• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi Gerçekleştirildi

III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi Gerçekleştirildi
İlki Ekim 2017 tarihinde Marmaris’te, “Kültürel Mirasına Sahip Çık” teması ile başlayan Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresinin ikincisi 2018 kasım ayında Peygamber Şehri Şanlıurfa’da Üçüncü ise bu yıl 24-28 Nisan 2019 tarihinde Martı Resort Hot

İlki Ekim 2017 tarihinde Marmaris’te, “Kültürel Mirasına Sahip Çık” teması ile başlayan Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresinin ikincisi 2018 kasım ayında Peygamber Şehri Şanlıurfa’da Üçüncü ise bu yıl 24-28 Nisan 2019 tarihinde Martı Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

kongre.jpg

 

Kongreyi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulunun Kurucu Müdürü olan Dr. Zekeriya Bingöl’ün organizasyonunda gerçekleşti. Koordinatörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çeken üstlenirken, Kongre Başkanlığını Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt yaptı.

Kongre açılışına birbirden değerli davetli konuşmacılar, akademisyenler ve protokol üyeleri katıldı. SKAL  DerneğiMarmaris Şube Başkan Vekili İsmail Özbozdağ, Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kırlı, Başlan Vekili Ethem Sayar, Davetli konuşmacı olarak Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Serinler, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Mali Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Sevinj Cabborova, Bulgaristan Turizm Analiz ve Değerlendirme Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rumen Draganov ve Cumhurbaşkanımızın Danışmanlardan Muhammed Taha Gergerlioğlu birer konuşma yaptılar.

kongre-3.jpg

Kongreye Türkiye’den, Bulgaristan’dan, Kıbrıs’tan, Azerbaycan’dan, Kazakistan’dan, Moğolistan’dan, İran ve Kırgızıstan’dan katılımcılar oldu.  34 Ülkemiz den 8 diğer ülkelerin 12 Üniversitesinden toplamda 42 üniversiteden 102 katılımcı olmuştur. Kongrede 105 bildiri sunulmuştur. Kongrede Türkçe, Türk Lehçeleri ve İngilizce dillerinde sözlü sunumlar olmuştur. 

Kongreye, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından gönderilen tebrik mesajlarının okunmasından sonra başlanmıştır.

58381021_10219154914523407_6784928174439399424_n.jpg

Belediye Başkan Vekili Ethem Sayar yaptığı konuşmada, turizmin diğer alanlarında çalışma yapılması, turizm pastasından daha fazla pay alınması sağlayacaktır.  Turizm ve Kültürel Miras ise  Tarihsel Miras ve kültürel değerlerimizi kapsamaktadır. dedi.

Muhammed Taha Gergerlioğlu ise yaptığı konuşmada, ülkemizin Kültürel Miras Turizmine daha fazla değer vermesi gerektiğini, turizmin sadece deniz kum güneş olmadığını, ülkemizin birçok değeri olduğunu bunun içinde gerekli çalışmaların yapması gerektiğine vurgu yaparak, bu tür kongrelerin devam etmesi gerektiğini belirti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Zekeriya Bingöl, kongrenin amacının kültürel ve doğal varlıkları tanıtmak,  nesilden nesle aktarmak, geleceğimiz olan genç nesillere evrensel miraslarımıza sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve kültürel Miraslarımızın korunması, amacıyla gerçekleştirdiklerinden bahsederek, kongremizin önümüzdeki yıllarda devam ettireceğinden bahsetti.  

Kongreyi hazırlarken çok yorulduklarından bahseden Bingöl,  birçok Üniversite, Belediye ve STK’nın kongreye paydaş olduğundan söyledi. Paydaş Üniversiteler; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve Menecment Üniversitesi, Nahcivan Üniversitesi, Moğolistan Khovda Üniversitesi olduğun belirti.

kongre-2.jpg

Ayrıca ençok destek olan kuruluşların başında ise ise Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA), SKAL Derneği Marmaris Şubesi, Marmaris Deniz Ticaret Odası, Balkan Federasyonu, Lagina Mermer Firması, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi olduğunu ifade ederek, çok teşekkür etti. 

Kongre tam dört gün sürdü. 104 bildir sunuldu. Kongre kapsamında Marmaris Merkez ve çevresindeki kültürel alanlar ve doğal güzellikler tanıtılarak, tekne turu da gerçekleştirildi. Ayrıca İzmir’den gelen ve yarışmalarda ödülleri olan Balkan Halk Oyunları ekibi de bir birden güzel gösteriler sergilediler.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141