler de türban bağlamadan önce kullanılabiliyor. Ancak bu işi daha çok türbanlılar kendi çevrelerine yaptırıyor. Fiyatlar ise istenilen modele, şekle göre değişkenlik gösteriyor."


Kuaföre 15 günde bir gidiyorlar


TÜRKİYE'de 1 milyona yakın türbanlı kadının düzenli olarak kuaföre gittiğini söyleyen İstanbul Kadın Kuaförleri, Manikürcüleri Esnaf Odası Başkanı Oktay Erkal, esnafın her müşteriye hizmet vermek zorunda olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kuaföre gelen her müşteriye hizmet veriliyor. Ancak bazı yerler bu konuda uzmanlaşıyor. Düzenli olarak türbanlı kadınlar 15 günde bir kuaföre giderler. Burada çeşitli tasarımlar uygulanıyor."



Hangi model kaça yapılıyor

ModelFiyat (YTL)
Fantezi türban200-2 bin
Sade türban35-70
Gelin türbanı200-2 bin
Nişan türbanı150-300

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141