• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Hırsızlar Irmak'ın peşinde

Hırsızlar Irmakın peşinde
Geçen yıl İstanbul'da soyulan ve mağduriyetini bir şarkı ile ifade etmesinin ardından Youtube'de büyük ilgi gören, Marmaris'in sivri kalemlerinden gazeteci Temel Irmak'ın Marmaris'te bulunan Gündem gazetesi İdare Ofisi soyuldu.

Geçen yıl İstanbul'da soyulan ve mağduriyetini bir şarkı ile ifade etmesinin ardından Youtube'de büyük ilgi gören, Marmaris'in sivri kalemlerinden gazeteci Temel Irmak'ın Marmaris'te bulunan Gündem gazetesi İdare Ofisi soyuldu.

Gerek sosyal yapısı gereği, gerekse hareketliliği sevmesiyle tanınan Marmaris Gündem Gazetesi sahibi Temel Irmak 2007 yılı Kasım ayı başında yaptığı bir İstanbul seyahatinde aracından Laptopu çalınır ve içinde bütün makaleleri, şiirleri, şarkı sözleri, öyküleri ve resimleri bulunmaktadır. Temel Irmak hırsızlara mesaj vermek adına ilk kez bir gazeteci, sanatçı olarak klip hazırlamıştı.

Gazeteci Temel Irmak'ın Marmaris'te bulunan Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı ve sahibi olduğu Gündem Gazetesinin İdare bürosu soyuldu. Irmak, ilk kez 2007 yılı Kasım ayı başında yaptığı bir İstanbul seyahatinde aracından Laptopu çalınması ile soyan hırsızlara yaptığı video ile gündeme gelmişti. Yalnızca Marmaris'te değil “bütün yurtta ve bütün siyasi partilerle” sıcak diyalogu bulunan Marmaris Gündem Gazetesi sahibi Temel Irmak, bazı Sinema ve TV yapıtlarında da oyunculuk yaptı.

Yaşanan hırsızlık olayında gazete yetkililerinden aldığımız bilgiye göre buradan bir fotoğraf makinesi bir düz üstü bilgisayar kameranın çalındığı belirtildi.

Gündem Gazetesi'nin Kemeraltı Mahallesi 105 sokakta bulanan idare ofisi önceki gün akşam 21.00 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu. Saat 23 sularında Gündem gazetesi idare ofisine giden bir çalışan tarafından farkedilen hırsızlık olayında bir adet kamera fotoğraf makinesi ve dizüstü bilgisayarın çalındığı öğrenildi.

Hırsızlık olayını fark eden gazete çalışanları olayı emniyete bildirdiler. Hırsızlık ve gasp masası ekipleri büroda inceleme yaptıktan sonra parmak izi aldılar.

Güvenlik güçlerinin konuyla yakından ilgilendiği fakat henüz bir sonuca ulaşılamadığını söyleyen Temel Irmak “hırsız ya da hırsızlar büroda buldukları yükte hafif pahada ağır olan cihazlarımızı götürmüşler. Olay emniyete intikal etti. Yapılacak bir şey yok” dedi.

Temel Irmak Kimdir?
Temel Irmak, 5 Ağustos'ta 1970 tarihinde Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde doğdu. Esnaflık yapan Fikri bey ile ev kadını Sündüs hanımın 4'üncü çocuğu olan Temel Irmak, 1982'de Değirmenbaşı İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra Çarşamba İmam Hatip Lisesi'nin Orta Okul bölümüne kayıt yaptırdı. Ancak, o sırada Marmaris'te bulunan ağabeyi Hasan Irmak'ın çağrısına uyarak Güney Ege'nin bu tatil cenneti ilçesine gitmeye karar verdi ve okulu bıraktı. 1984'te ağabeyinin yanına gidince halen yaşadığı Marmaris ile tanıştı. Bir süre garsonluk yaptıktan sonra inşaat taşeronu olan Hasan Irmak'ın yanında çalışmaya başladı. Kum taşıdı, harç kardı, kısa sürede iyi bir "sıvacı ustası" oldu. 1989'da vatani görevini yerine getirmek için askere gitti. Kutsal saydığı bu görevi 1991'de İstanbul'da tamamladı. Tezkereyi aldıktan sonra İstanbul'dan ayrılmadı.

Bir Şirket bünyesinde faaliyet gösteren binasında 6 ay kadar güvenlik görevlisi olarak çalıştı. Ancak, 4 yıl boyunca zor şartlarda çalışmış olmasına rağmen Marmaris'i unutamıyordu. Hasreti ağır basınca, İstanbul macerası kısa sürdü, aynı yılın sonunda Marmaris'e döndü. İnşaat taşeronu olarak çalışma hayatını sürdürdü. Bu arada çocukluğundan beri şiir ve yazıya olan merakını ulusal gazetelerin okuyucu köşelerine göndermeye başlayınca, Temel Irmak'ın yaşamı yeni bir dönemece girdi. 1995'in Kasım ayında ulusal bir gazetenin Marmaris temsilciliği teklifini kabul etti, inşaatçılığı bıraktı. Böylelikle Temel Irmak, gazete patronluğuna kadar uzanan yolun ilk aşaması olan "gazeteci" sıfatını kazandı. Artık, "Okumak" ve "yazmak" işi olmuştu.

Irmak, yeni işine dört elle sarıldı. O kadar sevmişti ki işini; 1996'da doğum günü olan 5 Ağustos'ta kendi gazetesini çıkardı. "Bayrak" adını verdiği haftalık gazetesini tüm zorluk ve “imkansızlıklara” rağmen 6 yıl boyunca yayımlamayı başardı. 2000-2002 seneleri arasında ise gazetesinin yanı sıra İhlas Haber Ajansı'nın Marmaris muhabirliğini de yaptı. Irmak'ın meslek sevgisi ve hırsına sevilen kişiliği de eklenince 2002 Ekim ayında "Gündem" doğdu. Irmak, "Söz uçar yazı kalır" sloganıyla yayın hayatına başlayan Gündem Gazetesi, kısa sürede Marmaris'in en çok takip edilen, en çok okunan gazetesi halini aldı.

1998 yılında Bayrak gazetesiyle Marmaris'in ilk internet gazetesi olma özeliğiyle, 2003'te Gündem gazetesi Marmaris'in gündemini hazırlanan web sitesiyle internete taşıdı. Artık, gazete ülkenin gündemine giren haberleri de üretiyordu. Başarıya doymadı; kendi gazetesini genişletmek ve ilçedeki yerel basına yardım amacıyla "Tem Ajans Matbaa"yı kurdu. 2004'ün başında gazetesinin yanı sıra yerel gazeteleri ve matbaa işlerini bu tesiste basmaya başladı. 2004 Irmak için adeta "sıçrama yılı" oldu. Fethiye'de yayın yapan Kanal F adlı televizyon Marmaris temsilcisi olarak Temel Irmak'ı seçti. Gündem gazetesinin mutfağında hazırlanan haberler, Fethiye'den bütün Muğla'ya ulaşmaya başladı. Irmak'ın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği "Temel Irmak ile Devri alem" ise yayınlandığı ilk günden itibaren Kanal F'nin en sevilen programı oldu. Gazetecilik mesleğinde çok kısa sürede başarıya ulaşan Temel Irmak, bu kez başka bir hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Oyuncu olmak istiyordu. Devlet Tiyatroları emekli Sanatçısı Celil Yağız aracılığıyla oyunculukla da tanıştı. 2004 Mart ve Nisan aylarında Özbek Sanat Tiyatrosu'nun sergilediği Aziz Nesin'in eseri "Biraz gelir misin?" adlı oyununda rol aldı. Aynı yılın Eylül ayında Avşar Filimcilik'in daveti üzerine ATV'de yayınlanan "Kurşun Yarası" isimli dizide rol almak için Ayvalık'a giderek çekimlere katıldı. Ekran aracılığıyla tüm Türkiye'nin evine konuk oldu.

Not: Özgeçmiş bilgisi http://www.temelirmak.com/index.htm den alınmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141