• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İzmir'deki kayıp avukat

İzmir'deki kayıp avukat
İzmir'de 34 aydır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili davada, avukatın eski sekreteri "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet, sekreterin kocası ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde 34 aydır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili davada, avukatın eski sekreteri "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet, sekreterin kocası ise 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya, "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklu yargılanan sanıklar Ceyda Y. ve eşi Erdoğan Y., kayıp Baytekin'in avukatlık yapan kardeşleri Ergin ve Yıldırım Baytekin katıldı.

Ergin Baytekin ile Yıldırım Baytekin, ağabeylerinin cenazesinin bulunmasını istediklerini, toplanan delillere göre suçlu olduklarına şüphe duyulmayan sanıkların en ağır cezaya çarptırılmalarını talep ettiklerini söylediler.

Tutuklu sanık Erdoğan Y., son savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, bir suça karışmadığını, bu yuna rağmen uzun süredir tutuklu olduğunu ifade etti.

Tutukluluğu nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Erdoğan Y. "Ortada olmayan ve nüfus kayıtlarında hala yaşayor görünen birini nasıl öldürmüş olabilirim?" diyerek, beraatını talep etti.

Tutuklu sanık Ceyda Y. ise, sanık Dilek A'nın verdiği ifade nedeniyle 34 aydır aydır cezaevinde kaldığını, bir suça karışmadığını belirterek, beraatını istedi.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin, mütalaasında tutuklu iki sanığın ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz sanık DilekA'nın ise 6 ay ile 5 yıl arası bir hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından açıkladığı kararda, "kasten öldürmek" suçundan tutuklu sanıklardan Ceyda Y. ve Erdoğan Y'nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdıklarını, Erdoğan Y'nin cezasının suçu haksız tahrik altında işlediği göz önünde tutularak 18 yıla indirildiğini bildirdi.

Heyet, tutuksuz sanık Dilek A'ya 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, kırmızı bültenle aranan sanık Erbay Y'nin dosyasını ise ayırdı.

Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

- Olay

Torbalı'da yaşayan avukat Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım 2010'da kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen Ceyda Y. (21), kocası Erdoğan Y, (40) ile Erdoğan Y'nin ağabeyi Erbay Y'nin sevgilisi D.A'yı gözaltına almıştı.

Mümtaz Baytekin'in öldürüldüğü öne sürülürken, olayla bağlantılarının bulunduğu iddialarıyla eski sekreteri Ceyda Y. ile kocası Erdoğan Y. ve D.A. tutuklanmış, yurt dışında olduğu belirlenen Erbay Y. hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştı. D A. daha sonra tahliye olmuştu.

Aramalara rağmen Mümtaz Baytekin'in izine rastlanmazken, Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili, Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu.

Muhabir: Gülcan Kaplan
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141