• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

İstanbul’a yapılan ihaneti Marmaris’e yaptırtmayacağız

İstanbul’a yapılan ihaneti Marmaris’e yaptırtmayacağız
CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü; “AKP Genel Başkanı ‘İstanbul’a ihanet ettik’ demişti. Benzer bir ihanetin Marmaris’e yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu gemi burada sökülmeye kalkılırsa bütün örgütüm ve Marmaris halkıyla bunun önüne geçeceğimizin garan

 

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü; “AKP Genel Başkanı ‘İstanbul’a ihanet ettik’ demişti. Benzer bir ihanetin Marmaris’e yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu gemi burada sökülmeye kalkılırsa bütün örgütüm ve Marmaris halkıyla bunun önüne geçeceğimizin garantisini veriyorum. İstanbul’da yapılan ihanete Marmaris’e yapılmasına izin vermeyeceğiz. İstanbula’a yapılan ihaneti Marmaris’e yaptırtmayacağız.”

Söğüt Mahallesi’ne arızalandığı için çekilen yük gemisinin söküleceği iddialarına Marmaris Kent Konseyi ve CHP Marmaris İlçe Teşkilatı üyeleri mahalle sakinleriyle birlikte tepki gösterdi.

Karaya oturtulan geminin önünde basın açıklaması yapan grup geminin yüzdürülerek Marmaris’ten Aliağa’ya götürülmesini istedi.

Can-D isimli yük gemisinin Söğüt Mahallesi’nden götürülmesinin takipçisi olacaklarını belirten CHP ilçe Başkanı Acar Ünlü gazetecilere yaptığı açıklamada, “AKP Genel Başkanı ‘İstanbul’a ihanet ettik’ demişti. Benzer bir ihanetin Marmaris’e yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu gemi burada sökülmeye kalkılırsa bütün örgütüm ve Marmaris halkıyla bunun önüne geçeceğimizin garantisini veriyorum. İstanbul’da yapılan ihanete Marmaris’e yapılmasına izin vermeyeceğiz. İstanbula’a yapılan ihaneti Marmaris’e yaptırtmayacağız” dedi.

Başkan Ünlü, Marmaris ve Söğüt’ün turizm kenti olduğunu, deniz turizmi, balıkçılığın önde geldiğini işaret ederken sözlerini şöyle tamamladı:

“Marmaris’in ana ekonomisi turizmdir. Buna uygun hareket etmek gerekiyor. Teknenin bulunduğu yer çekek yeridir tersahane değildir.  Burada aklı selim davranmamız lazım. Burada insanlar yaşıyor, denizcilik, balıkçılık ve turizm yapıyor. Bu tekne sökümü yapılırsa bu bölgede turizmin önüne geçilir.”

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol da Cuma günü teknenin Söğüt Mahallesi sahiline çekildiği ve bazı faaliyetler yapıldığını duyduklarını gerçekleşen faaliyetin yasal olmadığını öne sürdü

Yankol, “Bu gemi 2-3 ay içinde bölgemizdeydi. Bu süre içinde Aliağa’ya götürülüp sökümü yapılabilirdi. Ancak her nedense bu bölge seçilmiş. Bu gemi 56 yaşında. Heybe Petrol şirketine ait bir tekne. Bu bölgenin turizm bölgesi olması denizi kirletecek olması ve aspestli olması nedeniyle burada kesinlikle sökülmesini istemiyoruz. Buradan gitmesini istiyoruz. Derhal geminin bugün itibariyle yüzdürülerek römorklarla ilgili yerlere çekilmesini talep ediyoruz. Aksi halde bu eylemlerimiz devam edecektir. Bunun bilinmesini istiyoruz.” Diye konuştu.

80 yaşındaki Söğüt Mahallesi yaşayanı Lütfiye Aşkın ise çocuklarının geleceği için geminin mahallelerinde sökülmesine karşı olduklarını dile getirdi.

Aşkın; “Geleceğimiz için çalışalım. Gençlerimizi düşünelim. Biz yaşımızı başımızı aldık, ben önemli değilim ama gelecek çocuklarımızı düşünüyorum. Türkiyemizin geleceği çocuklarımız için bu geminin buradan gitmesini istiyorum. Çocuklarımız köyümüz zehirlenmesin. Bu gemi mahallemizden gitsin. Köyümüze yazık olmasın” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141