• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Hemşerilik Kültürü Projemiz Marmaris’i Marmaris yapacak

Hemşerilik Kültürü Projemiz Marmaris’i Marmaris yapacak
Marmaris'te AKP'nin şansının olmadığını, CHP'nin se bölünmüşlüğü ve 5 yıllık başarısızlığından dolayı MHP'nin şansının yükseldiğini söyleyen MHP Belediye Başkan Adayı Cemalettin Özdemir, ekibi ile yaptığı çalışmalarda ürettikleri projelerin en önemlileri

Oya USTABAŞ
ÖZDEMİR “HEMŞERİLİK KÜLTÜRÜ PROJESİ gelecek 5 yıla dönük en önemli vizyonum ve vizyonumuzdur ve bu proje hayal değildir, yeter ki 29 Mart'ta sandığa gidin” diyerek seçmenlere sandığa gitme çağrısında da bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Cemalettin Özdemir, partinin Marmaris'te kazanma umudu ortaya çıkınca toparlandığına dikkat çekti ve “MHP'de pek umutlu gözükmüyor gibi başladığım bir hareket vardı.Önce MHP'nin toparlanmaya ihtiyacı ön plana çıkarılıyordu. Ayrıca sadece MHP oyları ile seçimin kazanılamayacağı söyleniyordu. Ancak MHP'nin kazanma umudu ortaya çıkınca toparlanması zor olmadı. Buna ilave olarak vizyonumuzun içinde yıkıcı, bölücü, irticai unsurlar dışında toplumun tüm kesimleri ile işbirliği yapmak vardı. Biz de siyasi yelpazenin her kesiminden kişilerin bulunduğu bir meclis listesi oluşturduk.
Neticede diğer partilerle muhasebe edildiğinde hem adaylar arasındaki yöneticilik vasfı farkı hem de listeler arasındaki temsil yeteneği ve umut olma özellikleri gözönüne alınınca MHP bir anda öne çıktı” dedi.
CHP'NİN BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ VE BAŞARISIZLIĞI BİZİ DAHA DA ÖNE ÇIKARDI
Marmaris'te Cumhuriyet Halk Partisinin bölünmüşlüğünün ve başarısızlığının MHP'nin geliştirdiği projeleri daha da ön plana çıkardığını belirten Özdemir “Kamuoyu geleceğe dönük program ve vaatleri de değerlendirdi, bu değerlendirmede bizim programımız ve projelerimiz hem beklentileri karşılamak yönünde hem de olabilirlik açısından ayrıca ön plana çıktı. Dolayısıyla hesaba kattığımız üçüncü yol projesi bir alternatif olarak halkımız tarafından büyük kabul gördü. Benim liderliğimde ve MHP bünyesinde oluşturduğum üçüncü yol
“1- CHP'nin bölünmüşlüğüne
2- CHP'nin son 5 yıldaki başarısızlığına
3- CHP'li Belediye Başkanı ve ekibinin gelecek 5 yıl için yeni bir vizyon ve program ortaya koyamayışına” alternatif oldu” dedi.
AKP'NİN MARMARİS'TE ŞANSI YOK
Cemalettin Özdemir AKP Parti'nin de Marmaris'te şansı olmadığına dikkat çekti ve “1- Doğan Tugay'ın AKP'den aday olması
2- Yaptıkları listenin temsil yeteneğinin çok zayıf olması
3- AKP'nin geleceğe dönük asla umut vaaddetmemesi
4- İnandırıcı bir program ortaya koymaması” da bizim misyonumuzun alternatif olmasını sağlamıştır.
Şu anda AKP yarıştan tamamen düşmüş olup, MHP'nin seçimi kazanacağı yönündeki kanaat kamu oyuna tamamen hakim olmuştur.
Son virajda halkımızdan talebimiz mutlaka sandığa gitmeleri ve gelecek 5 yıllarına özgür iradeleri ile karar vermeleridir.
Halkımızın bize güvenmesi için tüm sebepler oluşmuş durumdadır. Kazanacağımıza olan inancımız tamdır” diyerek, seçimi kazanma sinyalleri verdi.
HEMŞERİLİK KÜLTÜRÜ PROJESİ MARMARİS'İ MARMARİS YAPACAK
Ekibi ile yaptığı çalışmalarda ürettikleri projelerin en önemlilerinden birinin Hemşerilik Kültürü Projesi olduğunu ve bu projenin Marmaris'i Marmaris yapacağını önemle belirten Özdemir “HEMŞERİLİK KÜLTÜRÜ PROJESİ gelecek 5 yıla dönük en önemli vizyonum ve vizyonumuzdur ve bu proje hayal değildir, yeter ki 29 Mart'ta sandığa gidin” diyerek seçmenlere sandığa gitme çağrısında da bulundu.
Özdemir Hemşerilik Kültürü Projesini şöyle anlattı:
“Marmaris'te yaşayanların Marmarisliliği bir özellik, bir ayrıcalık, bir kader ve gönül birlikteliği, bir mensubiyet duygusu ve bir fadakarlık şuuru, bir paylaşımcılık ruhudur. Kısaca bir yerel ortak kültür olarak algalaması ve benimsemesi anlayışıdır.
Mahalle Renkleri Projesi, Marmaris Ağaç Kimliği Değişim Projesi, Çeşme Meydanı Düzenlemesi, Marmaris Girişi Düzenlemesi, Yaz Ayları Kreşleri, Kabotaj Bayramı Kutlamaları, Tiyatro, Disneyland, Sanatevleri-Nostalji Sokağı ve Sahil Kafeteryaları projeleri HEMŞERİLİK KÜLTÜRÜ PROJESİ kapsamında yapacağımız çalışmalardır. Bu projelerimizi kısaca şöyle anlatabilirim:
MAHALLE RENKLERİ PROJESİ'YLE Mahallelere,görüntüsüyle, renkleriyle, caddeleriyle, boş alanlarının spor ve dinlenme formatlarıyla, eğlencve algılamalarıyla, sanatsal ve kültürel paylaşımlarla yumuşak tonlarda farklı kimlikler kazandırmadır.
MARMARİS AĞAÇ KİMLİĞİ DEĞİŞİM PROJESİ ile Marmaris'in kentsel ağaçlandırma karakterinin orta ve uzun vadede, Marmaris'e özgü Bilimsel bir format kapsamında yerelve kalıcı bir özgün kimliğe kavuşturulmasıdır.
ÇEŞME MEYDANI DÜZENLEMESİ ile insanların buluşma ve dinlenme, mola verme yeri olmak üzere kültürel,görsel ve nostaljik bir anlam tanzim etme projesi geliştirdik.
MARMARİS GİRİŞİ DÜZENLEMESİ ise Marmaris'e girişi Otogar kavşağından ele alarak Atatürk Heykeline kadar uzanan ana caddeyi görkemli bir sunuma dönüştürme projesidir.
YAZ AYLARI KREŞLERİ, turizm sezonunda anneleri çalışan çocuklarımızı eğitim, kültür, spor, sanat etkinlikleriyle buluşturacaktır.
KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI, tarihi boyunca deniz ve denizcilik kültürüyle iç içe yaşamış olan Marmarislileri denizle ilgili her türlü ticari,sınai, sportif, kültürel ve görsel etkinliklerin ortasında tutmak demektir. Denizcilik ve Kabotaj Bayramının, tüm Türkiye'mize örnek şekilde Marmaris'te kutlanması ve tüm halkımızın geniş katılımıyla, bu etkinliklerin bir gün ile sınırlanmaktan kurtarılıp, Denizcilik haftasına dönüştürülmesi temel hedefimizdir.
TİYATRO ise, hem ulusal hem de yerel kültürün yaşatılıp yansıtılacağı, paylaşılıp geliştirileceği en önemlikültür-sanat projesidir.
DİSNEYLAND olarak uluslar arası üne sahip eğlence, alışveriş, fuar,kültür, sanat gibi etkinlikleri, FİSKOSLAND adı altında Marmaris'te gerçekleştireceğimiz bu projeyle uluslar arası marka haline dönüştüreceğiz.
SANATEVLERİ-NOSTALJİ SOKAĞI da, otantik kültür öğeleriyle donatılmış, gürültüsüz, kavgasız, dinlendirici mekanların, sesyükseltici cihaz kullanmadan canlı müzik sunumlarına açık tutularak halka açılmasıdır.
SAHİL KAFETERYALARI, halkın, yaşlıların, emeklilerin, dar gelir guruplarındaki mütavazi ailelerin oturup dinlenebilecekleri, bütçelerine uygun yiyecek-içecek imkanlarına kavuşacakları yerler olarak planlanmıştır.
İşte bu ana başlıkları ve açıklamaları bir bütün olarak düşündüğümüzde, gerçekleştirmeyi planladığımız KENTLİLİK VE HEMŞEHRİLİK KÜLTÜRÜ'nün esas felsefesini görmek mümkündür”.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141