• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İşte Muğla’nın adayları

 İşte Muğla’nın adayları
Siyasi partiler 1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri için hazırladıkları aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

  İşte Muğla’nın adayları

Siyasi partiler 1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri için hazırladıkları aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

Muğla'da CHP adaylarını ve sıralamalarını değiştirmezken, MHP ve Ak Parti'nin 1. sıra adayları dışındaki isimlerde değişikliğe

gidildi. Ak Parti, ikinci sıra için Hasan Kökten'in yerine Marmaris'ten bir ismi eski İl Başkanı Nihat Öztürk'ü aday gösterdi.

Ak Parti, Muğla'da 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçime, 7 Haziran'daki listesinde 3 ismi değiştirerek girecek. Ak Parti, Muğla'da 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçime, 7 Haziran'daki listesinde 3 ismi değiştirerek girecek.

ÖZTÜRK 2. SIRA ADAYI

İkinci sıradan girdiği seçimde milletvekili olan Hasan Kökten bu defa listede yer almadı. Kökten'in yerine AK Parti Muğla eski İl Başkanı Nihat Öztürk aday gösterildi. Yeni listeye Kökten'in yanı sıra Mehmet Yavuz ve Özben Yelda Erol Gökcan da giremedi. Orman Mühendisi Muhittin Kayabaş dördüncü sıradan, bürokrat İsmail Baykal ise altıncı sıradan listede yerini alan yeni isimler oldu. İkinci sıradan aday gösterilen AK Parti Muğla eski İl Başkanı Nihat Öztürk, "7 Haziran'daki seçimde aday gösterilmediğim için kimseye küsmedim, kırılmadım. Seçim döneminde aday arkadaşlarım ile birlikte gece-gündüz çalıştım. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an büyük mutluluk içerisindeyim. Muğla'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. AK Parti'nin Muğla'daki diğer milletvekili ve sıraları şöyle: "Birinci sıra milletvekili ve turizmci Hasan Özyer, üçüncü sırada evhanımı Elvan Göçer, beşinci sırada emekli albay Mehmet Tire."

CHP LİSTEYİ DEĞİŞTİRMEDİ

CHP Muğla'da 1 Kasım seçimlerine 7 Haziran seçimlerindeki sıralama ile gidecek. 1 Kasım erken seçimleri için CHP Genel Merkezi milletvekili sıralamasını Yüksek Seçim Kuruluna bildirdi.  YSK'ya verilen listede birinci sıraya Akın Üstündağ'ı, ikinci sırada Ömer Suha Aldan, üçüncü sırada Nurettin Demir, dördüncü sıraya Burak Erbay, beşinci sıraya Emrah Doğu, altıncı sırada ise Süleyman Girgin yer aldı. Muğla milletvekili sıralamasını değerlendiren CHP İl Başkanı Mürsel Alban, “Genel merkezimiz, 7 Haziran seçimleri için 21 Mart tarihinde yapılan ön seçimin sonuçlarını değiştirmedi.

1 Kasım erken seçimleri için mevcut sıralamayla gidilecek. CHP Muğla İl Başkanlığı olarak 1 Kasım seçimlerine hazırız” dedi.

BAŞARAN BU KEZ 2. SIRADA

Milliyetçi Hareket Partisi YSK'ya teslim ettiği listede Muğla Milletvekilleri listesinde ilk sıraya mevcut milletvekili Mehmet Erdoğan'ı yerleştirdi.

üçüncü dönem için yeniden aday gösterilen Mehmet Erdoğan birinci sırada yer aldı. MHP'de son yerel seçimlerde Bodrum'da oy oranını arttıran eski İlçe Başkanı Asım Başaran ikinci sıra adayı olarak gösterilirken, Doktor Hacı Çelik üçüncü sıra adayı gösterildi. Eczacı Nuri Öztürk dördüncü sıra adayı, İşletmeci Nazmi İyibilir beşinci Uğur Salih Eroğlu ise listenin altıncı sırasında yer alan aday oldu.Üçüncü dönem yeniden birinci sıradan aday gösterilen Mehmet Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek, “Partim yeni dönem için bana görev verdi. Bugün itibari ile listemiz açıklandı. Listemizin partimize ve Muğlamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimlerden en iyi sonuçlarla çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

MHP'nin listesi şu isimlerden oluştu:“Mehmet Erdoğan, Asım Başaran, Hacı Çelik, Nuri Öztürk, Nazmi Eyibilir, Uğur Salih Eroğlu”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141